Trackmania Serisi Özüne Dönüyor: Trackmania İlk Bakışı

Trackmania Serisi Özüne Dönüyor: Trackmania İlk Bakışı
  • 2
    0
    0
    0
  • Öncelikle daha önce hiç TrackMania serisinden bir oyun oynamadığım için üzüldüm açıkçası ama şuan TrackMania serisi ile de tanıştığım için oldukça mutluyum. 

    "Trackmania'yı geliştirdiğimiz ilk oyuna benzer şekilde işliyoruz. Orijinal ekip üyeleri hala burada, ancak Trackmania Nations'dan sonra ve şimdi, ekip beş kat büyüdü...

    TrackMania, 2003 yılında Nadeo stüdyosu ile hayatına başlamış bir seri ve 2003 yılından bugüne birçok yarış oyunu yapmış ve yapıyor da. Stüdyo 2009 veya 2010 yılında Ubisoft bünyesine katılmış. Sanırım bu farkı belirtmek adına o zamandan bu zamanda kadar çıkan yapımların isimlerine, logolarına ufak bir "²" eklenmiş. Oyunun logosunda daha iyi fark ediliyor bu eklenti. Seri ise en son 2017 yılında Trackmania² Lagoon ile karşımıza çıkmıştı. 

    Yeni Trackmania, 1 Temmuz'da PC için UPLAY ve Epic Games üzerinden oynanabiliniyor olacak. Konsol sahipleri ise oyunu bir yıl daha beklemeleri gerekecek gibi gözüküyor. Ayrıca Türkçe dahil 13 ayrı dil seçeneği var. Tabii Türkçe olması bizi ilgilendiren güzel bir ayrıntı.

    Ubisoft Nadeo Genel Müdürü Florent Castelnerac, "Trackmania ile hedefimiz, tıpkı 2006'da TrackMania Nations'ın piyasaya sürülmesinde olduğu gibi yenilikçi bir deneyim yaratmak. O zamanlar herkesin oynayabileceği yaratıcı, rekabetçi ve ücretsiz bir yarış oyunu için evrensel bir vizyonla Çin'den yeni döndüm. Bu, en büyük başarılarımızdan birini doğurdu ve orijinal kıvılcımı yeniden yaratmayı amaçlıyoruz."

    Yeni araç ile orijinal modelin oranları ve ruhu korunmuş ve aynı hoş oyunu korurken, oyunun modern ruhuna uyacak yepyeni bir tasarım yapılmış. 

    "Trackmania'yı geliştirdiğimiz ilk oyuna benzer şekilde işliyoruz. Orijinal ekip üyeleri hala burada, ancak Trackmania Nations'dan sonra ve şimdi, ekip beş kat büyüdü. Bu sadece Trackmania için değil, Nadeo için de yeni bir başlangıç. Trackmania'yı yeni bloklar, canlı araçlar ve diğer özelliklerle donatmış olsak da, hepsi şık ve modern bir oyun deneyiminin hizmetindedir. Basit, güzel ve çekici bir oyun." 

    Trackmania'da şu an Antrenman Modu, 2020 Yaz Sezonu ve Harita Editörü erişilebilir durumda. Oyun çıktığında bunlara Günün Pisti, Canlı, Kulüp, Replay Editörü, Garaj menüleri ve dahası eklenecek. Trackmania'yı ilk açtığımda hızlıca Antrenman Modu'na giriş yaptım. Hem oyunu öğrenmek hem de ne var ne yok şöyle kabaca bir görmek adına. Ve karşıma oldukça eğlenceli yollar, engeller ve bir araç çıktı. Oldukça şirin gözüken bir araç ile harita editör modunda düz yolda, normal zeminde 521 km\s hıza, turbo zeminde 894 km\s hıza çıktım. Yani öyle şirin, küçük durduğuna bakmayın, gitti mi gitti diyor bu ufak araç. Ayrıca bu güzel araç size aynı Formula 1 hissini yaşatacak. Gerek virajları alırken, gerek hızlanırken sanki F1 aracı sürüyormuş gibi hissettim. Zaten tasarıma bakınca, F1'in oldukça modern bir halini andırıyor. 

    Ani durumlar için hava frenleri, havada yön değiştirebilmeniz için plazma motorları, belirli bir hıza ulaştığınızda açılan otomatik özel spoiler... 

    Yeni araç ile orijinal modelin oranları ve ruhu korunmuş ve aynı hoş oyunu korurken, oyunun modern ruhuna uyacak yepyeni bir tasarım yapılmış. Araçta bulunan her bir unsura önem verilmiş. Güçlü görseller ve oyuncuların oyuna dalmasına yardımcı olan mekanik işlevsellik eklenmiş. Pilot, oyuncu ile araba arasında yakınlık hissi vermek için mümkün olduğunca görünür hale getirilmiş ve böylece arabanın direksiyonundaymışsınız gibi hissediyorsunuz. Ani durumlar için hava frenleri, havada yön değiştirebilmeniz için plazma motorları, belirli bir hıza ulaştığınızda açılan otomatik özel spoiler, araba ters döndüğünde sürücüyü koruyan kasnak ve dahası hepsi sizi önce arabaya daha sonra yarışa iyice bağlıyor. 

    Harita Editörü ise Basit ve Gelişmiş olarak ikiye ayrılıyor. Basit modda pek fazla bir seçenek olmasa da ufak, sadece pistler yapabilmek mümkün ama Gelişmiş kısmına geçince tek sınır halay gücünüz olabilir.

    Sumer 2020 mevsiminde Beyaz, Yeşil, Mavi ve Kırmızı çizgiler altında beşer pist bulunmakta. Hepsi beraber toplamda 20 pist yapıyor. -20 adette antrenman pisti mevcut şu an- Bu renkli çizgiler pistlerin zorluğunu belirtiyor diyebiliriz. Yarıştığınız pistlerde bronz, gümüş ve altın madalyaları toplayarak devam ediyorsunuz. Bu pistlerde gereken zamanları elde ederek madalyalar kazanıyorsunuz. Hatta dünya sıralamasında kaçıncı olduğunuzu bile görebilirsiniz. -ben genelde 38. sıralarda oluyorum- İlk başlardaki sade parkurlar ilerleyen zamanda yerlerini fazlasıyla karışık pistlere bırakıyorlar.

    ...sürekli güncellenen mevsim oyunları, özel etkinlikler ve kulüp sistemi oyunun temellerini oluşturacak gibi. 

    Ayrıca ilk kez Trackmania Nations Forever'da gördüğümüz aracın motorunu durduran bölüm burada da karşımıza çıkıyor. Bu bölümden geçtiğinizde bir sonraki checkpoint’e kadar motor çalışmıyor veya tekerleklerin kilitlenmesine neden olan o bölüm, bu bölümden bir sonraki checkpoint'e kadar da tekerlekleriniz hareket etmiyor. Yani ileride bir engel varsa, bunu önceden düşünmeniz gerekecek. Bu ve bunun gibi öğeler çok oyunculu ortamda tam bir kaosa neden olacaklar gibi duruyor. Genel olarak oyunun atmosferine, görüntüsüne bakacak olursak, oldukça modern bir ortamı var. Araç ve ayrıntıları oyuna sizi bağlıyor. Yolların karmaşıklığı her an dikkatli olmanıza neden olacak. Özellikle pist yapabilme ve buralarda oynayabilme olanağı Trackmania'ya için oldukça önemli bir yere sahip olsa da, sürekli güncellenen mevsim oyunları, özel etkinlikler ve kulüp sistemi oyunun temellerini oluşturacak gibi. 

    ">

    Oyunu şuan erken erişim anahtarı ile incelediğimizden, oyun tam anlamıyla oynanabilir değil maalesef. Bu yüzden işleyişi az çok tahmin etsek de, tam olarak ne sunacağını şu an için maalesef tam olarak tecrübe edemedik ama Trackmania size eski güzel günlerinizi tekrar yaşatacak. Hatta üzerine daha fazlasını ekleyerek daha güzel bir oyun olarak geliyor. Üzülmeyin benim gibi seriye yeni başlayanlardansanız da kısa zamanda oyuna alışacak ve o eski ruhu sizde göreceksiniz. 

    Oyunun sahip olabileceğiniz üç farklı paketi mevcut. Bunlar; Starter, Standard ve Club

    Paketlerin avantajları ise şöyle; 

    • Starter Paketi (Ücretsiz) : Her üç ayda bir yeni bir sezon sunuyor, tek başınıza veya çevrimiçi ilerleme kaydedebiliyorsunuz ve Track Editor'u keşfedebiliyorsunuz.
    • Standard Paket (9,99 £/$, 1 Yıl) : Tek başınıza kulüp oluşturabiliyor, canlı etkinlikler, kulüp odası, harita yaratma ve Starter Paket içeriği.
    • Club Paketi (29,99 £/$, 1 Yıl veya 59,99 £/$, 3 Yıl) : Özel veya açık kulüplere katılabilme, kendi kulübünüzü kurma ve etkinlik oluşturabilme, arabanızı özelleştirme ve Starter ve Standard Paket içeriği. 

    Sonuç : 82 

    • Artıları : yenilenen ve F1 esintileri taşıyan araç, Trackmania'nın kendisi!
    • Eksileri : her yarış severe hitap etmeyecek olması 

    1 Temmuz'da oyunun çıkışla beraber tekrar görüşmek dileğiyle. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.