Buğra Cihan, 4 Ocak 1995'te Üsküdar'da doğmuş. 22 yaşında ve 18 yıldır Bodrum’da yaşıyor. Sanata ilgisi 11 yaşındayken başlamış. Birçok çocuk gibi Buğra da arabalara sevdalıymış ve sanata araba çizimleri yaparak başlamış. Liseye geçene kadar çizim yapmaya devam etmiş, lisedeyse sinemayla ilgilenmeye başlamış ve bu ilgisi kendisini fotoğraf çekmeye yönlendirmiş. Lisede sınıfta da kalmış olan Buğra, çok iyi bir lise hayatının olmadığını söylüyor.
2013 yılında doğum gününde annesinin hediye ettiği telefonuyla fotoğrafçılığa başlamış. Fotoğraf merakıyla birlikte okuluna ve derslerine olan ilgisi gittikçe azalan Buğra kendisini fotoğraf teması üzerinden pazarlanan telefonunu keşfetmeye vermiş ve o sene 11. sınıfta kalmış. İlk fotoğrafını 6 Ocak 2013 günü Bodrum'da kasvetli bir kış gününde yüksek bir tepeden çekmiş. Telefonunda instagram uygulaması olmaması nedeniyle çok uzun süre bu platformdan çalışmalarını paylaşamamış Buğra. Uzun süre çalışmalarını paylaşamamak Buğra'yı daha hırslı yapmış ve fotoğrafa daha çok ağırlık vermiş. Eylül ayında da nihayet fotoğraflarını instagram üzerinde bizlerle paylaşmaya başladı!
[caption id="attachment_10165" align="alignnone" width="612"] Buğra Cihan'ın çektiği ilk fotoğraf[/caption]
"Fotoğraf çekmemin temel nedenlerinden biri insanların dış dünyaya nasıl baktığımı görmelerini istememdi. Bu arada hala amatör olduğumun bilincinde ve farkındayım." diyor Buğra.
İlerleyen yıllarda gelişen teknolojinin de etkisiyle fotoğrafa ilgi duyan insanların arttığını ve fotoğraf alanında kendini duyurmanın zorlaştığını söylüyor. Bu nedenle; başlarda fotoğraflarını manipüle etmekten hoşlanmayan Buğra, tarzını değiştirip fotoğraflarına sonradan eklemeler yapmaya başlamış.
"Vaktim, imkanım bol olduğundan kafamın istediği yere gidip istediğim fotoğrafları çekebiliyorum. Fotoğraf çekerken üstünde nasıl efektler kullanacağımı ve sonucunda fotoğrafın nasıl gözükeceğini de düşünüyorum."
Fotoğraflarını halen 2013 yılında aldığı telefonda çeken Buğra, kaotik esintiler yaratmayı sevdiğini ve bunun için birtakım uygulamalardan yararlandığını söylüyor. Aynı zamanda bol bol film izlediğini ve bunun da fotoğraflarını geliştirmesine yardımcı olduğunu dile getiriyor.
"Amatör olduğum için çok fazla teknik bilgi veremem ya da fotoğrafın hikayesinin nasıl olması gerektiğini sizlere söyleyemem ama şunu söyleyebilirim; elinizdeki telefonun, kameranın markası ya da modeli size bir engel teşkil etmiyor. Göz varsa 70 yıllık bir kamera ile dünyalar harikası fotoğraflar çekebilirsiniz."
Yorum Bırakın