Rooftop Heroes Ve Mutlaka Dinlenmesi Gereken 5 Cover'ı

Rooftop Heroes Ve Mutlaka Dinlenmesi Gereken 5 Cover'ı
  • 0
    0
    0
    0
  • Rooftop Heroes birbirini iyi tanıyan ve başarılarının kaynağını bu geçmişten gelen tanışıklıktan alan dört kişilik bir müzik grubu. İsviçre'de kurulan grup herhangi bir plak şirketine bağlı olmadan cover yapıp bunları yayınlayarak ve festivallerde sahne alarak kendisine kalıcı bir kitle edinmiş durumda. Her türden müziğe farklı bir pop-cover yapan grup, ilk kez 8 ay önce Staind'e ait So Far Away şarkısını Youtube kanallarında yayınlayarak ortaya çıktılar. Daha sonra Spotify, Instagram, Deezer gibi platformlarda da görünür hale geldiler. Bazı yorumlarda kendilerine eşlik eden bir kadın vokalistleri de olmasına rağmen kemik kadroyu Mike, Dani, Tobi ve Sam oluşturuyor. Mike, hem ana vokal olarak hem de gitarla eşlik ediyor. Dani bas, Tobi elektro çalıyor ve Sam de muazzam bir baterist olarak karşımıza çıkıyor. Grup Rooftop Heroes ismiyle tanınıyor ancak Mike ve Dani, grubu 9 yıl önce başka üyelerle Blue Pearl adıyla kuruyor. O dönem poptan çok rock cover yapan grup yıllar içinde çeşitli eleman ve tarz değişikliklerine maruz kalıyor ve sekiz ay önce kemik kadrosuyla son halini alarak Rooftop Heroes adıyla karşımıza çıkıyor. Dokuz yıllık serüveninde bolca deri değiştiren grubumuzun birçok cover çalışması var, ancak biz bugün hem Rooftop Heroes hem de Blue Pearl imzalı beş covera bir göz atacağız.
    1. Best Of You - Foo Fighters (2005) 
    2005 yılında Foo Fighters tarafından yayınlanan şarkı alternatif rock türünde olmasına rağmen Rooftop Heroes kendi yorumunu katıp şarkıyı pop rock haline getiriyor. Araya giren kadın vokal ise şarkıyı daha keyifli bir havaya sokuyor.
    2.Toxic - Britney Spears(2003)
    2003 yılında, yani henüz şemsiye krizini geçirmeden bu muazzam şarkıyı Britney Spears yapmıştı. Yine aynı türde farklı bir yoruma sahip olan şarkıdaki tek farklılık İsviçreli grup üyelerimizin hostes olamayışı...
    3.Jessie J, Ariana Grande, Nicki Minaj - Bang Bang(2014)
     
    3 güçlü kadın vokalin düet yaptığı şarkı yine pop türünde bir örnek ama grubumuz bunu Blue Pearl zamanında alternatif rock kıvamında bir yorumla seslendirmiş. Kadın vokallerin ses gücü cover halinde pek karşımıza çıkmasa da enstrümantal olarak keyifli bir hale gelmiş.
    4.Imagine Dragons - Radioactive(2013)
     
    Imagine Dragons'un gerçekten popüler şarkılarından biri olan Radioactive, Grammy ödülüne sahip. Üstelik Pentatonix gibi çok başarılı başka bir cover grubu da bu şarkıya bambaşka bir yorum getirmiş. Ancak Blue Pearl diğerlerinden farklı bir yorum katmayı başarmış ve farklı bir sound yakalamış.
    5.So Far Away - Staind(2003)
    Bir metal şarkısının cover'ı olan So Far Away, Rooftop Heroes grubunun en beğenilen 2. çalışması. Orijinalinden çok daha farklı bir türe dönüşen yorum, kesinlikle dinlenmeli!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.