Chanel'in Rus İmparatorluğu'ndan ve Aşk Hayatından İlham Alınan Yeni Takı Koleksiyonu

Chanel'in Rus İmparatorluğu'ndan ve Aşk Hayatından İlham Alınan Yeni Takı Koleksiyonu
  • 0
    0
    0
    0
  • Chanel'in yeni takı koleksiyonu, moda evinin romantik tarafını yansıtıyor. Gabrielle "Coco" Chanel'in aşk hayatı, her zaman kendi adıyla anılan moda evinin takı koleksiyonlarının ilham kaynağı olmuştur. Le Paris Russe de Chanel olarak adlandırılan bu seneki koleksiyon da bu geleneği bozmayarak efsanevi tasarımcının hayatını yansıtacak şekilde Rus İmparatorluğu'nun kaybolmuş görkemine bir atıfta bulunuyor. Rus İmparatorluğu'nun yıkılışının ardından birçok sanatçı ve aristokrat sığınmacı olarak Paris'e yerleştiler. Gabrielle Chanel, imparatorluk yıkıntılarından kaçarak Paris'te yeni bir hayat kurmaya çalışan bu sanatçılarla pek çok ilişki kurdu. Onlar, Chanel'in kibar ruhu ve cömertliğinden etkilenirken Chanel de onlardan ve Rus arkadaşlarının anlattığı eşsiz Rus İmparatorluğu görkeminden büyülendi. 69 parçadan oluşan koleksiyon Grand Palais'in sergi salonunda Rusya'nın kırsal bölgelerinin pastoral havasının yaratıldığı bir gösteriyle duyuruldu. Chanel saat ve takılarının baş yöneticisi Frédéric Grangié koleksiyon hakkında şunları söyledi:

    Bu koleksiyon, Gabrielle Chanel'in Rus arkadaşlarının anlatıklarına dayanan Rus İmparatorluğu fantezi vizyonundan ilham alınarak hazırlandı.

    2009 yılından beri olduğu gibi bu yılki takı koleksiyonu da moda evinin takı stüdyosu direktörü tasarımcı Patrice Leguéreau tarafından hazırlandı. Leguéreau, yaratıcılığını imparatorluk sembolleri, folklorik motifler ve klasik Chanel imgeleriyle birleştirdi. Kaynak

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.