Enstrümantal Muhteşemlik: BADBADNOTGOOD

Enstrümantal Muhteşemlik: BADBADNOTGOOD
  • 1
    0
    0
    1
  • Toronto, Ontario çıkışlı caz grubu kısa süre içinde kendine bir isim yaptı. 4 kişiden oluşan grupta herhangi bir solist bulunmuyor. Grup üyeleri şu şekilde:
    1. Matthew A. Tavares (piano ve synth)
    2. Chester Hansen (bas gitar)
    3. Alexander Sowinski (bateri)
    4. Leland Whitty (elektro gitar ve saksafon)
    BADBADNOTGOOD ismi Tavares'in yazdığı ama hiç televizyon yüzü görmemiş komedi TV programından geliyor. Grup üyeleri cazın yanında hip-hop'la da çok iç içe. Grubun ilk çalışması Gucci Mane'in ''Lemonade'' adlı şarkısının cover'ıydı. Başta da söylediğimiz gibi grubun bir solisti yok ancak BADBADNOTGOOD; Mick Jenkins, Charlotte Day Wilson, Sam Herring, Ghostface Killah gibi solist ve rapçilerle çalışma yaptı. 2011 BBNG - Grubun çıkış albümü 2011'de Bandcamp isimli müzik dinleme platformunda yayınlandı. Bu albümde A Tribe Called Quest, Waka Flocka Flame ve birkaç Odd Future plak şirketine bağlı müzisyenlerin şarkılarının cover'ları barınmakta. Sputnikmusic'den Dante Alighieri albümü şöyle tanımladı:

    " YALANDAN BURNU HAVADA ŞARAP PARTİLERİ VE KALIN KAFALI HIPSTER DİNOZORLAR OLMADAN MODERN CAZIN YENİDEN YORUMLANMASINA BİR MERHABA. "

    2012 BBNG2 - Grubun 2.stüdyo albümü olan BBNG2, Nisan 2012'de yine Bandcamp üzerinden piyasaya sürüldü. Albümün kayıtları 10 saatlik bir stüdyo seansı sonucunda oluştu. Albüm kapağında gördüğünüz kişi grubun bateristi Alexander Sowinski. Çoğu canlı performansa bir domuz maskesiyle çıkan Sowinski bunu albüm kapağına da yansıtmak istemiş. Albümle ilgili bir yorum şunu diyor:

    " BU ALBÜMÜN YAPIMINDA EMEĞİ GEÇEN HERKES 21 YAŞ ALTINDA "

    2013

    Grup 2013'te pek aktif değildi sadece 20 Haziran'da sonraki albümlerinin ilk single'ı olacak olan ''Hedron''u yayınladılar.

    2014

    III - 6 Mayıs 2014'te piyasaya sürülen albüm grubun 3. stüdyo albümüdür. Yine iyi eleştiriler alan bu albüm her grup üyesinin kendisıni yükselttiği bir çalışmaydı. Örnek verecek olursak; ''Hedron''da Sowinski'nin inanılmaz ritmi ve ''Kaleidoscope''da bas gitarist Chester Hansen'ın çılgın solosu albümün en fazla kendini belli eden anlarıydı.

    2015

    Sour Soul - Grubun rapçi Ghostface Killah ile çıkardığı albümdür. Prodüksiyonu tamamen üstlenmişlerdir. Albüm hip-hop yoğunluklu olsa da cazın hafifletici etkisi hissedilmektedir.

    oldu.

    2016

    2016'da saksofonist Leland Whitty gruba dahil oldu. Whitty, önceden grupla birkaç çalışma yapmıştı.

    BADBADNOTGOOD'un 2016'ya Earl Sweatshirt'ün 'Doris' şarkısının prodüksiyonunu üstlenerek giriş yaptı. IV - 8 Temmuz 2016'da grup 'IV'ü piyasaya sürdü. Öbür albümlerden farklı olarak bu albümde daha fazla vokal duyuyoruz. BADBADNOTGOOD bu albümde KAYTRANADA ve Colin Stetson'dan enstrümantal, Charlotte Day Wilson, Sam Herring, Mick Jenkins'ten de vokal desteği aldı. Bu projenin ardından grubun bas gitaristi Chester Hansen, Charlotte Day Wilson için ''Doubt'' şarkısının bas gitar bölümünü üstlendi. 2017 2017'de tura çıkan grup, 16 farklı sanatçının bulunduğu ''Late Night Tales'' adlı bir 'compilation' albümünü çıkardı.

    2018

    BADBADNOTGOOD'un kusursuz Tiny Desk konseri:

       

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.