Moda Meraklılarına Kitap Önerileri - I

Moda Meraklılarına Kitap Önerileri - I
  • 2
    0
    0
    0
  • Büyük bir zevkle hazırladığımız 5 maddelik kitap önerilerimizi siz moda severlerle buluşturuyoruz.

    1. Peter Lindbergh: A Different Vision on Fashion Photography

    1989 yılında Alman fotoğraçı Peter Lindbergh, New York’ta, Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Cindy Crawford ve Christy Türlington ile 1990 Vogue ocak sayısının kapak çekimlerini yaptığında, derginin bu sayısını unutulmaz efsaneler arasına sokmanın yanında, bu beş model ile top modellik kavramını ortaya koyarak moda dünyasında yepyeni bir çağ başlattı. Bu kitap, Lindberg’in 40 yıllık çalışma hayatından 400 farklı fotoğrafı sergilemektedir. Peter Lindbergh ile özdeşleşen monokrom fotoğraf örneklerinin, sanatçının kendi hayatından kesitlerin ve onu her zaman bir numara yapan detayların da bulunduğu bu kitap, şimdiden moda klasikleri arasına girmeyi başarmıştır.

    2. Fashionopolis: The Price of Fast Fashion – and the Future of Clothes

    "Bugün ne giysem?" sorusu size de bir yerden tanıdık geliyor mu? Hepimizin belki de sabah kalktığımızda kendimize sorduğu ilk sorulardan biri. Çünkü özellikle son zamanlarda herkes tarafından benimsenen 'her gün farklı bir parça giymeliyim' düşüncesi, hayatımızda önemli bir yer edinmiş durumda. Bir zamanlar sadece bizi dış etkenlerden koruyabilmesi amacıyla üretilen giysiler, bugün yerini bir yılda 80 trilyonun üzerinde kıyafet üreterek, her 6 kişiden birinin işvereni konumunda bulunan bir endüstri haline gelmiştir. Yılda defalarca düzenlenen defileler, takip etmesi zorlaşan moda terimleri, inanılmaz fiyatlara satılan komik boyuttaki çantalar, "bunu giyen var mı gerçekten?" sorusunu sordurtan kıyafetler ve daha niceleri… Her konuda olduğu gibi bu işin de iki yüzü var tabii. Bu tüketim çılgınlığının yanısıra küresel ısınma, hayvan ve işçi hakları gibi konular da beraberinde geliyor doğal olarak. Bu nedenle üretimde yenileşmeye geçmeye başlayan moda endüstrisinin geleceği de son zamanlarda en çok tartışılan konulardan birisi haline geldi. Kitabın yazarı Dana Thomas’da tam bu noktada, kıyafetlerde geri dönüşüm metodları, akıllı üretim teknikleri, hiperlokalizm, 3D kıyafet üretimi konularında bizlere ışık tutuyor.

    3. How To Be Parisian: Wherever You Are

    Şimdiki zamanın bohem filozofları Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan ve Sophie Mas, bilinen tüm doğruları yanlışlayıp, bizlere nasıl gerçek bir parizyen gibi yaşayabileceğimizi anlatıyor. Bu dört parizyen kadın, duymayı hiç beklemediklerimizi ve tam da duymak istediklerimizi fısıldıyor kulaklarımıza. Çabasız görünen stilleriyle, sizleri Paris sokaklarında tura çıkaracak, sizlere ilk buluşmada nereye gidilebileceğinizi, hangi dükkandan vintage kıyafetler alabileceğinizi, nerede güzel bir kokteyl içebileceğinizi göstermekle kalmayıp, erkek arkadaşınızı nasıl kıskandırabilirsiniz, düğününüzü nasıl stil sahibi bir şekilde planlayabilirsinizin ipuçlarını da veriyorlar. Okurken kendinizi elinizde bir kadeh şarap ve croissant ile Eiffel Kulesi’nin altında hayal edeceğiniz bu kitabı moda severler için mutlaka öneriyoruz.

    4. Chanel; Collections and Creations

    İçinde Chanel geçmeyen moda önerileri listesi olur mu hiç? Listemizin dördüncü önerisine Chanel ile devam ediyoruz. Chanel, yaratıcılık ve orijinallik ile stili buluşturması ile en kışkırtıcı markadır kuşkusuz. Bu kitapta Chanel‘in, 1920’lerde Coco Chanel ile başlayan macerası ve markanın klasikleşen 'Chanel No 5'in çıkış noktası 5 element -takım elbise, kamelya, mücevher, parfüm ve küçük siyah elbise – hakkında detaylı bilgiler alarak, markanın 1920’lerden bugüne kadar nasıl hala daha endüstrinin en tepesinde bulunduğu konusunda gizli bilgiler ediniyoruz. Modaseverlerin raflarında bulunması gereken olmazsa olmaz bir kitap.

    5. Dress Scandinavian: Style your Life and Wardrobe the Danish Way

    İskandinavya, şimdiye kadar alışılagelmiş moda ve dekorasyon stillerinin her zaman dışında bulunmuş bir bölgedir. Minimalizm ve modernizm anlayışlarını benimseyen bir kültüre sahip olmaları, onları her zaman çağın üstünde tutmuştur. Danimarka’lı yazar, blogger, stilist ve influencer Pernille Teisbaek’in yazdığı bu kitapta, nasıl minimalist bir gardrop oluşturulabileceği, farklı parçaların birarada nasıl kullanılabileceği ile ilgili profesyonel ve aynı zamanda oldukça 'cool' fikirleri bulabilirsiniz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.