Anakin Skywalker'ın Babası Kim?

Anakin Skywalker'ın Babası Kim?
  • 0
    0
    0
    0
  • Sith'in karanlık lordu Darth Vader... Malumunuz Disney; Star Wars'ın isim haklarını satın aldıktan sonra dört koldan içerik üretmeye başladı. Bu içerikler arasında okuyucusundan yoğun ilgi ve beğeni gören Marvel çizgi roman serisi "Darth Vader" da var.  25 bölümü yayında olan seri hâlâ devam etmekte. Revenge of the Sith'in sonundan başlayan seride Vader'ın kostümünü giydiği andan itibaren karanlık taraftaki gelişimini, ışın kılıcını alışını, kalan Jediları avlayışını, Cezalandırıcılar adını verdiği ekibini kuruşunu, ikilemlerini hatta pişmanlıklarını görebiliyoruz. İçindeki aydınlıkla savaşan gücün karanlık lordunun, eski ustası Obi-Wan ile karşılaştığında neler yapmak istediğini bile görüyoruz. Adeta maskenin altına ışık tutuyor bu seri. Henüz seriye başlamadıysanız bu yazıda birkaç spoiler ile karşılaşacaksınız.

    BÖLÜM 1: Vader'ın Arzusu

    Serinin Ocak ayında yayımlanan çizgi romanında Anakin Skywalker'ın babasının kim olduğunu öğrendiği bir bölüm de var. Aslında hikâye şöyle: Vader, Galaksiye hükmeden şeytani imparator Palpatine'den bir taht gezegeni istiyor. Öyle sıradan bir gezegen değil. Karısını ve eski benliğini kaybettiği, vücudunun parçalara ayrıldığı, alevler içinde ölüme terk edildiği Mustafar gezegenini istiyor. Palpatine ise değerli öğrencisinin bu isteğini geri çevirmiyor. Hatta kendisine bir de maske hediye ediyor. Eski bir Sith Lordunun maskesi. Darth Momin.

    BÖLÜM 2: Karanlık Lord: Momin

    Darth Vader, daha önce adını hiç duymadığımız Momin'i ustasına soruyor. Palpatine ise bir çok antik Sith yapısının mimarı olan Momin'i tanıtıyor. Öğrencisi, "Tüm bunları nereden biliyorsun?" dediğinde ise "Maske söyledi." cevabını alıyor. Anladığınız üzere maske gücün karanlık tarafıyla bağlantılı. Maskeyi takan kişiye Darth Momin'in zihni hükmediyor. Momin ise güçle doğrudan bağlantılı bir portal açabilecek yeteneklere sahip. Vader kendisine bahşedilen hediyenin değerini anlıyor. Sevgili karısı Padme'yi kurtarmak için bir şans sunuluyor önüne. Ya da o öyle zannediyor.

    BÖLÜM 3: Mustafar'da Yükselen Kale

    Birkaç başarısız denemenin ardından Momin, itaat ettiği Vader'a artık portalı açabileceğini söylüyor ama bir sorun var. Mustafar halkı Cumhuriyeti gezegeninde istemiyor ve tüm kabileler birleşip Vader ve birliklerine karşı savaş ilan ediyor. Sith'in karanlık lordu için pek de zorlayıcı bir mücadele olmasa da yaralar alarak ayrılıyor savaş meydanından. Aklında tek bir şey var. Karısı Padme'yi kurtarmak. Kalesine geri dönüyor ama döndüğünde gördüğü manzara Vader'ı deliye çeviriyor. İtaatkârı Lord Momin; kendisine ihanet etmiş, portalı açıp geçmişteki bedenini geri getirmiş ve tüm küstahlığıyla Lord Vader'ı bekliyor. Savaş kaçınılmaz... Işın kılıçları aktif hâle getiriliyor ve iki Sith Lordu'nun amansız savaşı başlıyor. Ağır yaralar alan Vader; gücün de yardımıyla Momini öldürüp portalı açıyor. Tek yapması gereken karısını bulup geri dönmek.

    BÖLÜM 4: Anakin'in Babası

    Güce açılan yolda yürümeye başlayan Vader, geçmişten görüntüler görmeye, sesler duymaya başlıyor. Biraz ilerlediğinde  Anakin'e hamile olan annesi ile karşılaşıyor. Arkasındaysa Karanlık efendisi Palpatine... Seçilmiş kişiyi yaratmak için gücü kullanıyor. Bu durum Anakin'in annesi Shimi Skywalker'ın  "Ortada bir baba yok. Ne olduğunu açıklayamam." Cümlesini daha mantıklı kılıyor. Peki bu durumda Anakin'in babası Palpatine mi? Bunu söylemek zor. Çünkü tüm bunlar Palpatine'in Darth Vader'ın içindeki öfkeyi kuvvetlendirmek için yaptığı oyunlardan biri olabilir. Eğer Vader'ın iç dünyasını merak edenlerdenseniz Wannart ekibi olarak Marvel'ın "Darth Vader" serisini, şiddetle tavsiye ediyoruz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.