Hayatınızı Gözden Geçirmenizi Sağlayacak 3 Kitap

Hayatınızı Gözden Geçirmenizi Sağlayacak 3 Kitap
  • 4
    0
    0
    1
  • Kendi benliğini keşfetmek ve hayatına ışık tutmak isteyen herkesin okuması gereken 3 kitap önerisiyle geldim!

     

         1. Senin Suçun Değil - Beyhan Budak: Psikolog Beyhan Budak ne kadar övülse az kalır diye düşünüyorum. İlk keşfettiğimde bazı sosyal medya kanallarından onu dinliyor ve izliyordum daha sonra kitaplarını almaya karar verince "Senin Suçun Değil" kitabı hayatımı sorgulamama ve gözden geçirmeme yardımcı oldu. Yazarın verdiği günlük ödevler sayesinde hayatımı gözlemlerken aynı zamanda bir kitabın hayatımı bu kadar etkileyeceğini hiç düşünmezdim...

         2. Akıl Hastalarının İç Dünyası - Bert Kaplan: Akıl hastanelerinde yatan insanların anıları, kriz anında hissettikleri, aileleri ve doktorları için düşündüklerini konu alan bu kitapta ayrıca akıl hastalarıyla kendi benliğimiz arasında bir çok ortak nokta buluyoruz. Dostoyevski, Sartre, Tolstoy, Nijinksy gibi ünlülerin yaşadıkları deneyleri de aktaran özgün yazılar benliğimizi etkilerken aynı zamanda hayatı gözden geçirmeme sebep oldu. Oldukça ilginç hikayeler barındıran kitabı bir süre elimden düşüremedim.

        3. Kendi Kendine Psikanaliz - Karen Horney: Kendi benliğini gün yüzüne çıkaran bir başka kitap "Kendi Kendine Psikanaliz". Bu kitabı okurken kendi benliğimi bulurken aynı zamanda hayatta yaptığım hataları kendi gözümle görebildim. Felsefi ile iç içe anlatılan bu kitap zaman zaman durup düşünmeme yardımcı olurken aklıma farklı noktalarda deneyimlediğim ama o an anlamadığım birden fazla anımı gün yüzüne çıkardı. "Kendi Kendine Psikanaliz" okunmaya değer bir kişisel gelişim kitabı.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.