Karantinadayken Oynanacak 5 Oyun

Karantinadayken Oynanacak 5 Oyun
  • 0
    0
    0
    0
  • 5 - Fallout 3

    Fallout 3, Bethesda Game Studios'un geliştirdiği kıyamet sonrası dünyayı konu eden, bilimkurgu, açık dünya, RPG oyunudur. Oyun, Fallout 2'den otuz altı, ABD-Çin savaşı sebebiyle başgösteren nükleer felaketten 200 yıl sonra 2277'de geçer. Oyundaki karakter nükleer döküntüden korunmak için kurulan bin kişilik sığınaklardan birinde, Vault 101'de yaşayan biridir. Karakterin babası Vault 101'den bilinmeyen bir sebeple ayrıldıktan sonra Vault'un lideri olan Overseer, dışarıya, Washington D.C'nin harabelerine kaçmasına engel olmak amacıyla güvenlik güçlerini peşinden gönderir. Karakter ise babasının peşinden "Capital Wasteland" olarak bilinen dünyaya gider.

    4 - One Chance

    Oyuncular, kanserli hücrelere saldırarak kanser hastalarının iyileşmesini sağlayan bir bilim adamı olan John Pilgrimi kontrol etmektedir. Fakat bu gaz halinde tüm dünyaya yayılan "ilaç" kısa bir süre içerisinde tüm canlı hücrelere saldırmaya başlayarak dünya üzerindeki bütün yaşamı tehdit etmektedir. Oyuncuların bu çoklu sonlara sahip oyunda bir antibiyotik bulmak için sadece 6 günleri vardır.

    3 - Metro 2033

    Oyun, nükleer bir savaştan kaynaklanan kıyamet sonrası Rusya metro tünellerinde geçmekte ve hayatta kalmayı başaran 20 yaşındaki Artyom adlı karakterin yaşadığı olayları konu almaktadır. Oyun başladığında Artyom, Hunter adında elit bir askerden metronun Karaderililer olarak hitap edilen yaratıklar tarafından tehdit edildiğini öğrenir. Hunter tek başına tünellere çıkar ve çıkmadan önce Artyom'a eğer geri dönmezse metronun merkezi sayılan Polis adlı istasyona gidip olanları anlatmasını söyler. Hunter geri dönmez ve Artyom metro tünellerinde bilinmezliklerle kaplı bir yola koyulur.

    2- The Last of Us

    Tüm dünyayı saran ve bulaşanları birkaç saat içerisinde insanlara saldıran yaratıklara dönüştüren salgın bir hastalığın başlamasından yirmi yıl sonrasını, 2033 yılını konu alır. Hastalık sebebiyle medeniyet büyük ölçüde mahvolmuş ve farklı gruplar hâlinde yaşamak zorunda kalan insanlar, hayatta kalabilmek için birbirleri ve hastalıklılara karşı mücadele etmek zorunda kalmıştır. Bu kıyamet sonrası ortamdaki Amerika Birleşik Devletleri'nde geçen oyun, orta yaşlardaki erkek karakter Joel'un, hastalığa karşı bağışıklığı olan genç kız Ellie'yi Ateşböcekleri adlı ayrılıkçı bir gruba ulaştırması sırasında ikilinin başından geçenleri konu alır. Oyunun büyük bir kısmında Joel, oyuncular tarafından kontrol edilir ve karşılaşılan çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalışır.

    1 - Plague Inc.

    Plague Inc., gerçek zamanlı bir strateji simülasyon oyunudur. Oyuncular ilk başta küçük etkenleri olan bir patojen yaratıp zaman geçtikçe bu patojeni geliştirip tüm dünyaya yayarak ölümcül hale getirmeyi ve bir tedavi bulunamadan önce dünya üzerindeki tüm insanları öldürmeyi hedefler.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.