David Tennant'ın Doctor Who'daki En İyi 5 Sahnesi

David Tennant'ın Doctor Who'daki En İyi 5 Sahnesi
  • 0
    0
    0
    0
  • Çoğu insanın gözünde en iyi doktor olan David Tennant, 3 sezon boyunca Doctor Who dizisinde kaldı ve bize mükemmel bir 3 sezon yaşattı. Mimikleriyle bizi eğlendiren, istediği zaman güldüren, istediği zaman ağlatan, mükemmel bir oyuncu David Tennant. Biz de, sizler için onun Doctor Who’daki en iyi 5 sahnesi listeledik. Buraya koyamadığımız her sahne için özür dileriz. İzlemeyenler için SPOILER olacağını hatırlatalım.

    5- A Man Who Never Would

    Doktor’un merhametli birisi olduğunu zaten biliyoruz ama sadece 1 haftalık bir savaşın devam etmesini sağlamak için Doktor’un, kızını öldüren adama, merhamet duyacak kadar merhametli olduğunu düşünmüyorduk.

    4- The Fury of the Time Lord

    Bu sahnede, David Tennant’ın korkak adam bakışından, bizim o bildiğimiz çok bilmiş Doktor bakışına geçerek, ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu anlayabiliriz. Sahne için konuşmak gerekirse, “Yüce ırkların karşısına bile korkmadan çıkan Doktor’u, bu sefer korkutan şey ne olabilir?” diye düşünürken, aslında korkmadığını sadece öldürmek zorunda kalmamak için kaçtığını öğrenince, Doktor’un tekrardan ne kadar büyük bir varlık olduğunu anladık.

    3- The Master Dies

    Doktor ne kadar eğlenceliyse ve iyi olmaya çalışıyorsa, Efendi de, Doktor gibi eğlenceli ama saf kötü olmaya çalışan bir karakter. Her ne kadar düşman da olsalar, gerçek anlamda hiçbir zaman birbirlerini öldürmeye çalışmıyorlar. Çünkü ikisi de farkında, kendi ırklarından sadece ikisinin kaldığının. Aslında, hem düşman hem de arkadaşlar Doktor ile Efendi. Efendi ölürken, Doktor’un Efendi’ye yalvarması, Doktor’un ne kadar yalnız olduğunu bize çok net bir şekilde anlatıyor zaten. David Tenannt da bu duyguyu, bize mükemmel bir oyunculukla yansıtıyor.

    2- The Tenth Doctor Regenerates

    Her Doktor’un rejenerasyonu üzücü olmuştur ama David Tennant için durumlar biraz daha farklı oldu. Hem karakter olarak Doktor değişmek istemiyordu hem de oyuncu bırakmak istemiyordu. Durum böyle olunca normalden daha üzücü bir hal aldı rejenerasyon sahnesi. Son repliğinin “Gitmek İstemiyorum” olması bile aslında her şeyi açıklıyor.

    1- I Could Do So Much More

    Daha sahnenin en başında, yardım isteğine “Evet” diyen Doktor, aslında ölüme evet dediğinin farkında zaten. Evreni yüzlerce kez kurtaran ama her seferinde kendisi kaybeden Doktor, çok fazla yaşadığını düşünerek ve haksızlık yapıldığını düşünerek ilk kez evrene bir tepki gösteriyor. Kimin önemli, kimin önemsiz olduğu tartışmasına kafasında bir son verip, bu sefer ölüme kendi isteğiyle gidip evreni yanıltmak isteyen bir Doktor görüyoruz ve onu mükemmel bir şekilde canlandıran David Tennant’ı görüyoruz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.