Babanın Hayaletiyle Saklambaç Oynamak: Stromae - Papaoutai

Babanın Hayaletiyle Saklambaç Oynamak: Stromae - Papaoutai
  • 27
    0
    1
    20
  • 2013 yılında çıkan Fransızca parça, ilk duyduğumuzda bizde aslında eğlenceli olduğuna dair bir izlenim yaratıyor. Ancak şarkı ilerledikçe içindeki hüzün de kendini daha fazla saklayamıyor. Annesine babası hakkında sorduğu soruları havada kalan, çaresizlik içerisindeki bir çocuğun, ölü bir babayla kurabileceği ilişkiyi olabilecek en iyi biçimde ifade ediyor. Klipte gördüğümüz dans eden baba-çocuk figürlerinin hepsi, aslında şarkının sahibinin içinde yer almak istediği manzaralar. Klipte babasına olan öfkesini ve babasına 'nasıl baba olunacağını' öğretmesini de gerek iğneleyici sözlerle gerek dans figürleriyle görebiliyoruz.

    Şarkı tüm dünyada oldukça popüler olmasıyla birlikte, pekçok yarışmada, farklı kişiler tarafından farklı biçimlerde yorumlandı. Bunlara birkaç örnek de vermek istiyorum.

    ">
    ">
    ">

    Şarkının bu kadar başarılı olma sebeplerine gelirsek; sahibi Stromae, babasını Ruanda katliamında kaybetmiş. Kendi hayatında babasını sadece 3 kez görmüş olan bir insanın, bu konuda yazdığı parça da hikayesi kadar dokunaklı. Aşağıdaki videoda, babasının sadece tişörtünün bulunabildiğinden, cesedinin bulunamamış olmasının da onun için apayrı bir üzüntü sebebi olduğundan bahsediyor.

    ">

    Lafı daha fazla uzatmadan, üzerinden yıllar geçmesine rağmen, hala dinlendiğinde insanın içine dokunan bu parçayı ve klibini buraya ekliyorum. Keyifli dinlemeler!

    ">

    Yorumlar (1)
    • İçerik çok güzel hazırlanmış ve sunumu yapılmış emeğinize sağlık.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.