Vedat Milor'un Tavsiyeleriyle İstanbul İlk Buluşma Mekanları

Vedat Milor'un Tavsiyeleriyle İstanbul İlk Buluşma Mekanları
  • 23
    0
    0
    3
  • 1- Petra Topağacı

    “Topağacı’ndaki Petra hem kahve hem sağlıklı sandviç ve benzeri atıştırmalıklar açısından sektörün önderi gibi. Petra’ya her gidişimde Etiyopya Hunkute düz çöküş yöntemiyle hazırlanmış nefis bir kahve içtim. Çiçeksi kokuları olan, asiditesi yüksek, damakta sitrik tatlar hissedilen ve zarif bir kahve. Hafifle orta arası kavrulmuş. Böylece aroması ve karakteri kaybolmamış.”

    Milor aynı zamanda Petra için eşimle yeni tanışıyor olsaydık ilk buluşma için onu kesinlikle Petra’ya götürürdüm. Damak zevklerimizin uyumlu olup olmadığına karar vermek için uygun bir mekan diyor.

    Adres: Teşvikiye, Prof. Dr. Orhan Ersek Sokak, No: 18, 34365, Şişli/İstanbul

     

    2- Blum Coffee House

    Oldukça sevimli bir dekorasyona sahip olan Blum Coffee House için Vedat Milor şunları söylemiş: “Türkiye’de düzgün ve sağlıklı bir öğle yemeği arıyorsan işin zor. Hamburger, tost, sosisli sandviç, patates kızartma, kumpir, börek vs. istiyorsan sorun yok. Ama “Hem sağlıklı hem makul fiyat olsun” diyorsan ayvayı yedin. Akaretler’de yeni açılan Blum Coffee House ise tam buna cevap veren bir kahveci. Kahvesi belli bir seviyede. Daha iyi olabilir ama Blum’daki güler yüzlü iki kız kardeş güzel işler yapıyorlar. Enfes kişler ve glütensiz tatlılar yapıyorlar. Sorun şu ki ben ve sizlerin çoğu rafine undan yapılan ürünleri seviyoruz. Ama Blum’daki glütensiz pastaların tadına bir bakın. Antepfıstıklı ve bademli glütensiz kek ve glütensiz tahinli susamlı mekikler gibi. Glütenli pastalar da yok değil. Yabanmersinli ve çikolatalı kek ve ricotta’lı limonlu bademli kek gibi. Bu sonuncuların kalorisi yüksek ve sağlıklı öğle yemeği parametremin dışına çıkıyorlar ama kiş yedikten sonra iki kişi bir pastayı paylaşabilir. Sonuç olarak hem hafif hem lezzetli yemiş oluyorsunuz ve ette olduğu gibi üzerinize ağırlık çökmüyor. Ülkemizde İspanya ve Yunanistan’daki gibi öğle üzeri uyku, ‘siesta’ geleneği olmadığına göre bu da az şey değil.”

    Adres: Blum Coffee House, Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cad. No 64/A Beşiktaş / Akaretler / İstanbul

     

    3- Trattoria Serenzo

    İlk buluşmada kahve içmek yerine yemek yemeyi tercih edenlerdenseniz bu sevimli İtalyan lokantası sizin için doğru adres olabilir. Milor lokantadan şöyle söz ediyor: “İstanbul’da bu tip bir İtalyan ile karşılaşmak özellikle güzel bir sürpriz. Güzel çünkü bizde İtalyan lokantaları daha çok büyük ölçekli ve belli bir kişiliğe, sıcaklığa sahip olmayan mekânlar. Aşçıları genelde İtalyan değil ve yemeklerin çoğunu kitaplardan buldukları tarifleri Türk damak tadına uydurarak ve basitleştirerek hazırlıyorlar. Bu tip hazırlanan öğünlerin kötü olduğunu söyleyemem ama ruhsuz olduklarını iddia edebilirim. Bunun dışında bizdeki İtalyanlar sanki Allah’ın emri gibi hep pizza bulundurmaya çalışıyorlar mönülerinde. Halbuki İtalya’da pizzayı pizzacılarda bulursunuz ve ne ciddi lokantalar ne de ‘osteria’ ve ‘trattoria’larda pizza bulunur. Diğer bir sorun da malzeme kalitesi. Serenzo tam bir aile işletmesi. İtalyan Enzo mutfakta. Eşi Serpil Hanım salonda. İkisinin isminin birleşmesinden oluşan ‘Serenzo’ adı burdan geliyor. Gene bizdeki birçok lokantanın telaffuz bile edemedikleri yabancı isimleri seçmesi gibi yapay değil. Romantik ve samimi. Tam da öyle bir yer burası.”

    Adres: Gayrettepe Mahallesi, Say Apt, Vefabey Sokağı 25/C, 34349 Beşiktaş/İstanbul

     

     


    Kaynak 1, 2, 3

    Fotoğraflar mekanların sosyal medya hesaplarından alınmıştır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.