PSİKOLOJİK BİLİNÇALTI

PSİKOLOJİK BİLİNÇALTI
  • 1
    0
    0
    0


  • Genelde insanlar psikolojik bilinçaltının farkında olmadıkları için doğru kararlar veremezler. Dalgalı denizde savrulan, yönü belirsiz sürüklenmeye devam eden bir sal gibidirler.

    Psikolojik bilinçaltının farkına varmadan bir insan gerçekte kendisine bir yol belirleyip hayatın karmaşası içinde sağlıklı yol alamaz.


    Psikolojik Bilinçaltının da Bilinçaltı Vardır

    İnsan ruh ve bedenden oluşur. Ruh göğe, beden ise yere aittir. Yani iki bileşenden biri eksik olunca diğerinin işlevselliği ortadan kalkar.

    İnsan bedeni de iki parçanın birleşiminden ibarettir. Vücudun sağ tarafı ile sol tarafı birbirinin yansımasıdır. Göğsün tam ortasından aşağı ile yukarıya doğru düz bir çizgi çizildiğinde insan eşit bir şekilde, birbirinin aynısı olan iki parçaya bölünmüş olur. Hat sanatı insan bedeninin bir tür izdüşümüdür.


    Kadın-Erkek İlişkileri ve Tamamlanma Duygusu

    Kadın erkek ilişkileri de verdiğim örneğe benzer. Kadın ile erkek de birbirini tamamlayan iki parça gibidir. Kadın ile erkeği birleştirdiğimizde ortaya bir bütün çıkar. Her iki vücudun da girinti ve çıkıntıları, eksileri ve artıları vardır. Bu girinti ve çıkıntıların birleşimi dünyevi hazzın zirvesidir ki insan neslinin devamı da bu dişil ile eril olan iki parçanın kısa süreliğine birleşmesi sebebiyledir. Kadın erkek ilişkilerinin psikolojik bilinçaltının bilinçaltı bu tamamlanma duygusuna dayanır. 


    Yani insan hep eksiktir. Sadece bedene ait gereksinimler de onu tatmin etmez, göğe ait ruhi arayışı da vardır ve bu diğer parçaya olan ihtiyaçtan ileri gelir.

    Dişil ile eril enerji kendi karşıtlığına muhtaçtır. Bu sebeple hep birbirine ihtiyaç duyar, onsuz eksik olduğunu sezer. Fakat genelde insanlar bunun adını koyamaz, nasıl tanımlaması gerektiğini bilemez. Fakat söz konusu eksiklik hissini çok güçlü biçimde hissederek onu gidermenin yollarını arar. Bulamaz ise yarım kalmışlık duygusuyla baş etmek zorundadır ki bu çok zordur.


    Kadın-Erkek, Ruh-Beden İlişkisi

    Kadın erkek olmadan, erkek de kadın olmadan eksiktir. Ruh beden olmadan, beden de ruh olmadan eksiktir.

    Bu eksiklikleri giderme yollarını doğru tercihlerle, kendi ihtiyacına denk düşeni bulması insanın potansiyelini doğru kullanmasına bağlıdır. Yoksa eksik kalma duygusu kişinin yakasını bırakmaz kendisini sürekli hissettirir.





    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.