Natalie Portman'ın Filmlerinden Kostümler

Natalie Portman'ın Filmlerinden Kostümler
  • 0
    0
    0
    0
  • 1981 İsrail doğumlu başarılı oyuncu, erken yaşlardan itibaren modellik yapmaya başladı. Ama büyük çıkışını 1994 yılında gösterime giren Léon: The Professional filmiyle yaptı. Oscar ödüllü Portman, her yıl başarılarına bir yenisini eklerken aktivist kimliğiyle de dikkatleri topluyor. Gelin, Natalie Portman'ın eskiden yeniye filmlerindeki kostümleri yeniden hatırlayalım.

    1. Léon: The Professional:

    1994 yapımı Luc Besson filminde, genç yaşına rağmen Portman'ın oldukça başarılı bir oyuncu olduğunu ilk kez görüyoruz. Giyimi ve tarzıyla da bir ikon haline gelen Mathilda karakteri, 90'lar modasını en iyi şekilde yansıtıyor.

    2. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace:

    1999 yapımı filmde Natalie Portman'ı Padmé Amidala rolünde izliyoruz. Kostüm, saç ve makyaj tasarımıyla öne çıkan filmin aynı zamanda Portman'ın uluslararası üne kavuşmasında da katkısı büyük.

    3. Garden State:

    2004 yapımı dram komedi türündeki filmde oyuncuyu oldukça sıradan ve günlük kıyafetler içinde görüyoruz. Yönetmen Zach Braff'ın kendi hayatından deneyimlerin anlatıldığı film, Sundance Film Festivali'nde büyük jüri ödülü için de aday gösterilmişti.

    4. V for Vendetta:

    Geleceğin Britanya'sında özgürlük için verilen savaşın anlatıldığı filmde Portman, kostümlerinden ziyade bu ağır rolün altından başarıyla kalkmasıyla öne çıkıyor.

    5. Hotel Chevalier:

    2007 yapımı kısa film, yönetmen Wes Anderson'ın The Darjeeling Limited adlı yapımındaki eski çifte bir gönderme niteliğinde. Anderson'ın simetrik sahneleri ve sık sık kullandığı pastel tonlar burada hem dekorasyon hem de Natalie Portman'ın kıyafet seçiminde sarı olarak karşımıza çıkıyor.

    6. Mr. Mangorium's Wonder Emporium:

    Oldukça çocuksu görünümlerle karşımıza çıkan Portman, fantastik oyuncak dükkanı sahibi Dustin Hoffman'ın yardımcısı rolünde. Kıyafet seçimleri de rolüne uygun olarak oldukça sade, günlük ve yer yer bir erkek çocuğu tavrında.

    7. The Other Boleyn Girl:

    Aynı isimli kitaptan 2008 yılında uyarlanan filmde, Boleyn ailesinin kızları aracılığıyla tahtta yer edinme çabasını en entrikalı haliyle izliyoruz. 16. yüzyıl İngiltere'sinin canlandırıldığı yapımda Portman'ı çoğunlukla kadife, saten, işlemeli ve iddialı elbiselerin içinde görüyoruz.

    8. Black Swan:

    Kuğu Gölü Balesi'nden esinlenilen yapım, Natalie Portman'a En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı kazandırdı. Psikolojik gerilim türündeki filmde dışarıdan bakıldığında sade ve kırılgan bir portre çizen Portman'ın karakteri Nina'nın tül detaylı açık renklerdeki görünümleriyle destekleniyor. Karakterin ruhsal ve psikolojik ayrışması ise aynı siyah ve beyazın zıtlığı gibi kostüm seçimlerinde de dikkat çekiyor.

    9. Thor:

    2011 yapımı filmde Portman, Thor'un romantik partneri ve aynı zamanda astrofizikçi rolünde. Her iki kombinde de benzer tonlar kullanılsa da ilk fotoğrafta antik tanrıça görünümüyle parıldayan yıldız, ikinci fotoğrafta günlük kıyafetler içinde.

    10. Jackie:

    2016 yapımı biyografik filmde Natalie Portman, John F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy rolünde. 1960'lar modası saç, makyaj ve kıyafet seçimleriyle yansıtılırken Portman zarif ve şık görünümleriyle öne çıkıyor.

    11. Vox Lux:

    2018 yapımı dram türündeki eserde bir pop yıldızını canlandıran Portman, oldukça iddialı ve vamp bir tarzda karşımıza çıkıyor. Saç, makyaj ve kıyafetlerinde çoğunlukla siyah, gri, mavi ve mor kullanılırken taşlar ve parıltılarla da görünüm destekleniyor.

    12. Lucy in the Sky:

    2019 yılında gösterime giren fantastik dram türündeki filmde Natalie Portman'ı Lucy Cola isimli bir astronot rolünde izliyoruz. Eğer ''ben zaten onun kostümünden filmlerini hemen bulurum'' diyorsanız testimizi çözmeyi unutmayın!

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.