Fontaines D.C. 💝 İstanbul Konseri Öncesi Yeni Albüm Alarmı

Fontaines D.C. 💝 İstanbul Konseri Öncesi Yeni Albüm Alarmı
  • 0
    0
    0
    0
  • AUBE PERRIE YÖNETMENLİĞİNDEKİ VIDEO KLİP İLE İLK TEKLİ "STARBURSTER"

    ">VIDEO KLİP

    20 Ağustos akşamı PSM Loves Summer by %100 Müzik kapsamında Zorlu PSM’yi kasıp kavuracak Fontaines D.C. beklenen dördüncü albümleri ROMANCE’i bugün duyurdu. Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğindeki XL Recordings etiketiyle 23 Ağustos’ta yayınlanacak ROMANCE, grubun yapımcı James Ford ile ilk albümü ve şüphesiz grubun bu zamana kadarki en kendi olduğu, yaratıcı ve heyecanlı albümleri. 

     

    Bu albüm, Dublinli ve şimdi Londra merkezli olan grubun, İngiltere ve İrlanda albüm listelerinde 1 numaraya ulaşan ve 2023 BRIT ödüllerinde “Yılın Uluslararası Grubu” dahil birçok ödüle layık görülen 2022 yılında yayınladıkları başarılı albüm Skinty Fia’yı takip ediyor.

     

    Fontaines D.C.'nin en yaratıcı (d)evriminin habercisi olan patlamaya hazır ilk teklisi "Starburster". Yani, solist Grian Chatten'in Londra'daki St. Pancras istasyonunda geçirdiği panik atak olayından ilham alan ve net duyabileceğiniz nefes alışlarıyla son bulan bir şarkı. Şarkıya yönetmen Aube Perrie'nin (Megan Thee Stallion, Harry Styles, The Hives) şarkının katarsise yol açan gerilimini muhteşem bir şekilde yakaladığı sinematik bir müzik videosu eşlik ediyor.

    “STARBURSTER” DİNLE / İZLE

    ROMANCE ÖN KAYIT / ÖN SİPARİŞ

     

    ROMANCE, grup üyeleri Grian Chatten (vokal), Carlos O'Connell (gitar), Conor Curley (gitar), Conor Deegan (bas) ve Tom Coll (davul) arasında süzülen fikirleri bir araya getiren11 parçalık Fontaines D.C.'nin şimdiye kadarki en iddialı albümü.

    Conor Deegan, albümün adı hakkında şunları söylüyor: "Bizde her zaman bu idealizm ve romantizm duygusu vardı. Her albüm, tıpkı (Mercury Ödülü'ne aday gösterilen ilk albüm) Dogrel gibi, İrlanda merceğinden gözlemlemekten daha da uzaklaşıyor. İkinci albüm (GRAMMY adayı A Hero's Death) bu kopuklukla ilgili, üçüncü albüm (Skinty Fia) ise diasporadaki yerinden edilmiş İrlandalılıkla ilgili. Şimdi romantik olmak için başka nelerin ve nerede olabileceğine bakıyoruz.”

     

    Grubun XL Recordings ile birlikte çıkardığı ilk albüm olan ROMANCE ile grup yaz itibariyle Glastonbury, Reading & Leeds Festivalleri ve Avrupa dahil dünya turnesine çıkacak.

     

    Fontaines D.C. - ROMANCE 

    23 Ağustos 2024 - XL Recordings / GRGDN Müzik

     

    ROMANCE ÖN SİPARİŞ / ÖN KAYIT

     

    1. Romance

    2. Starburster

    3. Here’s The Thing

    4. Desire

    5. In The Modern World

    6. Bug

    7. Motorcycle Boy

    8. Sundowner

    9. Horseness is the Whatness

    10. Death Kink

    11. Favourite

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.