Bu Topraklardan Çıkmış En İyi Elektronik Şarkılar

Bu Topraklardan Çıkmış En İyi Elektronik Şarkılar
  • 7
    0
    0
    3
  • Türkiye'de farklı zamanlarda çok farklı türlerin popüler olduğunu gördük. Organik olarak gelişmesi, dinleyicinin beklentilerinin değişmesi gibi etkenler bizi bunlara zaten hazırlıyordu. Global trendlere de fazlasıyla uyum sağlamanın kaçınılmaz gerçeklerinden biriydi bu. 2000'lerde Pop'un engellenemez yükselişi, ardından o tahta ortak çıkan Rock'ın ayak sesleri ve bu iki müziğin temsilcilerinin adeta birbirine girmesi... Bu iki tür de en yüksek noktalarına eriştikten sonra artık farklı bir arayış vardı. Son 5 yılda da Trap ve ardından Afrobeat piyasayı ele geçirdi. 

    Bütün bunlar yaşanırken dalgalı bir grafikle beraber Elektronik Müzik kozasında gelişerek kendi zamanını bekliyordu. Bu yıllarda çok iyi şarkılar çıksa da bazen piyasada yeri olmadığı için, bazen de dinleyiciye ulaşamadığı için arada kayboldu. Son yıllardaki yükseliş ile beraber tozlu raflara da göz atmanın zamanı geldi. 

    Hande Yener - Kibir (Yanmam Lazım)

    ">

     

    Hande Yener, 2000'lerin başından beri çok büyük ve uzun süreli bir yükseliş gösterdi. 2007'deki 'Nasıl Delirdim' albümü maalesef bu yükselişin sekteye uğradığı ilk bölüm oldu. Tarzını elektronik müziğe kaydırdığı bu ilk albümü eleştirel övgü yakalasa da, ticari olarak kayıplar yaşadı. Bu kayıplarla beraber yapım şirketleriyle bazı sorunlar yaşadı ve 2010'da yayınlanan ''Hande'ye Neler Oluyor?'' albümüyle pop müziğe geri döndü. Bu elektronik albümün bence en iyi şarkısı Kibir ise hâlâ yeterince insana ulaşmadı.

    Bedük - Koyver Kendini

    ">

    Elektronik müziğin en eski kalesi... Uzun yıllardır en iyi şekilde bu işi yapan Bedük'ün belki de en popüler şarkısı; Koyver Kendini. Yaptığı her işle eleştirel övgü toplayan Bedük, maalesef çoğu dinleyicinin duyduğu ama dinlemediği bir sanatçı. Onlarca şarkısıyla sizi ayağa kaldırıp dans ettirebilecek bu ''Parti Canavarı'' hakkında daha fazla bilgiye aşağıdaki içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

     

    TARKAN - Arada Bir

    ">

     

    Bu şarkı Tarkan'ın 7. albümü Metamorfoz'dan. Söz kalitesi ile TDK'dan bile övgü alan bu albümün tamamı elektronik ortamda üretildi. İçerisinde sisteme ve siyasetçilere de gönderme yapan bu albüm 2008'de Türkiye'de En Çok Satan Albüm olmuştu. Yüksek satışlardan sonra Remix versiyonunu da yaparak albüme ekledi. Bu versiyonda Dj Tiesto gibi isimler de çalıştı.

    Nova Norda - Varım

    ">

     

    Günümüzde yaptıklarıyla kendine her geçen gün daha iyi bir yer edinen Nova Norda, bu şarkıyı 2018'de yayınladı. Dinozorlar, Boşver! gibi şarkılarıyla büyük kitlelere ulaşan şarkıcı için gelecek çok parlak gözüküyor. iPad ile müzik yapıp harikalara yaratan ve ilham olan Nova Norda'nın gelecek projelerini heyecanla bekliyoruz.

    Ülkemizde elektronik müzik her zaman büyük rol oynamasa da hep etrafımızdaydı. Dünya listelerini ele geçiriyorken kendi listelerimize de göz atmak için uygun bir zamandayız. Umarım yakında daha fazla ve daha kaliteli şarkılar listelerde yükselir.

    Müzik dinlemeyi ihmal etmeyin görüşmek üzere...

    Kaynak: 1, 2, 3, 4,

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.