Samsung Unpacked 2020: Galaxy Z Fold 2

Samsung Unpacked 2020: Galaxy Z Fold 2
  • 1
    0
    0
    0
  • Samsung 3 defa denediği katlanabilir akıllı telefon yapma çalışmasının 4.’ncü jenerasyonu ile karşımızda. Kafa karışıklığını yok etmek adına normalde 3 telefonu olmasına rağmen ilk telefonun anında toplatılıp yeni özellikler eklenmiş versiyonunun piyasaya çıkmasını jenerasyon olarak saymamız gerekir. Samsung büyük hatalar yaparak bugüne geldi. Bugün karşımıza çıkardığı katlanabilir telefon gerçekten çağına yakışır bir tasarıma sahip. Pandemi süreci sebebiyle ekranı nasıl, dayanıklı mı, kolay çizilir mi bunları bilmiyoruz. Ancak Samsung Galaxy Note 7 faciasındaki gibi hatalarından ders çıkardığını gördüğümüz bir marka Samsung.

    Geçmişi yad etmeyi bırakıp Samsung Galaxy Z Fold 2’ye dönelim. Tasarım anlamında Samsung Galaxy Fold’un ve Samsung Galaxy Z Flip'in devam modeli olan telefon katlandığında karşınıza çıkan devasa çerçeveli ön ekranın yerine normal bir telefon aldığınızda karşınıza çıkacak çerçeve inceliğinde daha çok kullanılabilir bir ekran ile değiştirmiş. İç taraftaki büyük ekranın sağ üst köşesindeki devasa kamera çentiği yerini punch hole tasarım almış ayrıca iç ekranın çerçevesi küçültülüp daha büyük ekrana yer açılmış.

    İç taraftaki katlanan ekran Ultra-thin glass(UTG) ile korumuşlar. Samsung bu teknolojiden saç telinden ince ama gerçekten cam diye bahsediyor. Dayanıklılığını zamanla göreceğiz. Dışında 6.2 inçlik bir ekran yer alırken telefonu açtığınızda karşımıza 7.6 inçlik tablet deneyimi yaşatan bir ekran çıkıyor. 

    4.500mAh boyutunda selefinden daha büyük bataryaya sahip telefonun 2 renk seçeneği bulunmakta. Mystic Black ve Mystic Bronze olarak karşımıza çıkacak telefonun ayrıca ünlü tasarımcı Thom Browne tarafından tasarlanan Thom Browne Edition versiyonunun da çıkması bekleniyor. Bunun dışında çok fazla bilgi paylaşılmayan telefonun net detayları 1 Eylül’de açıklanacak. 

    Kaynak-1 Kaynak-2 Kaynak-3


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.