İkinci Çağ: Amazon'un Prequel Serisi Ayrıntıları

İkinci Çağ: Amazon'un Prequel Serisi Ayrıntıları
  • 7
    0
    0
    2
  • Yayın akış savaşları ısınırken Amazon, Yüzüklerin Efendisi'ne büyük bahis oynuyor. Şirket, filmlerin olaylarından çok önce geçen bir prequel -önbölüm- serisi geliştirerek yüz milyonlarca dolar harcıyor. Bu seri, gezegenin yüzünü tam anlamıyla yeniden şekillendiren önemli bir zaman olan Orta Dünya'nın İkinci Çağında geçecek.

    Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'in arkasındaki kapsamlı arka plana aşina değilseniz, endişelenmeyin. İşte Orta Dünya'nın İkinci Çağı ve prequel serisinin ne anlama gelebileceği hakkında bilmeniz gereken her şey.

    İkinci Çağ: Temel Bilgiler

    JRR Tolkien'in yarattığı fantastik evren, sadece Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi olaylarından çok daha büyük. Orta Dünya'nın toprağı Arda olarak adlandırılan daha büyük bir dünyanın parçası. Onlarca yıllık çalışma boyunca (çoğu sadece ölümünden sonra yayınlanan) Tolkien, evrenin yaratılmasından insanlığın modern dönemine kadar uzanan Arda'nın ayrıntılı bir tarihini yarattı. Arda'nın kayıtlı tarihi, her biri yüzlerce veya binlerce yıl süren dört çağa ayrılmıştır.

    İkinci Çağ, Yüzüklerin Efendisi filmlerinde sadece kısaca anılan bir dönemdir. Bu ortam, Morgoth'un (orijinal Dark Lord) sürgünü ile hizmetçisi Sauron'un ilk yenilgisi arasında uzun bir zaman dilimini içeriyor. İkinci Çağ, Numenor krallığının yükselişi ve düşüşü, Güç Halkalarının oluşturulması ve dünyayı geçici olarak Sauron'un gazabından kurtaran Son İttifak'ın oluşumu gibi temel olaylarla tanımlanır. Bu Amazon'un Yüzüklerin Efendisi prequel serisi olacak.

    İkinci Çağ: Büyük Etkinlikler

    İkinci Çağ, Silmarils olarak bilinen mistik mücevherlere ve Morgoth'un Arda'dan sürülmesine yönelik felaketli bir savaşın ardından başlar. Bu yeni dönemde, hem İnsanlar hem de Elfler Orta Dünya'dan ayrılıp batıya doğru ilerliyorlar. Birçok Elf, Ölümsüz Topraklar denilen bir yere gidiyor. Edain adı verilen bir grup adam Numenor adlı bir adaya yerleşir. Başlangıçta hayırsever olsa da, Numenoreans'ların elflerin ölümsüzlüğünü kıskanmaları nedeniyle daha savaşçı bir hal alır.

    İkinci Çağ, Sauron'un gücünü birleştirmeye ve efendisi Morgoth'un bıraktığı boşluğu doldurmaya başladığı yerdir. Evlilik ve hile konusunda yetenekli olan Sauron, Elfleri, Güç Halkaları yaratmaya ve Orta Dünya'ya hükmetmek için ihtiyaç duyduğu silahları vermeye teşfik eder. Yüzükler bir Elf Lordu olan Celebrimbor adında bir mücevher-demirci tarafından dövülmüştür. Sauron'un gerçek doğasını ve bu güçlü eserlerin gerçek amacını ancak çok geç keşfediyor.

    Numenoreans saltanatı, Ar-Pharazon adında bir kralın yükselişi ile doruğa ulaşır. Sauron, Ar-Pharazon'u Valar'a karşı dönmeye ve Numenoreans'ın istediği ölümsüzlüğü bulabilecekleri Ölümsüz Toprakları istila etmeye teşebbüs eder. Bu, Iluvatar'ın doğrudan ölümlü olaylara müdahale ettiği birkaç durumdan biridir. Iluvatar, Numenor'u o kadar yıkıcı bir şekilde imha eder ki, bu eylem Ölümsüz Toprakları dünyanın geri kalanından ayırarak, İnsanların ölümsüzlük şansını sonsuza dek kaybetmelerine neden olur.

    Sauron'un kendisi bu saldırıda neredeyse yok edildi, ancak ruhu hayatta kaldı ve kısa süre sonra Mordor'da yeni bir ordu kurmaya başladı. Neyse ki, Numenor ile birlikte tüm insanlar yok edilmedi. Kral Elendil (Aragorn'un uzak atası) liderliğindeki Sadık -Faithful- adlı bir grup Orta Dünya'ya dönerek Gondor ve Arnor krallıklarını yarattı. Elendil oğulları Isildur ve Anarion ve Elf kralları Gil-Galad ve Elrond ile birlikte Son İttifak'ı kurar ve Sauron'a karşı uzun ve maliyetli bir savaş açar.

    Yüzüklerin Efendisi hayranları muhtemelen oradan ne olduğunu biliyorlar. Sauron yenilgiye uğradı ama yok edilmedi, Isildur, Bir Yüzük elegeçiriyor ve İkinci Çağ Üçüncüye yol açıyor.

    İkinci Çağ: Amazon'un Prequel Serisi

    Amazon'un Yüzüklerin Efendisi prequel serisinin İkinci Çağ'da belirlendiğini bile bilmek hakkında çok şey anlatmaz. Bir kere, İkinci Çağ neredeyse 3500 yıl sürer. Daha da önemlisi, bu Orta Dünya tarihinin çok iyi tanımlanmamış bir dönemi. Tolkien, 1955'te Yüzüklerin Efendisi üçlemesini tamamladıktan sonra hiçbir zaman hiçbir kitap yayınlamadı. İkinci Çağ hakkında bildiklerimizin çoğu, Silmarillion, Bitmemiş Masallar ve Orta Dünya Tarihi serisi gibi ölümünden sonra yapılmış eserlerden alınmıştır. Tolkien'in oğlu Christopher tarafından yayınlanmamış el yazmaları ve daha önceki taslaklar kullanılarak derlendi.

    Temel olarak, Amazon'un prequel serisini oluştururken güvenebileceği bir set hikaye veya belirli bir karakter kadrosu yok. Numenor'un düşmesi veya Son İttifak'ın oluşumu gibi bazı önemli olayların birkaç mevsim boyunca yer aldığını görebiliriz, ancak seride boşlukları doldurmak, yeni noktaları birleştirmek ve yeni karakterleri tanıtması gerek. Tolkien'in yazdığı eksiksiz, uyumlu bir hikayi örnek alarak.

    Ayrıca, prequel serisinin İkinci Çağın tüm kapsamını kronikleştirmeye mi yoksa belirli bir çatışmaya odaklanmaya mı çalışacağını da bilmiyoruz. Dizi, Son İttifaka ve Sauron'a karşı savaşa odaklanabilir ve Yüzük Kardeşliği'nden açılış flashback dizisine de odaklanabilir. Bu, dizinin bir avuç tanıdık karakter içermesine ve Hugo Weaving ve Cate Blanchett gibi aktörlerin rollerini potansiyel olarak yeniden kullanmalarına izin verecektir. Başka bir seçenek de Güç Halkalarının yaratılışını keşfetmek ve seriyi Celebrimbor'un etrafında çerçevelemek. Seri, Celebrimbor'un gazabını önemli bir destek karakteri olarak gösteren 2014 video oyunu Middle-earth: Shadow of Mordor'dan bile ilham alabilir.

    Başka bir olasılık da, serinin birden fazla zaman dilimini anlatacak olması. Amazon'un beş mevsime ve potansiyel bir spinoff'a bağlı olduğu bildirildi, bu nedenle her sezon İkinci Çağ'dan farklı bir önemli etkinliğe odaklanması mümkün.

    İlk söylentiler, prequel serisinin genç bir Aragorn'a odaklanacağını ileri sürdü . Aragorn, İkinci Çağın bitiminden birkaç bin yıl öncesine kadar doğmamış olsa da, bu söylentiler hala ortaya çıkabilir. Dizi, Aragorn'un hikayesini, halkının tarihi ve Ar-Pharazôn ve Elendil gibi önceki kralların yaptığı hatalar hakkında bilgi sahibi olacak şekilde şekillenebilir. Bu, Orta Dünya'nın karmaşık tarihini tanıtmak için ideal bir yol olabilir.

    KAYNAK 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.