Sex And The City'de Çalınan Hepsi Birbirinden Etkileyici 10 Şarkı

Sex And The City'de Çalınan Hepsi Birbirinden Etkileyici 10 Şarkı
  • 1
    0
    0
    0
  • Her çağın çözülememiş karın ağrısıdır aşk. Şimdikinden farklı olarak henüz internetin, hatta telefonların bile bu denli yaygın olmadığı döneme ait aşklar nasıldı peki? Cama taş atıldığı doğru mudur? Kadın 5. katta oturuyorsa oraya kim taş atar ki? Bunlar tabii genel sorular.

    Esas soru şu olmalı, 90’ların sonunda New York’ta olsaydınız, hayatta nasıl bir rolünüz olurdu? Şehre yakışır bi apartmanda ayakkabılarınızı ve laptopunuzu sığdırabileceğiniz ufak bir daire mi isterdiniz mesela?

    Hikayenin baş kahramanı böyle yapmış olduğundan biraz ondan bahsetmek istiyorum sizlere. Carrie, aşka dair gözlemler yapıp tahlillerini ve sorularını yazan bir gazetenin köşe yazarı. Üç adet yakın arkadaşı da onun yazmayan halleri. Aslında hikayeyi güzelleştiren renklendiren de bu üç kadın oluyor. Hepsi ayrı birer renk, ayrı karakterler ve hikayeyi farklı dallara ayırmaya yardımcı olan yüzler.

    Dört güzel ve farklı kulvardaki kadının sıradan yaşamını izliyoruz bu dizide. Gerçekçi hikaye sevenler için ideal bir dizi esasen. Gelelim dizinin kadınlar üstündeki etkilerine. Çapkın kadın kendini Samatha’yla, biraz zeki olduğunu düşünen kadın Miranda’yla, romantik kadın Charlotte’la ve iyi huylu kalemi kuvvetli kadın da Carrie ile özdeşleştirir kendini. Şimdiyse gelelim dizinin müziklerine.

    Dizide çalan her bir parça sahneye ve bölüme o kadar güzel oturuyor ki... Caz ve pop ağırlıklı olan bu şarkılar aslında dizide bize direkt olarak dinletilmiyor. Çok kısa bir an arka planda bir yerlerde çalıyor ya da şarkıyı bir karakterimiz seslendiriyor. Bazense romantik bir dansın fon müziği oluyor ya da bölümün sonunda çok kısa bir sahnede dinletiliyor. Şarkıların bu şekilde kullanılması dizinin gerçekçi hikaye tarzını destekliyor.

    Ben şarkıların hepsini ayrı ayrı seviyorum. Umarım sizler de benim kadar seversiniz. Keyifli dinlemeler!

    Alicia Keys- Empire State of Mind New York'ta geçen, şehre bu kadar aşık kadınlarla ilgili bir dizide elbette bir numaramız bu şarkı olmalıydı. Moon River- Andy Williams  The Way We Were- Barbra Streisand It Was A Very Good Year- Frank Sinatra By Your Side-Sade Cherish The Day-Sade The Look Of Love-Nina Simone How Deep Is Your Love-The Bird and The Bee Surprise Surprise-Céline Dion I Am Woman

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.