Sony Yeni Kulaklığı Wh-1000Xm4’Ü Tanıttı #listenwithsony

Sony Yeni Kulaklığı Wh-1000Xm4’Ü Tanıttı #listenwithsony
  • 1
    0
    0
    0
  • Sony kulaklık piyasasında bir süredir kulaküstü kulaklık tarafında Sony WH-1000XM3 ile dominant bir ürüne sahipti. Ancak rakiplerden Sennheiser, Bose, Microsoft ve Beats piyasaya kendi rakip ürünlerini sürdüler ve Sony yeniden domine etmek için yeni kulaklığını son kullanıcı ile buluşturuyor.

    Tasarım anlamında 4 jenerasyondur değişmeyen tasarımı ile yoluna devam ediyor. Çünkü asıl değişiklikler kulaklığın içinde gerçekleşiyor. Alanının lideri gürültü engelleme yeteneklerini HD Gürültü Engelleme İşlemcisi QN1’e borçlu. Bunun yanında Yeni Bluetooth Ses Çip Sistemi(SoC) ile müzik ve gürültü arasındaki akustik özellikleri saniyede 700 defadan fazla algılayıp ayarlayabiliyor.

    Atmosfer Basıncı Optimizasyonu ile uzakta yolculuk yaparken veya yüksek rakımlı bir yerdeyken hava basıncına uygun başarılı ses çıkışı sağlar. Kişisel Gürültü Engelleme Optimizasyonu ile kafa boyutu, saç ve gözlükten oluşan özgün ses özelliklerini analiz edip sesi size göre uyarlamaya yardımcı oluyor.

    Ve kulaklık bulunduğunuz ortamı tespit edip duruma göre Ortam Sesine geçiş veya Gürültü Engellemeye geçiş yapabiliyor. Aslında önceki modellerde de olan bu özellik bu modelde daha da başarılı bir seviyeye çıkarılmış. Ayrıca Sony’e ait codec LDAC 990 kb/sn aktarım potansiyeli ile Yüksek Çözünürlüklü Sese(Hi-Res Audio) kablosuz ulaşabilmenize olanak tanır.

    ">

    Sıkıştırılmış müzik dosyalarını gerçek zamanlı geliştirebilmek için DSEE Extreme(Dijital Ses Geliştirme Motoru) kullanılıyor. Sıkıştırılırken kaybolan yüksek aralıklı sesin kurtarılmasını sağlar. Ayrıca kulaklığı takıp takmadığınızı takip eden yakınlık sensörleri ile müziği dinlemediğinizde müzik durdurmaya yardımcı oluyor. Speak-To-Chat özelliği ile kulaklıkta yer alan 5 mikrofondan aldığı destek ile sesinizi tanır konuştuğunuz sürece müziğiniz durur ve sohbetiniz bittiğinde müzik kaldığı yerden devam eder.

    ">

    Şarj ömrü konusunda 30 saatlik bir şarj süresi sunuyor. 10 dakikalık şarj ile 5 saatlik kullanım ömrüne de sahip olmanız bir diğer avantajı. Yerleşik sesli asistanlar Google Assistant ve Amazon Alexa size sesinizle kontrol imkanları veriyor. Türkiye’deki satış fiyatı belli olmayan kulaklığın yurt dışı satış fiyatı 350 Dolar seviyesinde.

    ">

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.