Size Korkuyu Kendi Hayal Gücünüz ile Veren 5 Psikolojik Korku Oyunu

Size Korkuyu Kendi Hayal Gücünüz ile Veren 5 Psikolojik Korku Oyunu
  • 1
    0
    0
    0
  • Korkuyu iliklerinize kadar hissetmeniz için, aniden fırlayan ucubelere (korkunçlu kadın) ihtiyaç duymayan (çoğunlukla), korku olgusunu bilinmezlik ve hayal gücünüz ile sentezleyen 5 atmosferik-psikolojik korku oyununu sizler için sıraladık! '’İnsanlığın en eski ve en güçlü olan duygusu korkudur. En eski ve en güçlü olan korku ise bilinmeyenin korkusudur.’’   -H.P. Lovecraft

    5- Alan Wake

    Remedy Entertaintment tarafından geliştirilen ve Microsoft Game Studios tarafından 14 Mayıs 2010’da Xbox 360 ve 2 Mart 2012’de Windows için yayınlanan video oyundur. ‘’Bir Psikolojik Aksiyon Gerilimi’’ başlığıyla dikkat çeken oyun, bizleri Stephen King’in kaleminden çıkmışcasına bir maceraya sürüklüyor. Gerilim romanı yazarı olan Alan Wake, geçirdikleri tatil sırasında eşi Alice Wake’in kaybolmasıyla hayatı alt üst olur. Karakterimiz bir yandan kaybolan eşinin izini sürerken, bir yandan da kendi kafasındaki süregelen iç çatışmayı dindirmek zorundadır.

    4- Bloodborne

    FromSoftware tarafından geliştirilen ve 24 Mart 2015’de Playstation 4 için özel olarak çıkış yapan oyun, bizlere akıl sağlığının, en az can barı kadar önemli olduğunu öğütler nitelikte. Karakterimiz olan ‘’Avcı’’ büyük bir salgın hastalığının tedavisinin Yharnam şehrinde olduğu söylentileri üzerine yola koyulur. Ancak işler hiç de beklediğimiz gibi gitmemektedir. Salgın yüzünden başkalaşım geçirmiş yerliler, aynı amaç uğrana gelmiş Avcı’lar ve bilinçaltımızın korkunç yüzü, bizi bu gotik şehirde beklemektedir. H. P. Lovecraft’ın yarattığı Cthulhu Mitolojisinden de esintiler barındıran Bloodborne, Playstation 4 sahiplerine şiddetle tavsiye ederiz.

    3- Bioshock

    Bioshock, 2K Boston-2K Australia tarafından geliştirilen ve 2K Games tarafından 21 Ağustos 2007’de yayınlanan bir video oyunudur. Bizleri Atlas Okyanusu’nun derinliklerinde bulunan, ütopik bir yer altı şehri olan Rapture’a götürür. Ana karakterimiz Jack Wynand, geçirdiği bir uçak kazası sonucu Rapture’u keşfetmesiyle başlayan oyun, dinlenmemize izin vermeden bizleri olaylar silsilesinin içine bırakır. Yaptığı psikolojik ve politik çıkarımlar ile vermiş olduğu yalnızlık duygusunu çok iyi harmanlayan Bioshock’u denemenizi tavsiye ederiz.

    2- Sanitarium

    DreamForge tarafından geliştirilip, 1998 senesinde bilgisayarlarımıza konuk olan Sanitarium, point and click bir macera oyunudur. Etkileyici bölüm dizaynı, ustaca kullanılmış ses efektleri ve baştan sona merak uyandıran senaryosuyla bizlere eşsiz bir deneyim yaşatır. İnteraktif sanat yönetiminin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu oyun, Max adlı karakterimizin geçirdiği bir trafik kazası sonucu akıl hastanesinde uyanmasıyla başlar. ‘’Burası neresi?’’ ‘’Buraya nasıl geldim?’’ ‘’Ben kimim?’’ gibi sorularla baş başa bırakan oyun, cevapları bizden bulmamazı ister. Farklı bölümler, farklı karakterler ile bizlere yeni perspektifler kazandıran Sanitarium’un bizlere anlatacak çok fazla hikayesi var. Bu duygu dolu maceraya hepinizi davet ediyoruz!

    1- Silent Hill 2

    Evet geldik son şahesere. Eminim başlığı gördüğünüzde aklınızdan ilk geçen oyun Silent Hill olmuştur. Silent Hill serisi (1,2,3,4) pekala bu listeye girebilir. Ancak bugün, bu listede yer edinen oyun Silent Hill 2 olucak. Peki şimdi nerden başlamalıyız? Ah tamam. Silent Hill 2, Konami’nin bünyesindeki Team Silent ekibi tarafından geliştirilip, Ekim 2001’de piyasaya sürüldü. Sessiz Tepe kasabası hariç ilk oyunla (konu bakımından) bir benzerliği bulunmayan Silent Hill 2, eleştirmenler ve oyuncular tarafından tam not almayı başardı. Karakterimiz James Sunderland 3 yıl önce ölen karısı Mary Sunderland’den aldığı mektupla maceramız (belki de kabusumuz) başlar. Mektuba göre James’i, Sessiz Tepe’deki özel yerinde beklediğini söyler. Akira Yamaoka’nın eşsiz tınıları eşliğinde başlayan yolculuğumuz, bizleri en az James kadar çaresiz ve depresif bırakır. Korku unsurunu atmosfer, sesler, karakterler ve belirsizlik hissi ile veren oyun, metaforlarla bezenmiş senaryosuyla bizlere eşsiz bir deneyim yaşatır. Karşılaştığımız karakterler, yaratıklar ve objeler dahil kendi içinde bir anlam taşır. Günümüzde bile hala yeni teoriler üretilip, yeni detaylarla karşılaşılan bu eseri deneyimlemenizi şiddetle tavsiye ederiz!

    BONUS: Doki Doki Literature Club

    Team Salvato tarafından geliştirilen, 2017’de ise bilgisayarlarımıza konuk olan bu oyun; renkli görselleri, tatlı müzikleri ve şirin mi şirin karakterleriyle bizlere eğlenceli saatler yaşatıyor öyle değil mi? Evet belki ilk bir saati için öyle ama sonrasında gelişen olaylar biraz garip… Doki Doki Literature Club (kısaca DDLC) bir Görsel Roman-Randevu Simülatörü. İçe dönük bir karakterin gözünden deneyimlediğimiz bu hikaye, bizleri Sayori, Natsuki, Yuri ve Monika adlı dört genç kızla tanıştırıyor. Sayori’nin uzun ısrarları sonucu katıldığımız edebiyat kulübünde, beklenmedik şekilde gelişen olaylar bizi rahatsız edici bir ortamla baş başa bırakıyor. Oyun ile oyuncu arasında tek engelin sadece bir ekran mı olduğunu sorgulatan bu oyunu, Steam üzerinden ücretsiz indirip, deneyimleyebilirsiniz! Listemize katılıyor musunuz? Peki sizin eklemek istediğiniz oyunlar neler? Bunları yorumlar köşesinde, bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz! İyi oyunlar!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.