Yeni Yerler Keşfetmeniz İçin İlham Verecek Dört Gezi Bloğu

Yeni Yerler Keşfetmeniz İçin İlham Verecek Dört Gezi Bloğu
  • 2
    0
    0
    0
  • “Dünya’da gezilecek ne çok yer var!” düşüncesi biz seyahat severleri oldukça heyecanlandırsa da bazen “Zamanımız yetecek mi? Nereden başlayacağız?” gibi sorular bizi endişelendiriyor. Zaman zaman kendimize, bütçemize uygun tatil planı yapmak için ilhama ihtiyacımız oluyor, bazen de yere karar versek bile “Aman bir şey kaçırmayayım, eksik yapmayayım!” diyerek nerelerde ne yenir, nereleri gezmeliyiz sorularının nokta atışı yanıtlarını arıyoruz. İşte bu gibi durumlarda gezi blogları bize rehberlik yapıyor ve işimizi kolaylaştırıyor. Bu yazımızda sizlerle dört ilham veren gezi bloğunu paylaşacağız.
    • Trail Of Us (Burçin & Erdi)
    İki Boğaziçi İşletme mezunu eş, Burçin ve Erdi’nin blogu Trail Of Us (Bizim İzimiz), önceleri işlerinden fırsat buldukça gezdikleri yerleri paylaşan, seyahat ipuçları veren (örneğin ucuz uçak bileti nasıl bulunur) bir blog olarak başladı. 2018 yazında çift, hayalleri olan Dünya turu için kolları sıvadı ve kendilerine bir karavan (adı Mars) alarak hayallerine ilk adımı attı. Şimdilerde karavanlarıyla gezen ikili bloglarında olduğu kadar Youtube ve Instagram’da da aktifler. Eğer karavanla gezmeye meraklıysanız ve nasıl karavan kurulur gibi ipuçları istiyorsanız bloglarını tavsiye ederiz.  
    • Oitheblog (Öykü & İdil)
    En yakın iki arkadaş olan Öykü ve İdil’in blogu “Oitheblog”, öyle samimi bir dille yazılıyor ki gidip görmeyeceğiniz yerlerle ilgili yazıları bile okutturuyor sizlere. Gittikleri yerlerle ilgili ayrıntılı yazılarıyla (müzelerin açılış saatleri ve ücretlerinden tutun ulaşımla, gece hayatıyla ilgili püf noktalara kadar) bizlere ilham veren blogda seyahat haricinde yaşamla ilgili (festivaller, dekorasyon önerileri, sağlıklı yaşam…)  yazılar da mevcut. (oitheblog.com)  
    • Bir Hayalin Peşinde (Deniz Pehlivan)
    Akıcı bir diliyle gezdiği yerleri kaleme alan Deniz’in blogu kurarken ilk amacı “insanlara rota çıkarıp onların da kolay ve ucuz bir şekilde gezmelerini sağlamak”. Klasikleşmiş yerler haricinde  “Phi Phi adasında dalmak”, “Vietnam’ın Savaş Tünellerine Girmek”  gibi farklı seyahat fikirleri de paylaşan Deniz bugüne kadar 71 ülke 300 şehir gezmiş. Youtube kanalında da gezdiği yerlerde yaptığı farklı aktiviteleri (örneğin gittiği şehirlerin market fiyatlarını incelemek) paylaşan Deniz’in blogu “Bir Hayalin Peşinde” alışılagelmiş dışında seyahat rotası arayanlar için birebir. (birhayalinpesinde.com)  
    • Baya İyi (Oylum & Onur)
    Yalnızca gezme konusunda değil gezilen yerleri fotoğraflama konusunda da ilham verecek bir blog “Baya İyi”. Fotoğrafçı bir çiftin açtığı blogda, şehir rehberleri haricinde tek başına müzeler, görülmesi gereken yerler hakkında detaylı yazılmış yazılar Oylum ve Onur’un kendi çektikleri fotoğraflarla okuyucuları büyülüyor ve “Ben de gitmek istiyorum!” hissini uyandırıyor. (Aşağıdaki fotoğraflar Oylum ve Onur’un gözünden). Instagram’da da oldukça aktif olan ikilinin blogu size ilham verecek. (bayaiyi.com)

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.