Avatar: The Last Airbender Sevenler İçin: The Dragon Prince

Avatar: The Last Airbender Sevenler İçin: The Dragon Prince
  • 2
    0
    0
    1
  •      2005-2008 yılları arasında televizyonlarda yerini alan Avatar: The Last Airbender birçoğumuzun çocukluğunun vazgeçilmez bir parçası. The Dragon Prince ise Netflix üzerinden 2018’de gösterime giren ve şimdilik 3 sezonunu izleyebildiğimiz, nispeten yeni ancak büyük umut vadeden bir çizgi dizi.

         Bu iki yapımın en önemli ortak ismi: Giancarlo Volpe. Volpe, Avatar: The Last Airbender’ın 19 bölümünün yönetmenliğini üstlenmiş -ki yönetmenler arasındaki en yüksek sayı bu- ve dizinin yazarları arasında da yerini almış bir isim. Volpe, 2018’den beri aktif olarak The Dragon Prince’in bazı bölümlerini yönetiyor ve yapımcılığını üstleniyor.

         Avatar: The Last Airbender’ın belki en başarılı yönü bence evreninin yaratıcılığıydı. Kendi içinde tamamen tutarlı, ilginç ve karmaşık bir geçmişi olan benzersiz bir evren yaratılmıştı. The Dragon Prince’le en büyük benzerlikleri de yine bu özellikleri. Dizi, ilk üç sezonunda kendi içinde tutarlı bir sihirli evren yaratmayı başardı. Avatar’daki elementlerle benzerlik gösteren bir sihir sistemi söz konusu. Bu sisteme göre evrendeki sihir kaynağını yedi “primal source”tan alıyor: güneş, ay, yıldızlar, dünya, gökyüzü, okyanus ve insanların ortaya çıkardığı kara büyü. Avatar’la benzerlik gösterecek şekilde dizi sezonları bu kaynaklara göre isimlendirilmiş. İlk üç sezon olan ay, gökyüzü ve güneş şu anda Netflix’ten izlenebilir. Bütün “primal source”ların sayısına eşit olarak dizinin en az 7 sezon süreceği resmi kaynaklar tarafından onaylandı. 

         İki dizinin başka bir büyük ortak noktası da karakterleri ve amaçları: Avatar’la paralel olarak yine bir avuç çocuğun ve evcil hayvanlarının yolculuk yaparak yetişkinlerin büyük savaşını durdurmaya çalışmasını izliyoruz. İzlemeye karar verirseniz diye keyfinizi bozmamak için bu konu hakkında çok detaya girmek istemiyorum. Ancak Avatar’da Sokka’yı seslendiren Jack De Sena’nın The Dragon Prince’te de ana karakterlerden birini seslendirdiğini söylemeden geçemeyeceğim.

         Her bölümü 20 dakika olan The Dragon Prince’in şu anda toplam 27 bölümü Netflix’te mevcut. 4. sezonun ne zaman geleceği konusunda ise kesin bir tarih yok. Çizgi diziler içinde IMDb’deki en yüksek puana sahip olan Avatar: The Last Airbender sizin için de çocukluğunuzun önemli parçalarından biriyse The Dragon Prince’e bir şans vermelisiniz. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.