Aşkı Anlatan Filmlerden Kostümler

Aşkı Anlatan Filmlerden Kostümler
  • 1
    0
    0
    0
  • Sevgililer Günü yaklaşıyor ve çiftler yavaş yavaş nasıl kutlasak diye düşünmeye başladı bile! Ama üzülmeyin, eğer evde kalıp romantik filmler izlemek isterseniz alfabetik sırayla hazırlanmış ve kostümleri inceleyen eğlenceli bir liste sizleri bekliyor.

    1. Amelie

    1997 yılında geçen filmde, farklı bir çocukluk geçirmiş olan Amélie Poulain'ı arka planla uyumlu ve benzer renklerden oluşan bir paletle seyrediyoruz. Dönemin modasıyla beraber karakterin sade ama bir o kadar da ilginç karakteri kıyafet seçimlerine de yansıyor.

    2. Annie Hall

    Şehirleri filmlerinde farklı bir bakış açısıyla anlatmasıyla tanınan yönetmen Woody Allen'ın 1977 yapımı bu romantik komedi filmi, stil ikonu Diane Keaton'ın da oyunculuğu ve dönemin modasını yansıttığı tarzıyla öne çıktığı bir yapım.

    3. Before Sunrise

    1995 yapımı filmde her ne kadar karakterlerin güneş doğuncaya kadar yaşadıkları anlatılsa ve üzerlerinde hep aynı kıyafetler olsa da film, 90'lar modasına dair güzel ipuçları taşıyor. Üstelik, trende hoş bir yabancıyla tanışıp eğlenceli ve romantik bir gün geçirme hayali de cabası!

    4. Breakfast at Tiffany's

    Kişisel hayatında da stiliyle ön plana çıkan Audrey Hepburn, 1961 yapımı Breakfast at Tiffany's filmindeki kostümleriyle günümüzde dahi bir ikon olarak kabul ediliyor. 60'lar modasının zarafetinden izler taşıyan kıyafetler, yalın ve şık çizgileriyle göz dolduruyor ve ortaya romantik komedi tadında bir moda şöleni çıkıyor.

    5. Bridget Jones's Diary

    Aşkı arayan kendi halinde bir kadının günlüklerine tanık olduğumuz filmde, Bridget Jones karakterine hayat veren Renée Zellweger'ı tavşan kostümü dahil olmak üzere pek çok farklı tarzda görüyoruz.

    6. Call Me by Your Name

    80'ler İtalya'sında geçen, pek çok adaylığı ve ödülü bulunan filmde, kıyafetler ve mekanlarda pastel tonların kullanımı dikkat çekiyor. Aşkı derinlemesine ve oldukça estetik anlatan yapımda, son yıllarda tarzıyla ön planda olan Timothée Chalamet de başarılı oyunculuğuyla göz dolduruyor.

    7. Casablanca

    1942 yapımı kült romantik filmde, 40'lar modası ve saç stilleri Ingrid Bergman güzelliği ve zarafetiyle harmanlanmış.

    8. Four Weddings and a Funeral

    1994 yapımı romantik dram filminde, dönemin modasını yansıtan başarılı örnekler sergileniyor. Tarzıyla ön plana çıkan isimse Fiona karakterini canlandıran Kristin Scott Thomas.

    9. Her

    Alışılmışın dışında bir aşk hikayesinin işlendiği yapımda, 2019 yılında Joker filmiyle adından sıkça söz ettiren Joaquin Phoenix başrolde karşımıza çıkıyor. Klasik gömlek ve pantolon tarzı, arka planların açık tonlarıyla kontrast oluşturan canlı renklerle öne çıkıyor. 10. In the Mood for Love 1960'larda Hong Kong'da geçen romantik dram filminde, iki komşunun arasında kurulan bağ anlatılırken dönemin modası ana karakterlerden Mrs. Chan'in kıyafetleri üzerinden zarif ve şık bir biçimde işleniyor.

    11. La La Land

    Pek çok dalda farklı ödülün sahibi olan 2016 yapımı romantik müzikal filmi, her ne kadar sonu yüzünden tartışmalara yol açsa da kullanılan kostümler ve sahne dekorları da çoğunluğun beğenisini kazanmıştı. Filmin kostüm tasarımcısı Mary Zophres ise oluşturulan tarzı retro realist olarak tanımlamış.

    12. My Fair Lady

    1964 yapımı müzikal komedi-dram filminde, Audrey Hepburn yine ikonik görünümlere imza atıyor. Öyle ki film, 2018 yılında Amerikan Film Arşivi'nde "kültürel, tarihi ve estetik açıdan önemli" sayılarak koruma altına alınıyor.

    13. Pretty Woman

    Julia Roberts'ın 1990 yılında bir hayat kadınını canlandırdığı filmde, karakterin değişimini birbirinden şık kostümlerle gözlemleme şansı yakalıyoruz.

    14. Pride and Prejudice

    Jane Austen'in 1813 yılında yayımlanan aynı adlı kitabından uyarlanan filmde, 19. yüzyıl İngiltere'sinde kıyafetlerde kullanılan beyaz ve krem tonlarıyla karakterlerin masumiyet ve zarafetleri ön plana çıkarılıyor. Keira Knightley'nin canlandırdığı Elizabeth Bennet karakteri ise kız kardeşlerinden farklı, ailesi tarafından daha asi olarak görülen ama içten içe gerçek aşkı arayan özellikleriyle ve kostümleriyle de ön plana çıkıyor.

    15. Say Anything

    John Cusack'ın tarzı ve elinde tuttuğu müzik kutusuyla özdeşleşen 1980'ler gençlik filminde, dönemin modasını yansıtan klasik ve günlük parçalardan güzel örneklere yer veriliyor.

    16. Sixteen Candles

    Yine bir 1980'ler gençlik filmiyle karşımıza çıkan Molly Ringwald'ı pembe doğum günü elbisesi ve dönemin günlük kıyafetleri içinde görme şansı yakalıyoruz.

    17. Ten Things I Hate About You

    Modası asla geçmeyen 1990'lar stilinin en klasik ve güzel parçalarına yer verilen romantik gençlik filminde Heath Ledger ve Julia Stiles'ı başrollerde izliyoruz.

    18. The Notebook

    2004 yapımı romantik dram filmi, listedeki bazı filmlere nispeten daha yeni olsa da şimdiden kült romantik filmler arasına adını yazdırmaya aday. Rachel McAdams ise birbirinden şık ve renkli kıyafetleriyle 1940'lar modasını en güzel şekilde izleyiciyle buluşturuyor.

    19. When Harry Met Sally

    1970'lerden 80'lerin sonuna uzanan, iki sözde arkadaşın yıllar içinde değişip gelişen ilişkilerinin anlatıldığı ve bugünün romantik komedi filmlerinin ilk örneklerinden olan filmin moda dünyasına katkısı da yadsınamaz.

    20. Winter Light

    1963 İsveç yapımı dram filminde, ünlü yönetmen Ingmar Bergman tarafından aşkın tanımı sade ve derin bir şekilde anlatılırken kostümlere de en güzel şekilde yansıtılıyor. Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.