Asi ve Özgür: Şebnem Ferah

Asi ve Özgür: Şebnem Ferah
  • 9
    0
    0
    2
  • 3 oktavlık sesi ile 90'lı yılların başından beri Rock müziği yaşayan ve yaşatan bir isimdir Şebnem Ferah. Volvox isimli grup ile başladığı bu yolculuğa 1994 yılından beri tek başına devam etmektedir. Rock müzik adına ülkemizde en verimli çalışan isimlerden biri olan Ferah’a en başından beri Sezen Aksu ve Onno Tunç desteğini hiç esirgememiştir. Kendisini müzik adına yapılan birçok etkinlikte görmek mümkündür. Sadece kendi müziğini yaparak var olan, popüler kültür akımına kapılmadan kendi kitlesini oluşturmayı başaran nadir müzisyenler arasındadır. 2013 yılında çıkardığı son albüm “Od” ile uzun süre en çok satanlar listesinde yer almıştır. Çıkardığı albümlerde bulunan şarkıların birçoğunun söz ve müziğini kendi üretmektedir. Şarkılarında aşk temasını bol bol işlemiş, yaşadığı acılar doğrultusunda da sığınağı hep müzik olmuştur. Çıkardığı “Od” albümünde ise sadece “Çok Yorgunum” adlı şarkının sözleri Nazım Hikmet’e, müziği ise Cem Karaca’ya aittir.

    Çok yorgunum  Çok yorgunum  Beni bekleme kaptan  Seyir defterini başkası yazsın  Çınarlı kubbeli mavi bir liman  Beni o limana çıkaramazsın  Çok yorgunum beni bekleme kaptan

    (Çok Yorgunum)

    2009 ve 2010 yıllarında arka arkaya TRT tarafından Eurovision yarışmasına katılması istenmiş ancak Ferah reddetmiştir. Bu yarışmanın müzik temelli değil şov amaçlı bir yarışma olduğunu düşündüğü için teklifi kabul etmediğini dile getirmiştir. Piyasaya çıktığı ilk Volvox grubunda da daha sonraki müzik hayatında da önceliği hep müzik olmuştur. 4 Nisan 1997 yılında İzmir’de verdiği ilk konserini yaklaşık 6000 kişi izlemiş daha sonrasında ise verdiği bütün konserlerde hayran kitlesi artarak devam etmiştir. Kontrol manyağı olduğunu söyleyen Ferah, gerek albüm hazırlanma aşamasında gerekse konser hazırlıklarında her sürece dahil olduğunu söylemektedir.

    Senin gördüğün  Yanağımdan süzülenler  Asıl içimde  İçinde yüzdüğüm bir deniz var

    (Can Kırıkları)

      Rock solisti, çok uzun zaman önce festivallerin aranan yüzü haline geldi. Ekibi ve kendisinin sahnedeki sempatik tavırları müziğini sevmeyenleri bile etkileyecek boyuttadır. 3 oktavlık ses aralığı ile Adele, Katty Perry gibi isimlerle aynı ses aralığına sahiptir. Yaptığı pek çok düet, ortak albüm ve bütün projeleri ile Türk rock müziğinin yaşayan efsanesidir Şebnem Ferah.  

    Yokluğun varlığın bir,  Dünüm yok, yarınım sır 

    (Bu Aşk Fazla Sana)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.