Moda Severlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film

Moda Severlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 5 Film
  • 0
    0
    0
    0
  • Zaman zaman hepimiz modanın uçsuz bucaksız, ışıltılı ve büyülü dünyasında gözü kapalı bir şekilde kaybolmayı istedik. Kırmızı halılarda, podyumlarda, gözlerimizi kamaştıran, bakarken iç çektiğimiz o giysilerin nasıl moda haline geldiğini merak ettik ve dönem dönem durup kendimize sorular yönelttik. Modanın tüm kapılarını araladık ve sorularınızın cevaplarını bulabileceğiniz birkaç film hazırladık. Kahvenizi aldıysanız başlayalım.

    1- Coco Before Chanel / Coco Chanel’den Önce - (IMDb: 6,7)

    "Aşk yalnız kitaplarda güzel."

    Gabrielle Coco Chanel'in gerçek yaşam hikayesini anlatan bir biyografi filmidir. Döneminin kadın figürünü dar korseler, kabarık etekler ve devasa büyüklükteki şapkalardan kurtarıp sadelik ve zerafeti benimseten Coco Chanel, moda dünyasına adını altın harflerle yazdırmış ve aynı zamanda modaya yön vermiştir. Dönemindeki ilk pantolon giyen ve ilk saçlarını kısacık kesen kadın Coco Chanel'in zorlu hayatı karşısında verdiği mücadeleyi anlatıyor. Şu sıralar hayatınızda herşeyin kötü gittiği düşüncesine kapılmışsanız eğer, bu filmi izleyip ondan güç almanız için size iyi bir fırsat olacaktır.

    2- Breakfast at Tiffany's / Tiffany'de Kahvaltı (IMDb: 7,7)

    "Sen nereye gidersen ‘sen’ seninle. Ne yana koşarsan koş, fark etmez. Sonunda bitiş çizgin yine kendinsin."

    Zariflik timsali Audrey Hepburn'un hayat verdiği Holly, gördüğümüz neşeli karakterinin yanı sıra mutsuzluğunu gizlemeye çalışan bir kadını da anlatıyor. Film, adını New York'da bulunan ünlü ve tarihi bir mücevher dükkanı Tiffanys' den alır. Holly, ne zaman umutsuzluğa kapılsa soluğu bu mücevherci vitrininin önünde alır. Kahvesini içerek pırlantaları seyreder ve bu ruh halinden kurtulmaya çalışır. Yaşadığı karmaşaya rağmen stiliyle aklımızda yer etmiş Audrey Hepburn'un siyah elbisesi, eldivenleri ve şapkasıyla yarattığı ikon hemen hemen modaya ilgi duyan herkese etkileyici gelecektir.

    3- The Great Gatsby / Muhteşem Gatsby (IMDb: 7,3)

    "Birini eleştirmeye kalktığında” demişti, “herkesin seninle aynı imkânlarla dünyaya gelmemiş olduğunu aklına getir.”

    Esrarengiz genç milyoner Gatsby’nin, şüpheli iş bağlantılarını ve saplantılı aşkını anlatan bir filmdir. Ancak daha sonra servetini kendisi kazanmadığı ortaya çıkacaktır. Ayrıca filmde gördüğümüz o büyüleyici giysiler, filmimize En İyi Kostüm Tasarımı ödülünü kazandırarak kalplerimizi feth etmiştir.

    4- Funny Face / Şahane Macera (IMDb: 7,1)

    ”-Nasıl görünüyor? +Eğer buradaysa hiç görünmüyor.”

    Stanley Donen ile Audrey Hepburn’un yeniden aynı projede çalıştığı ve moda dünyasına değindiği bir romantik komedi filmidir. Farklı bir yüze sahip olduğu düşünülen ve aynı zamanda kitap kurdu olan Jo karakterinin, Paris’teki dergi koleksiyonu için modellik yapmaya başladığı bir serüveni anlatır. Bu film Gershwin’in ünlü Broadway müzikalinden uyarlanmıştır ve başarılı filmimiz 1958 yılında En İyi Kostüm Tasarımı Oscar’ına aday olmuştur.

    5- The Devil Wears Prada /  Şeytan Marka Giyer (IMDb: 6,9)

    "Çantan marka ama hayatın sefil. Ne önemi var, boş versene!"

    Film, Lauren Weisberger’in romanından uyarlanmıştır. Runaway dergisinin katı yöneticisi Miranda Priestly ile en büyük hayali başarılı bir gazeteci olmak olan Andrea’nın arasında geçen hem moda serüvenini hem de iş hayatını oldukça iyi eleştiren bir filmdir. Bu filmimiz En İyi Müzikal/Komedi dalında Altın Küre’ye aday gösterilmiştir.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.