HBO İmzalı Diziler

HBO İmzalı Diziler
  • 1
    0
    0
    0
  • Home Box Office olarak bilinen yapım şirketi birbirinden kaliteli dizilere imza atmıştır. 1972' den beri hayatımızda olan HBO, bilindiği üzere hem senaryo açısından hem de oyuncu kadrosu bakımından yüksek bütçeli yapımları bünyesinde bulundurur. Bu nedenledir ki oldukça kaliteli yapımların altında imzası bulunur. 

    Bir tüketici olarak bünyesinde bulunan kaliteli yapımlardan birkaçını öğüttüm fakat bu içeriğimde sadece diziler yer alıcak. O halde listem sizlerle...

    1-) Game Of Thrones 

    David Benioff ve D. B. Weiss tarafından yaratılan George R. R. Martin' in epik fantezi serisi olan buz ve ateşin şarkısından uyarlanmıştır. 2011 de hayatımıza girmiş olan bu yapım 2019 da 8 sezonun ardından izleyicilerine veda etmiştir. Dizinin daha yarısı yayınlanmış iken toplamda 18.4 milyon izleyicisinin olduğu açıklanmıştır. Yayınlanan sezonları arasından benim en sevdiğim 7. sezondur.

    Konusu ise Westeros'da bulunan yedi krallığın demir tahta karşı hak iddia edenleri ile ondan bağımsız olmaya çalışanların arasındaki çatışmaları ve aynı zamanda kuzeyden gelecek olan tehditlere karşı Westeros'u savunan Gece Nöbetçilerinin olay örgüsüne katılışını biz izleyicilere aktarmaktadır.

    2-) True Detective 

    Yaratıcısı ve senaristi Nic Pizzolatto' dur. Bir antoloji dizisidir her sezon farklı bir hikaye anlatılır. Polisiye severler için bu dizi birebirdir. 2014 de ilk sezonu yayınlanmaya başlamıştır ve toplamda 3 sezondan oluşur. Benim etkisinden çıkamadığım sezon 1. sezondur. Her sezon birbirinden bağımsız olduğu için size ilk sezondan bahsedeceğim.

    17 yıl boyunca yakalanamamış bir seri katilin tekrar cinayetler işlemeye başlaması ile dosya yeniden açılır. Dosyanın yeniden açılmasıyla hem cinayetlerin hem de iki cinayet masası dedektifinin öyküsü izleyiciler ile buluşur.

    3-) Euphoria

    Sam Levinson tarafından yaratılmıştır. Gençlik dizisi olduğu için bazı eleştirilere maruz kalmıştır bu nedenledir ki dizinin bitirilmesi dahi istenilmiştir fakat yeni sezon çekimleri ile halen varlığını sürdürmektedir. 2019 da ilk sezonu yayınlanmıştır, şimdilik 2 sezon olup 3. sezonun çekimleri sürmektedir. Yayınlanan sezonları oldukça kalitelidir, izleyiciyi hem sinematografik açıdan hem de müzikleri ile doyurur.

    Konusu ise uyuşturucu bağımlısı olan ana karakterin hayatını biz izleyiciler ile paylaşırken diğer karakterlerin arka planında yaşadığı kimlik arayışı, seks, travmalar, aşk ve arkadaşlık temaları ile ana konu desteklenerek bizlerle buluşmuştur.

    4-)The Last Of Us 

    Naughty Dog tarafından geliştirilen ve aynı isimli video oyununa dayanan dizinin senaryosunu Craig Mazin ve Neil Druckmann tarafından yazılmıştır. İlk sezonu 2023 de yayınlanmıştır ve HBO'nun en büyük ikinci açılışını gerçekleştirilen dizi olmuştur. Dizinin devam edeceği duyurulmuştur ve diğer sezonunun 2025 yılında geleceğine dair söylentiler vardır.

    Konusu ise insanlığı yok eden bir salgınla karşı karşıya kalan ana karakterlerin bu salgınla nasıl mücadele ettiğini ve bu mücadele yolculuğunda yaşananları biz izleyicilerle buluşturmuştur.

    5-) Westworld

    Jonathan Nolan ve eşi Lisa Joy tarafından yaratılan bilim kurgu yapımıdır. İlk sezonu 2016 da yayınlanmıştır ve toplamda 4 sezondur. 5. sezon iptal edilmiştir ve söylentilere göre HBO'nun kütüphanesinden dizinin tamamen kaldırılacağı söz konusudur. Tüm sezonları izleyiciyi ekrana kitleyen türden bir yapımdır.

    Konusu ise Westworld adlı bir eğlence parkı vardır ve burada yapay zeka ile oyunlar sunulmaktadır. Bu oyunları deneyimlemek isteyen zengin kesim, oyunun bir bölümü olan vahşi batı macerasında bir sorunla karşılaşır ve bu karşılaşmayı biz izleyicilere aktarırlar.

    6-) Chernobyl 

    Craig Mazin tarafından yazılmıştır. Tarihi drama türünde çekilen mini bir dizidir. 2019 da yayınlanan sezonunda toplamda 5 bölüm bulunmaktadır. Benim en sevdiğim mini dizilerden bir tanesidir.

    Konusu ise 1986 da Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nde meydana gelen, nükleer santral felaketinin öyküsünü dramazite ederek felakete neden olanların ve buna karşılık verenlerin hikayelerini biz izleyicilere aktarmaktadır.

    7-) Succession

    Jesse Armstrong tarafından yaratılmıştır. Kara komedi ve drama türünde bir dizidir. 2018 de ilk sezonu yayınlanan dizinin toplamda 4 sezonu vardır ve 4. sezonuyla izleyicisine veda etmiştir. Tüm sezonları aynı kalitededir.

    Konusu ise New York'ta yaşayan, dünyanın en büyük medya şirketlerinden birini yöneten Logan Roy ve dört çocuğunun para, güç, siyaset ve aile değerleri ekseninde ele alınışını biz izleyicilere aktarmaktadır.

    8-) Six Feet Under

    Alan Ball senaryosunu yazmıştır. Kara mizah ve drama türündedir. 2001 de ilk sezonu yayınlanmıştır, toplamda 5 sezondur 2005 yılında ekranlara veda etmiştir. 'evet kesinlikle budur' dediğim yapımlardan bir tanesidir.

    Konusu ise cenaze evi işleten fisher ailesinin, babalarının ölümüyle birlikte değişen hayatları kara mizahla harmanlanarak bizlere sunulmaktadır.

    9-) House Of The Dragon

    George R. R. Martin ve Ryan Condal tarafından yaratılmıştır. Martin'in ateş ve kan kitabına dayanmaktadır. 2022 de ilk sezonu yayınlan dizinin 2. sezonu yoldadır. Game of thrones' un bir yan ürünüdür.

    Konusu ise adından da anlaşılacağı üzere ejderhaların dansı olarak isimlendirilen iç savaşa giden süreci ve bu iç savaşı biz izleyicilere aktarmaktadır.

    10-) The Young Pope

    Paolo Sorrentino tarafından hazırlanmıştır. Dram türündedir. 2016 da ilk sezonu yayınlanmıştır ve toplamda 10 bölümden oluşmaktadır. Devam niteliğinde 'The New Pope' serisi vardır.

    Konusu ise papa olarak seçilen 13. Pius merkezinde anlatılan entrikalarla dolu bir vatikan hayatıdır fakat bu papa diğerleri gibi değildir, bunu da biz izleyicilere görsel şölen ve müzikler ile başarılı bir şekilde aktarılmıştır.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.