Pandemi Psikolojimizi Ne Yönde Etkiliyor?

Pandemi Psikolojimizi Ne Yönde Etkiliyor?
  • 2
    0
    3
    0
  • PANDEMİ NEDİR?

    En basit tanımıyla dünyamızda eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla insanın sağlığını tehtid eden bulaşıcı hastalıklara verilen isimdir. Peki bizleri fizyolojik etkileri dışında psikolojik ve sosyolojik olarak nasıl etkiler? 

     

    PSİKOLOJİMİZİ NE YÖNDE ETKİLİYOR?

     

    Bulaşıcılığı çok yüksek olan ve sonuçlarının ölümcül olabileceği söz konusu olan virüs nedeni ile şu günlerde insanlarda sağlığını kaybetme korkusu, sevdiklerine hastalık bulaştırma ve kaybetme korkusu ön plana çıkıyor. Bu endişelerin ruh sağlığı üzerinde oluşturduğu baskı düşünüldüğü zaman sağlıklı düşünebilme yetisinin kaybedilme olasılığı artıyor.Buna bağlı olarak salgının sebep olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle maddi geliri azalan kişilerde ekonomik kaygılar meydana gelmekte. Stres ve sosyal izolasyon sebebiyle  aile ve arkadaş çevresi ile görüşememe gibi nedenlere bağlı olarak da psikolojik sorunlar gelişebiliyor maalesef.

     

    SORUNLARI AŞMAYA YARDIMCI OLMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

    Pandemi sürecinde yaşanan psikolojik olumsuzlukları gidermek adına evde kaliteli zaman geçirmek,  beslenmeye özen göstermek ve egzersize vakit ayırmak, sosyal medyaya ve televizyona olan ilgiyi azaltmak, hobilere olan ilgini arttırılması gibi  önlemlerin alınması psikolojimizi büyük ölçütte rahatlatacaktır. Bunlara rağman yaşadığı kaygıyı, strese bağlı oluşan karamsar düşünceleri aşamayan kişilerin profesyonel destek alması çok önemli. Ruh sağlığında yaşanan sorunlar ertelendikçe zamanla daha da şiddetleniyor ve tedavi süreci uzuyor. Öncelikle bu süreçte yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. 

     

     

     


    Yorumlar (3)
    • Yazınızı çok başarılı ve çok aydınlatıcı buldum. Başarılarınızın devamını dilerim 🧐

      • Severek takip ettiğim kaliteli yazıları olan bir kadın yazılarını daha sık görüp okumak dileğiyle...

        • Kalemi çok güçlü bir kadın tebrik ediyorum 💙

          Yorum Bırakın

          Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.