İzlerken Sezonun Nasıl Bittiğini Anlamayacağınız Bir Dizi - Sweetbitter

İzlerken Sezonun Nasıl Bittiğini Anlamayacağınız Bir Dizi - Sweetbitter
  • 1
    0
    1
    0
  • Diziler, popüler kültür, insanların farklı konu arayışları derken klasik gündelik hayatın anlatıldığı, samimiyeti ile sıkılmadan tercih edilen diziler her izleyicinin mutlaka dönüp dolaşıp kendini bulduğu bir dönüm noktası. İzlerken adeta kendimizi bulabildiğimiz, bağ kurabildiğimiz karakterler ile bütünleştiğimiz diziler iyi ki var. Sweetbitter, Stephanie Danler'ın yazdığı romandan uyarlama dizi. Danler'ın yayımlanmış ilk kitabı olan Sweetbitter, 7 yılda yazılmış ve ilk çıktığı anda büyük eleştiriler alsa da, uyarlama dizisi yapılacak kadar sevilmiştir. Çoğunlukla dizi ve film gösterimi yapan ve popüler dizileri ile adından sıkça söz ettiren Starz kanalından yayınlanan Sweetbitter, 2. sezon çekimleri ile tam gaz seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Dizinin bir diğer güzel yanı ise 20-25 dakikalık bölümleri ile izleyiciyi sıkmadan net bir şekilde konunun işleniyor olması. Konusuna gelecek olursak, herkesin bir kaçış hikâyesi vardır. Dizide de 22 yaşındaki Tess'in kaçış hikâyesi anlatılıyor. 2006 yılında geçen dizide, sorunlu bir ailede büyümüş ve kendini tam anlamıyla mutlu hissedememiş olan genç kadın, yaşadığı sakin hayatı bırakarak hayallerinin şehri New York'a taşınıyor. Tek başına çıktığı bu yolculukta, ne yapacağını bilemeyen, işi, evi ve parası dahi olmayan, sadece boşlukta süzülen bir hayatı izliyoruz. Pahalı bir restoranda garsonluk işi bulmasıyla hiç bilmediği farklı bir dünya ile tanışan genç kadın, hep merak ettiği ışıltılı ve derin New York hayatına giriş yapmış oluyor. Restoranın sahibi Howard ile zorlu bir mülakat sonrası işi alan ve çalışma koşullarını en ağır şekilde öğrenmeye başlayan Tess'in hayatı, hayal ettiği gibi olacak mı sorusu en çok merak edilen kısım. Fazlasıyla meraklı ve hayatı tam anlamıyla yaşamak isteyen Tess karakterine Ella Purnell hayat veriyor. Maleficent, Never Let me Go,  Miss Peregrine's Home For Peculiar Children gibi filmlerle tanıdığımız 22 yaşındaki İngiliz oyuncu, Tess karakteri ile bütünleştiğini her fırsatta dile getiriyor.

    Boardwalk Empire, The Girlfriend Experience, The Night Of, House of Cards, Waco gibi yapımlardan tanığımız Paul Sparks ise Howard rolü ile dizide restoranın sahibi gizemli ve aynı zamanda katı insanı canlandırıyor. İşe bakış açısı, garip cevapları ve geçmişi ile herkesin ilgisini ve merakını uyandıran karakter, gizemini her geçen bölümde daha da arttırmaya devam ediyor. Dizinin bir diğer karakteri ise sırları ve dominant karakteri ile herkesin konuşurken bir daha düşündüğü, Caitlin FitzGerald'ın hayat verdiği Simone. Sanatçıyı Gossip Girl ve Master of the Sex gibi popüler dizilerle tanımak mümkün.

    İlk sezonu ile izleyenlerin aklında büyük soru işaretleri bırakan dizi, yeni sezonunda ne kadarını cevaplayabilecek merak konusu.


    Yorumlar (1)
    • Bu sayfayı ve adminleri seviyorum. Teşekkürler izleyeceğim.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.