Game of Thrones 8. Sezon Teorileri

Game of Thrones 8. Sezon Teorileri
  • 0
    0
    0
    0
  • Bildiğimiz üzere Game of Thrones'un sekizinci sezonu 8 Nisan 2019 tarihinde bizlerle buluşacak. HBO, henüz bir fragman paylaşmadı ancak yayımladığı bir teaser bile biz hayranları heyecanlandırmaya yetti. Hal böyle olunca serinin son sezonu için ortalıkta dolaşan teorilerin sayısı gitgide artmaya başladı. Ayrıca George R. R. Martin'in dizinin sonunun biraz tatlı biraz acı olacağını belirtmesi, yeni teorilerin biraz daha karamsar olmasına neden olduğunu söyleyebiliriz. Biz de bu teorilerden kendimizce en olası gördüklerimizi seçtik. Yazının devamına geçmeden önce, eğer serinin önceki sezonlarını izlemediyseniz bu yazının bolca spoiler içereceği konusundan sizleri uyaralım.

    Cersei'yi Öldürecek Olan Kişi Jamie!

    Şu an Kral Toprakları'nda Daenerys ve Jon'a Ak Yürüyenler ile olan savaşa yardımcı olacağını söylemesine rağmen onların arkasından işler çevirmekte olan Cersei son sezonda büyük ihtimal ölecek ve Lannister ailesi dağılacak gibi görüyor. Bu teoriyi destekleyen en büyük kanıt ise, 4. sezonun başında daha henüz bir çocukken kendisiyle alakalı olan kehanet. Bu kehanette Cersei'nin kraliçe olacağını, 3 çocuk doğuracağını ve hepsinin kendinden önce öleceğini görmüştük. Şimdiye kadar bu kehanet doğru bir şekilde ilerliyor. Kehanetin devamında ise Maggy, Cersei'nin ölümünün küçük kardeşinin ellerinden olacağını söylüyor. "Ve göz yaşların seni boğduğunda, valonqar gelip senin beyaz solgun boğazına ellerini saracak ve boğarak seni öldürecek." Valonqar ise Yüksek Valyria dilinde "küçük erkek kardeş" anlamına geliyor. Herkesin aklına ilk olarak Tyrion gelmesine rağmen bu kişi aslında Jamie. Çünkü teorilere göre Tyrion gerçek bir Lannister değil. Jamie ise Cersei'den birkaç dakika sonra doğduğu için teknik olarak Cersei'nin küçük kardeşi.

    Tyrion Aslında Bir Targaryen!

    Teorilere göre Tyrion'da Jon gibi Targaryen ailesinin bir üyesi. Deli Kral Aerys Targaryen'in Tywin Lannister'ın karısı Joanna ile bir ilişkisinin olması büyük bir ihtimal. Bu teoriyi destekleyen en önemli kanıt ise Tywin'in 3. sezondaki ölüm sahnesinde ağzından çıkan son sözler olan "Sen benim oğlum değilsin." repliği. Ayrıca Tyrion'ı suda boğmak istemesine rağmen bir Lannister gibi yetişmesi için elinden geleni yapmıştı. Tyrion'ın ejderhaların yanında sakin kalabilmesi ve Daenerys Dothraki tarafından esir alındığında ejderhaları sakinleştirebilmesi bu teoriyi destekler nitelikte.

    Dany Ve Jon İçin Mutlu Bir Son Yok!

    Çoğu hayran gibi biz de bu ikilinin güzel bir sonu hakkettiğini ve beraber Westeros'u yöneteceği günleri görmek istiyoruz. Ancak bu dizinin Game of Thrones olduğunu unutmayalım. Teorilere göre dizinin son sezonundan ikisinden biri ölecek. Fikir beyanları ise bu kişinin büyük ihtimalle Daenerys olacağı yönünde. Daenerys'in ölümün nasıl olacağı yönünde de farklı teoriler mevcut. Bir tanesi kendisinin Jon'dan hamile olduğu ve doğum yaparken öleceği diğeri ise Gece Kralı tarafından öldürüleceği. Her halükarda Jon'un Dany'nin ölümünden sonra daha da güçleneceği ve Azor Ahai'ye dönüşeceği teoriler arasında.

    Vadedilmiş Prens(-es) Kim?

    Game of Thrones hayranlarının en çok merak ettiği konulardan biri de Azor Ahai'nin kim olacağı yönünde. Teorilere göre bunun için en güçlü aday Jon. Melissandre'nin kehanetinde Vadedilmiş Prens'in ejderha kanına sahip olacağını, duman ve tuz içerisinde yeniden doğacağını söylemişti. Kendisi Azor'u aramak için alevlerin içine baktığında sadece kar gördüğünden, hayranlar tarafından bu durumun bir tesadüf olamayacağı ve Azor Ahai'nin Jon Snow/Targaryen olacağı şeklinde yorumlanıyor. 7. sezon 2. bölümden sonra bu teorilerin arasına Daenerys'in de eklendiğini görüyoruz. Melissandre kehanetten bahsettiği sırada Yüksek Valyria dilinde "prince" kelimesinin aslında herhangi bir cinsiyeti ima etmediğinden ve Azor Ahai'nin Daenerys olabileceğine değiniyor.

    Daenerys'i Jon Mu Öldürecek?

    Çoğu hayran teorilerinde Daenerys ve Jon için mutlu bir son olmadığını belirtmiştik. Bu teori de onlardan biri. Azor Ahai efsanesinde Azor, Karanlıklar Tanrısı'nı Lightbringer adlı kılıç ile öldürüyor. Bu kılıcın özelliği ise Azor'un sevgilisi Nissa Nissa'nın kanında dövülmüş olması. Jon eğer Vadedilmiş Prens ise Westeros'un iyiliği için Daenerys'i feda edebilir. Unutmadan diziden Lightbringer'a en son sahip olan kişinin Stannis Baratheon olduğunu hatırlatalım.
    Mimar Bran vs. Gece Kralı Bran
    Hikayeyi bilmeyenler için Mimar Bran, Stark'ların atası, Kışyarı ve Sur'u inşa eden kişi. İlk İnsanlar Westeros'a adım atıp kolonileştirmeye başladıklarında Ormanın Çocukları ile aralarında bir savaş başladı. Stark'lar gibi Eski Tanrılar'a tapan Ormanın Çocukları, savaşı kaybetmeye başlayınca büyüye başvurmak zorunda kaldılar. 6.sezonda gördüğümüz gibi Ormanın Çocukları kendileri için savaşmaları için Ejderha Kayası malzemesinden yapılmış bir hançeri insanların kalbine sokarak onları Ak Yürüyenlere dönüştürüyordu. Fark etmedikleri şey ise yarattıkları şeyin saf kötülükten oluşup kimseye boyun eğmeyecek olmasıydı. Ak Yürüyenler tüm dünyaya karşı büyük bir tehdit olmaya başladığı anda Mimar Bran ortaya çıkıyor ve Sur'u örüyor. Bazı teoriler şu anki Bran ile geçmişteki Bran'in aynı kişi olduğunu gösteriyor. Altıncı sezonda Bran'in sadece geçmişi izlemesinden ziyade geçmişe müdahale edebildiğini de görmüştük. Bran geçmişe gidip Ak Gezenlerden korunmak için Sur'u inşa etmiş olabilir. Ayrıca kitaplarda Bran'in en sevdiği hikaye Mimar Bran efsanesi. Sıra Game of Thrones teorilerinin belki de en önemlilerinden birinde. Bran aslında Gece Kralı mı? Geçmişe gitme ve başkasının vücudunda dolaşabilen Bran'i, bunları yaparken çok fazla zaman geçirmemesi konusunda hem Jojen hem de Üç Gözlü Kuzgun uyarmıştı. Eğer uzun bir süre orda kalırsa geriye dönememe gibi bir ihtimali var. Bran'in Gece Kralını ortadan kaldırmak için onun aklına girip yaptığı bir hata sonucu Gece Kralının bedenine hapsolması olası bir ihtimal gibi görünüyor.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.