Tüm Zamanların En İyi Çizgi Roman Süper Kahramanları

Tüm Zamanların En İyi Çizgi Roman Süper Kahramanları
  • 1
    0
    0
    0
  • Hepimiz çizgi roman okur ya da bir şekilde takip ederiz. Elbette bu kadar fazla çizgi romanı takip etmek ve hepsine hakim olmak mümkün olmasa da sevdiğimiz bir veya iki karakterin hikayelerini, onlarla ilgili yazıları okumuşuzdur. Bu yazımızda ranker.com'da yapılan anketten yola çıkarak tüm zamanların en iyi çizgi roman süper kahramanlarını, süper kötülerini ve anti-kahramanlarını ele alacağız ama çoğunlukla süper kahraman olacaktır diye düşünüyorum. Bu arada bu süper kahraman, süper kötü ve anti-kahraman nasıl olunur ilk olarak ona değinmek gerekiyor. Süper kahraman nedir? Vikipedi'ye göre "Süper kahraman, normal insanların yapamadığı şeyleri yapma güçlerine sahip olan ve bu güçlerini toplumun iyiliği için kullanan bir kişiye verilen genel isimdir." Peki süper kötü nedir? Yine Vikipedi'ye göre "Genellikle insanüstü yeteneklere sahip olan kötü huylu karakterdir. Bir süper kötü bir süper kahramanın antitezidir."  Bir de arada ne iyi ne kötü olanlar, iyiliğe daha yakın olan anti-kahramanlar vardır ki, belki de bunlar en sevdiklerimizdir ya da benim en sevdiklerimdir. Bkz: Punisher, Deadpool Konumuza dönecek olursak, aşağıda 109 bin kişinin toplamda 1.6 milyon kez oy verdiği bir listeyi sizlerle paylaşacağız. Tabii ki bütün listeyi veremeyeceğiz ama ilk 10 sırayı sizlerle paylaşmaktan keyif alacağız. Siz de kendi fikir ve görüşlerinizi Wpeak'te açtığımız Favori Çizgi Roman Karakteriniz Hangisi? başlıklı konuda bizlerle paylaşabilirsiniz. Bu arada ilk 10 demiştik ama 11. sırada Deadpool'u görünce, onu da listeye dahil edemeden duramadım.   İlgili haberler : Süper Kahramanlar 17. Yüzyılda Nasıl Görünürdü? - 10 Maddede Sahnenin Arka Yüzü: “Kahramanların Gizli Yaşamı” - Yerli Çizgi Roman Karanlık İstila Nasıl Olmuş?  

    11.Deadpool

    Deadpool, Marvel Comics tarafından yayınlanan kurgusal bir anti-kahramandır. Yazar Fabian Nicieza ve sanatçı Rob Liefeld tarafından yaratılan karakter ilk kez The New Mutants #98'de ortaya çıktı. Deadpool, ilk başta The New Mutants'da ve daha sonra X-Force dergilerinde ilk kez bir anti-kahraman haline gelmeden önce süper kötüydü.  

    10.Wonder Woman

    Wonder Woman, DC Comics tarafından yayınlanan çizgi romanlarda görünen kurgusal bir süper kahramandır. Karakter, Amazonların savaşçı prensesidir ve ana vatanında Themyscira Prensesi Diana olarak bilinir. Çok çeşitli insanüstü güçler ve üstün savaş becerileri vardır.  

    9.Thor

    Thor, Marvel Comics tarafından yayınlanan kurgusal bir süper kahramandır. Aynı addaki İskandinav mitolojik tanrısına dayanan karakter, Asgardian'nın gök gürültüsü tanrısıdır ve ona diğer insanlık özellikleri arasında uçuş ve hava manipülasyonu kabiliyeti veren büyülü çekiç Mjolnir'e sahiptir, ama bu gücün içinden geldiğini her Thor hayranı bilir.  

    8.Hulk

    Hulk, Marvel Comics tarafından yayınlanan kurgusal bir süper kahramandır. Karakter Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratıldı ve ilk kez The Incredible Hulk #1'de göründü. Hulk, çizgi roman görünümleri boyunca, sınırsız insanüstü bir güce ve büyük bir savunmaya sahip olan büyük, yeşil insansı bir dev olarak tasvir edilmiştir.  

    7.Flash

    Flash, DC Comics tarafından yayınlanan kurgusal bir süper kahramandır. Yazar Gardner Fox ve sanatçı Harry Lampert tarafından oluşturulan orijinal Flash ilk olarak Flash Comics #1'de göründü. "Crimson Comet" ve "The Blur" olarak adlandırılan Flash, süper hızlı hareket etme becerisine sahiptir.  

    6.Captain America

    4 Temmuz 1918'de doğan Steve Rogers'in üzüntüyle dolu hikayesini bilmeyen yoktur sanırım.  

    5.Superman

    Süperman, DC Comics tarafından yayınlanan kurgusal bir süper kahramandır. Süperman, bir Amerikan kültürel simgesi olarak da kabul edilir.  Başka bir gezegenden dünyaya gönderilen karakterin hikayesi bebekken geldiği uzay gemisini bulması ile başlar.  

    4.Iron Man

    Iron Man çizgi romanlarda ve Marvel Sinematik Evren'de görünen kurgusal bir süper kahramandır. Zengin bir Amerikan iş adamı, akıl hastası, playboy ve usta bilim adamı Anthony Edward "Tony" Stark. Onu kaçıranlar ondan kitle imha silahı yapması için zorladığında, hayatını kurtarmak ve esaretten kaçmak için güçlü bir zırh takımı yaratır ve hikayesi farklı bir boyuta ulaşır.  

    3.Wolverine

    Logan, X-Men serisinden kurgusal bir karakterdir. Hayvansal keskin duyulara, gelişmiş fiziksel yeteneklere, iyileştirici bir faktör olarak bilinen güçlü rejeneratif yeteneğe ve her bir elinde üç geri çekilebilir pençeye veya kemiğe sahip bir mutanttır. Wolverine, "X-Men", "Alpha Flight" ve "Avengers" üyesi olarak çeşitli şekillerde karşımıza çıkar.  

    2.Spider-Man

    Spider-Man, yazar-editör Stan Lee ve yazar-sanatçı Steve Ditko tarafından yaratılan kurgusal bir süper kahramandır. Karakter ilk olarak 1962'de "Çizgi Romanların Gümüş Çağında" Amazing Fantasy #15'te görünmüştür.  

    1.Batman

    Batman, DC Comics tarafından yayınlanan kurgusal bir süper kahramandır. Karakter sanatçı Bob Kane ve yazar Bill Finger tarafından yaratıldı ve ilk olarak Detective Comics #27'de göründü. Aslen "Bat-Man" olarak adlandırılan karakter, "The Caped Crusader", "The Dark Knight," ve "Dünyanın En Büyük Dedektifi" gibi adlarla da anılır.   KAYNAK 1

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.