Marvel Sinematik Evreni'ni Değiştirecek Avengers 4 Teorileri

Marvel Sinematik Evreni'ni Değiştirecek Avengers 4 Teorileri
  • 0
    0
    0
    0
  • Avengers: Infinity War’u izlemiş olan çizgi roman hayranları, Avengers’ın 4. filmini beklemeye başladılar bile. Son filmin heyecanına doymamış olacaklar ki Marvel fanları açlıklarını teorilerle gidermeye çalışıyor. Doctor Strange son filmde 14 milyon 605 ihtimal gördüğünü söylemişti. Sıkı ve dikkatli takipçilerin öne sürdüğü bir o kadar da teori var. Biz de sizin için en iyi ve en mantıklı olanlarını seçmeye çalıştık. Okumadan önce yazının spoiler içerdiği konusunda sizleri uyaralım. ***BU YAZI AĞIR SPOİLER İÇERİR***

    AVENGERS: THE ENDGAME

    Haziran 2018’te sinematograf Trent Opaloch’un kendi sitesine Avengers 4’ün ismini Avengers: The EndGame olarak eklemesiyle Marvel fanları filmin adını öğrendiler. Böylece filmin ismi henüz film çekim aşamasındayken ve resmi açıklama yokken Avengers: The End Game yani Türkçesiyle Yenilmezler: Son Oyun olarak anılmaya başlandı. Filmin yönetmenleri Russo Kardeşler ile birlikte Captain America: The Winter Soldier, Captain America: Civil War ve Avengers: Infinity War filmlerinde daha önce çalışan Opaloch’un hatası, filmin izleyicilerinin kafa yormasına neden oldu. Tabi ki Marvel Sinematik Evrenini ezberine almış olan takipçiler tarafından bu ismin daha önce kullanıldığı söylendi. Hatta The Indepent gazetesi bu konuyla alakalı bir yazı bile paylaştı. Bu bilgilere göre The End Game adı Marvel Sinematik Evreninde ilk olarak Avengers: Age of Ultron filminde karşımıza çıkıyor. Filmin bir sahnesindeki monologta Tony Stark açıklama yapıyor:"Bizler Yenilmezleriz. Silah satıcılarını tüm gün boyunca tutuklayabiliriz, ama bu var ya? Bu son oyun. Bunu nasıl yenmeyi planlıyorsunuz?" Sonraki sahnemiz ise Infinity War filminden. Bu sahnede Doctor Strange, Thanos’a bir teklifte bulunuyor. Zaman taşına karşı Tony’nin hayatını bağışlaması. Strange, Thanos'a taşı veriyor. Sonra Tony, Strange’e dönerek neden yaptın diye soruyor. Doktor, "Oyunun sonuna geldik." diye yanıtlıyor. Opaloch, The EndGame kısmını sitesinden kaldırıp Avengers 4 olarak düzenledi. Ama bu kadar dikkatli fan topluluğuna sahip bir filmde çalışırken, verdiğiniz basit bilgilere bile özen göstermelisiniz.

    LOKİ’NİN ÖLÜMÜ SAHTE Mİ?

    Thor: The Dark World filminde Loki'nin ölümünün sahte olduğunu görmüştük. Kendisi böyle bir yeteneğe sahip. Zira Marvel dünyasında fesatlık tanrısı olarak biliniyor. Infinity War’da Thanos, Loki’yi öldürürken seyirciler Asgard Prensi'nin ölmediğini ve aldatmacayla kurtulduğunu düşünmüşlerdir. Özellikle de anti-kahramanımızın fanları buna ikna olmamış olabilir. Ama Loki’yi öldüren Thanos’un, "Bu sefer dirilme yok!" demesi aklımıza diğer olasılığı işaret ediyor. Sızan set fotoğraflarına geldiğimizde ise Tom Hiddleston’un Loki olarak 4. filmde bir şekilde yer aldığını görüyoruz. Bu fotoğraflar bir flashback sahnesinden mi yoksa bir zaman yolculuğundan mı bilmiyoruz. Yine de Hiddleston’un filmde olması bizleri heyecanlandırıyor.

    SHURI ÖN SAFLARA ÇIKIYOR!

    Wakanda, Infinity War’da Thanos’un dünyaya gönderdiği işgalcilere karşı çok iyi bir savunma gerçekleştirmişti. Ama hayali Afrika ulusu savunma sırasında verdiği kayıplarla üzülmüştü. Bu Thanos eldivenini kullanmadan önce gerçekleşmişti. Savaş sonunda taşların Thanos tarafında kullanılmasıyla ise Kral T’Challa’nın şanssız ruhu toza dönüşmüştü. Böylece 4. filme girerken Wakanda kralsız kalmıştı. Shuri’nin boş olan bu tahta geçeceği öngörülüyor. Letitia Wright tarafından canlandırılan karakterin Black Panther maskesini başına geçireceğini düşünenler bir hayli fazla. Sonuç olarak yeni lideriyle birlikte Wakanda, Thanos’a karşı  ikinci raunda çıkabilir. Bu olayın aynı zamanda çizgi roman serisinde de yaşandığını söyleyelim. Reginald Hudlin’in 2009 Black Panther serisinde T’Challa savaş sonrası komaya giriyor ve Shuri, Wakanda'nın kahramanı unvanını ele alıyor. Bu, Black Panther'in film serisinde planlanmış bir parça da olabilir. Çünkü daha önce Shuri’nin savaştığı halini serinin ilk filminde görmüştük. Wright, konuyla ilgili bu yıl yaptığı söyleşide "Eğer fırsat gelirse, neden olmasın?" cevabını vermişti. Devamında ise, “Bu çizgi romana göre bir şey. Harika olabilir. Aynı zamanda daha fazla antrenman ve daha fazla eğitim anlamına geliyor ve ilginç macera olabilir. Heyecanlıyım.” demişti. Black Panther filminin ilk çekileceği zaman yapılan ön çalışmalarda Shuri’nin Black Panther kostümüyle bir çizimi daha önce gösterilmişti. Yani olay sadece senaristlerin ve yönetmenlerin kararına kalıyor.

    NEBULA, YENİ FİLMİN BAŞ DÜŞMANI MI?

    Karren Gillan’ın canlandırdığı Nebula karakteri 3. filmde fazla öne çıkmasa da olayların yakın çevresinde yer almıştı. Thanos’un evlatlık kızı, Gamora’dan nefret etmesine karşın öldürülmeden önce kız kardeşiyle barışmıştı. Thanos’a saldıran kahramanlarımıza da katılarak olumlu yönde adımlar atmıştı. Ancak iddialar bu teorinin tam aksini söylüyor. Hatta 1991 yılında basılan Infinity Gauntlet çizgi romanında tam olarak böyle gerçekleşiyor. Altıncı bölümde Thanos, Nebula’ya işkence ediyor. Bu sahne Infinity War filminde de yer almıştı. Daha sonra Nebula çizgi roman serisinde biriken öfkesiyle sonsuzluk eldivenini Thanos’tan alıyor ve kartların tekrar dağıtılmasına neden oluyor. Ama eldiveni alan Nebula, boynuz kulağı geçer misali Thanos'tan daha kötü birine dönüşüyor. Hatta galaksiler arası bir savaş çıkartıyor. Gillan bu konuyla ilgili bir kaç fikrini paylaşmıştı. Infinity War filminin çekileceğini duyduğu zaman Infinity Gauntlet'i okuduğu söyleyen Gillan, seriyi beğendiğini ve Nebula'nın aslında böyle olması gerektiğini savunmuştu. Filmin çizgi romanı takip etmesinin daha güzel olacağını ekledi. “Kim bilir büyük bir sır ama umuyorum.” diyerek sözlerini bitirmişti.

    RED SKULL VE SONSUZLUK TAŞLARI

    Çoğu insan Red Skull’ın Infinity War filminde görünmesini beklemiyordu. Ama nazi sempatizanı kötü karakterin göründüğünden daha da fazla 4. filmle ve Marvel Sinematik Evreniyle bağlantısı olabilir. Gerçek adı Johann Schmidt olan Red Skull, Hydra'nın başı olarak 2011 yılında Captain America: The First Avenger filminde karşımıza çıkmıştı. Filmin sonunda ise Tesseract’a dokunarak ortadan kaybolmuştu. Karaktere o zamandan beri ne olduğu bir gizemdi. Infinity War’da Thanos’un Ruh Taşı için Vormir’e gelmesiyle Red Skull gizemi sona erdi. Taşın koruyucusu olan Red Skull, Thanos’a en sevdiği kişiyi feda etmesi karşılığında taşı alabileceğini söylemişti. Taşlar için her şeyi yapmayı göze almış olan Thanos, Gamora'yı feda ederek taşa sahip olmuştu. Yani Red Skull’ın koruyucusu olduğu ruh taşı Thanos’a geçmişti. Red Skull şimdi gitmekte özgür mü? Filmin yönetmenlerinden Russo Kardeşler'e göre artık özgür fakat taşlara olan arzusu bitmemiş. Bir blogta izleyicilerin sorularını yanıtlayan kardeşler, Red Skull’ın Vormir’den ayrılmakta serbest olduğunu söyledi. Taşlara olan isteği de işin içine eklenince Red Skull’ın Avengers 4’te büyük bir rolü olabileceği ihtimali artıyor.

    TONY STARK’IN ÖLÜMÜ

    Gelen söylentilere Spider-man: Far From Home, Tony Stark’ın ölümüne üzülen Peter Parker sahneleriyle açılıyor. Hatta ilk filmde örümceğimizin koruduğu Stark Teknolojisinin kötüler tarafından ele geçirilmesinin ve kullanılmasının anlatılacağı konuşuluyor. Ayrıca Robert Downey Jr.’ın sözleşmesinin bittiğini düşünürsek, Tony Stark’ın geliştirdiği yeni teknolojilerin boşta kaldığını söyleyebiliriz. Bu kendini kötülüğe adamış karakterler için büyük bir servet anlamına geliyor. Süper kahramanlar arasında en uzun süre sinemaya hizmet eden süper kahraman Iron Man. Yani Robert Downey Jr., Marvel takipçilerinin görmeye alıştığı bir isim. Canlandırdığı karakterin ölümü hayranları bir hayli üzecek. Umarım Marvel Sinematik Evreni, Iron Man için hayranları üzmeyecek bir son bulabilir. Sonuçta ilk kez bir süper kahramanın sinema sahnelerinde bitişini göreceğiz.

    PEPPER ZIRHA MI GİRİYOR?

    Pepper, Tony’nin yapmış olduğu koruma zırhını Iron Man 3 filminde giymişti. Bu olay olduğundan beri Marvel fanları, Gwyneth Paltrow’u tekrar zırh içinde görmek için sabırsızlanıyorlar. Herkesin toz olduğunu gördüğünden beri Tony’nin de Thanos’un yaptıklarını geri almak için bir çok yardıma ihtiyacı var. Pepper’da Tony’ye yardım edebilecek potansiyel kahramanlardan biri. Paltrow’un Instagram'ı iyi kullanmasının da en çok bu teoriyi üretenlere yaradığını söyleyelim. Çünkü kendisi kostümle birlikte bir fotoğrafını hesabından paylaşmıştı. 2017’de ise yeşil ekranda kullanılan kıyafetiyle masaj yaptığı bir fotoğrafı yüklemişti. Bu durumda Pepper’ın sahnelerinin Avengers 4'ten önce çekildiği sorusunu akıllara getirebilir miyiz? Ya da deneme çekimlerinin Avengers 3 için yapıldığını ama vazgeçildiğini söyleyebilir miyiz? Avengers 4 için daha tonlarca teori olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda Avengers: Infinity War’da olduğu gibi bizim de listemizde Hawkeye yok. Ama merak etmeyin onu ve diğer tüm teorileri 2. yazımız için saklıyoruz. Okçu kahramanımızı kim yok sayabilir ki? Marvel'ın kurucusu ve yaratıcısı Stan Lee'ye bize böyle bir evren sunduğu için teşekkür ediyoruz ve bu yazımızı ona adıyoruz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.