Synth-pop Severlere: "Roosevelt"

Synth-pop Severlere: "Roosevelt"
  • 0
    0
    0
    0
  • Kendinizi bazen plajda gün batımını izler gibi, bazen de 70-80li yıllarda bir bar köşesinde otururmuş gibi hissetirecek bir sanatçı, sahnede Roosevelt olarak tanıdığımız Marius Lauber.

    1990’da Almanya’da doğdu. Gençlik yıllarının bir kısmını çeşitli garage gruplarında gitar çalıp şarkı söyleyerek geçirdi. Bir indie grubu olan Beat!Beat!Beat!’te bateristlik yaptı, sonrasında grubu bırakıp solistlik yapmaya başladı. Daha sonra Cologne tekno sahnesine yöneldi. Total Confusion Party gecelerinin birkaç yıl boyunca resident DJ’i oldu. 2012’de indie-pop’u tekno ile buluşturduğu Roosevelt projesinin ilk single’ı “Sea”yi, Hot Chip’ten Joe Goddard’ın plak şirketi Greco-Roman üzerinden piyasaya sürdü. “Sea”den sonra “Elliot”, “Hold On/Night Moves”, “Colours/Moving On”, “Fever”, “Moving On” ve “Belong” adlı single’larını ve daha sonrasında 2016’da kendi adını taşıyan ilk albümünü yayımladı. Ayrıca Glass Animals, Jax Jones, Truls, Sundara Karma, Luka Vasta ve Kakkmaddafakka şarkılarını remixledi, Hot Chip, Totally Enormous Extinct Dinosaurs ve Crystal Fighters gibi sanatçıların konserlerine eşlik etti. 
    İlk Albümü “Roosevelt”
    Roosevelt albümünde genel olarak dingin bir atmosfer ama aynı zamanda yoğun duygular hakim. Ayrıca Roosevelt’in dinleyiciyle söz değil şarkılarındaki altyapı aracılığıyla iletişim kurduğunu söyleyebiliriz. Kendisi de Inverted Audio’ya verdiği bir röportajda bunu destekler bir ifade kullanmış: “Şarkı sözü yazmaya yoğunlaşmam nadiren işe yarıyor. Genellikle synth bir melodi ya da bir parça şarkı sözü aklıma geliyor, bundan sonra da şarkıyı tamamlamam uzun sürmüyor.”. Pek çok dinleyicinin albümle ilgili getirdiği “80’ler esintisi” hakkında ise TimeOut’a verdiği bir röportajda “…Albümde pek çok farklı dönemden etkiler var. Davullarda 70’ler, gitarlarda ise 90’ların etkileri hakim… Geçmişin belli soundlarından fazlasıyla etkilensem de amacım çağdaş bir müzik yapmak.” diyor.  Canlı performanslarında projesini geliştirmek amacıyla yanına 2 arkadaşını daha alan Roosevelt, konser sırasında synthesizer’ları çalıyor ve laptop kontrolünü sağlıyor, arkadaşları ise bas gitar ve davulda destek çıkıyor.  Türkiye’de ilk kez 2017’nin Ekim ayında İstanbul’da konser veren sanatçı sonrasında 2018 Nisan’da tekrar geldi.  Çeşitli parçalarından seçtiğimiz şarkı sözleri:
    • You're moving on     You decided to go on your own     Just let me know     That you can feel the way you did before
    -Moving On
    • 'Cause when you left, you took your colours with you      To make them last
    -Colours
    • You're falling against the world again     You know that it all might take the blame for you
    -Hold On
    • Feels like I've been left behind     Echoing the past     If I can only change your mind    Would it ever last
    -Close İşte Roosevelt’ten sizin için seçtiğimiz bazı parçalar: [td_block_video_youtube playlist_title="" playlist_yt="RCAHULR-_V4, UBS6MM05KdY, -4FWJmHfLC0, kYSrgda8Sws, ToyuZwTO068, 8PMJNUjaivw, yXgRm0A4XjE, lkA0GL_actg" playlist_auto_play="0"]

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.