Kyk Kredisinin Gücüyle Gezilebilecek Ülkeler

Kyk  Kredisinin Gücüyle Gezilebilecek Ülkeler
  • 6
    0
    0
    0
  •       Gezgin ruha sahip olanlar bilir; gezme, yeni bir ülke keşfetme, yeni bir ruhla tanışma isteği bu insanların her hayalini süsler, bu kişiler her planına gezmeyi katar, her konuşmalarının yolu ise elbet bu hayallere çıkar. Biriktirdikleri paralar, girdikleri işler bu hayale ulaşmakta araçlar gibidir. İşte bugünkü yazımızda bununla ilgili olacak. Gezme hayalleriyle dolu öğrenciler için KYK kredisi biriktirerek gezilebilecek birkaç güzel ülke.

    Romanya

      

            Balkanların kuzeyinde bulunan Romanya, Karadenize kıyısı olan ve ekonomisinin büyük bir çoğunluğunu tarımdan elde eden bir ülkedir. Başkenti Bükreş içinde bulunan ve çok benzerini Paris'te görebileceğiniz Zafer Arkı neticesiyle "Küçük Paris" olarak da anılmakta. Asıl ününü Drakula efsaneleri, şatolar, vampirlerden alan Romanya aslında kayak turizmi için de uğranılabilecek bir yer. Öğrencilerin gitmesi için bu ülkeyi uygun yapan şey ise tabii ki para birimi olan Roman leyi. 1 Roman Leyi yani ron 1.3 TL yapmakta ve bir öğrencinin burda yaşam gideri ortalama 400 euro.

    Ukrayna

           Son günlerde vizenin de kalkmasıyla Türkler için popüler bir uğrak yeri haline gelen Ukrayna, hem ucuzluğu, hem de kesintisiz gece hayatıyla öğrenciler için oldukça uygun bir ülke. Başkenti Kiev başta olmak üzere, Lviv ve Odessa ülkenin en çok turist çeken şehirlerinden. Ortalama 5-6 dolar gibi minimal bir ücretle iyi bir hostel bulabilir ve 7-8 dolara leziz yemekler yiyebilirsiniz.

    Makedonya

           Balkanlar'da vizesiz görebileceğiniz bir ülke olan Makedonya, doğa güzellikleriyle sizi büyüleyecek. Özellikle başkent Üsküp'ten sonra görülmesi gereken yerlerden biri olan Ohri, gerek cam gibi gölü gerek kiliseleri gerekse eski Osmanlı evleriyle sizi derinden etkilecektir. Öğrenciler için bu ülkeyi avantajlı hale getiren şey ise çoğu yerde Türk lirasının geçmesi, ucuzluğu, mükemmel yemekleri ve tatlıları. Çoğu restoranda tıka basa doyup en fazla 4-5 euro gibi bir ücret ödediğiniz bu ülkeye yolunuz düşerse lütfen trileçe yemeden dönmeyin.

    Mısır

           Piramitleri görmeden ve çölde safari yapmadan nasıl gerçek bir gezgin olunur bilemiyoruz. Mısır hem gerçek bir gezgin olma yolunda görülmesi gerekilen bir ülke hem de aylık asgari ücretin 66 dolar olduğu bu ülkede yaşam oldukça ucuz. Bu da ülkeyi öğrenciler için oldukça ulaşılabilir yapmakta. Afrika'nın kuzeyinde bununan bu ülke Piramitleri, Nil Nehri, Antik Mısır'dan kalma tapınakları ve mezar odalarıyla adeta gizem dolu. Başkentİ olan Kahire'de gecelik 6 euro yüksek puanlı hostellerde kalabilir ve 2-3 euro çok güzel yemekler yiyebilirsiniz.

    Sırbistan

     

          Yine ucuz ülke arayışında olanların vazgeçilmez rotası olan ve Balkanlar'da bulunan Sırbistan, küçük hafta sonu kaçamakları için oldukça uygun. Ülkenin başkenti olan Belgrad gerek uçak biletlerinin ucuzluğu gerek de vizesiz olması sebebiyle Türkler için son zamanlarda parlayan bir yıldız. 5-6 dolara gecelik hostel bulabilceğiniz bu şehirde yine 5-6 dolara leziz yemekler yiyebilirsiniz. Gece hayatına gelirsek tüm şehrin nabzı, akşam kulüp ve barlarda atıyor. Oldukça uygun fiyatlara alkollü içecek alabiliyorsunuz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.