Ölümünün Ardından 10 Unutulmaz Parçayla Tom Petty

Ölümünün Ardından 10 Unutulmaz Parçayla Tom Petty
  • 0
    0
    0
    0
  • Geçtiğimiz günlerde, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından sevenlerini derin bir üzüntüye boğan Tom Petty, 20 Ekim 1950'de, Florida'da dünyaya gelmiş bir şarkıcı, müzik yapımcısı, şarkı yazarı ve ses sanatçısı. Bu üzücü kaybın ardından bizler de Petty'nin en bilinen şarkılarıyla, sizleri 70'lere, 80'lere götürüp bu efsane ismi bir kez daha saygıyla anmak istedik.

    American Girl (1976)

    https://youtu.be/gqYZLNMDVJc Tom Petty, Hearthbreakers grubuyla beraber 70 ve 80'li yıllara damgasını vurmuş ve pek çok önemli esere imza atmıştı. "American Girl" parçasının giriş kısmı, The Strokes'in "Last Nite" şarkısıyla hemen hemen aynı. Bu parça, The Strokes'un çıkış yapmasını ve müzik piyasasına tutunmasını sağlayan parça olarak biliniyor.

    Free Fallin' (1989)

    https://youtu.be/1lWJXDG2i0A Tom Petty'nin belki de en bilinen şarkısı Free Fallin. Electric Light Orchestra(ELO) isimli senfonik rock grubundan Jeff Lynne ile birlikte yazılmış olan bu parça, o dönemde büyük bir fırtına etkisi yaratmış ve adeta herkesin dilinde dolanan bir şarkı haline gelmişti.

    Learning to Fly (1991)

    https://youtu.be/s5BJXwNeKsQ Petty, en son konseri 25 Eylül'de olmak üzere, 24 eyalette toplam 53 konser verdi.

    I Won't Back Down (1989)

    https://youtu.be/nvlTJrNJ5lA 25 Eylül'de vermiş oldukları konser, aynı zamanda The Heartbreakers'in, kuruluşunun 40. yıldönümü dolayısıyla çıkmış oldukları turnenin de son konseriydi.

    Runnin’ Down A Dream (1989)

    https://youtu.be/Y1D3a5eDJIs Petty, geçen aralık ayında Rollin Stones dergisine vermiş olduğu röportajda, bu turnenin "son büyük turnesi" olacağına inandığını belirtmişti.

    Even The Losers (1979)

    https://youtu.be/E30XxSYgmqo Bob Dylan, George Harrison, Roy Orbison ve Jeff Lynne'ın da içinde bulunduğu efsane oluşum Traveling Wilburys'in içinde Petty de bulunuyordu.

    Don’t Come Around Here No More (1985)

    https://youtu.be/h0JvF9vpqx8 Travelin Wilburys hakkında pek çok efsane dönüyor. Bu efsanelerden birisi ise şöyle: Grubun oluştuğu dönem içinde bulunan efsane isimlerden her biri, takma isim kullanarak bir albüm doldurmuş ve bunu bilinen plak şirketlerine yollamışlardır. Plak şirketleri, bu bilinmeyen yeni isimlerle çalışmak istememiş aralarından sadece biri onlarla çalışmayı kabul etmiştir. Plak basıldıktan sonra efsane isimler gerçek kimliklerini açıklamış ve kabul etmeyen plak şirketi sahipleri de bu üstadlarla çalışma fırsatını kaçırdıkları için dizlerini dövmüşlerdir.

    Into The Great Wide Open (1991)

    https://youtu.be/xqmFxgEGKH0 Bu oluşumda bulunan efsane isimlerin kullandıkları takma adlar ise şöyle: Nelson Wilbury (George Harrison), Otis Wilbury (Jeff Lynne), Charlie T Jnr (Tom Petty), Lefty Wilbury (Roy Orbison), Lucky Wilbury (Bob Dylan).

    Mary Jane’s Last Dance (1993)

    https://youtu.be/aowSGxim_O8 66 yaşında olan Petty'nin, Malibu'daki evinde bulunduğu sırada bilincinin yerinde olmadığı ve nefes almadığı belirtiliyor. Tom Petty & The Heartbreakers'ın menajeri olan Tony Dimitriades ise aile adına yaptığı açıklamada, Tom Petty'nin "zamansız bir şekilde" hayatını kaybettiğini duyurdu.

    Handle Me With Care (1988)

    https://youtu.be/1o4s1KVJaVA Bu üzücü kaybın ardından bizlere de bu efsanenin geride bıraktıklarını dinlemek, unutmamak kalıyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.