Michael Jackson'ın Elvis Presley Ve The Beatles Hakkında Yazdıkları Ortaya Çıktı

Michael Jackson'ın Elvis Presley Ve The Beatles Hakkında Yazdıkları Ortaya Çıktı
  • 17
    0
    0
    14
  • "Popun Kralı" olarak tanıdığımız ve şarkılarından danslarına kadar müzik endüstrisine yön vermiş Michael Jackson'ın 1987 yılında müzik dünyasındaki ırkçılıktan bahsettiği notlar ortaya çıktı. Notlarda MTV ve diğer Amerikan medya kuruluşlarının siyahi sanatçılardan kaçınmakla suçlayan Michael Jackson aynı zamanda Elvis Presley ve The Beatles'tan da bahsetmekte.

    Daha önce açığa çıkmayan bu notlarda sanatçı Elvis Presley için "Elvis kral değil. Önyargılı değilim, artık ilk siyahı kralın zamanı geldi." ifadelerini kullanırken The Beatles için ise "Evet, bu adamlar iyiydi ama siyahilerden daha iyi şarkıcı ya da dansçı değildiler." ifadesini kullanmakta.

    Kariyeri boyunca müzik dünyasındaki ırkçılığa dikkat çeken ve bu konuda açıklamalarda bulunan sanatçı ortaya çıkan bu notlardan birkaç sene önce yayınladığı Thriller şarkısı için de notlarda "Amacım önyargıları sona erdirecek kadar 'büyük' ve güçlü olmak, kahraman haline gelmek. 200 milyondan fazla albüm satarak bu küçük beyaz çocukların beni sevmesini sağlamak. Bana hayranlık duymalarını sağlamak. Dünyayı değiştireceğim" ifadelerini kullanmakta. 

    Notların başında ise tam olarak şu ifadeler kullanılmış: "Tarih boyunca, beyaz adamlar her zaman tarihin sayfalarını Büyük Beyaz Umutlar ile damgaladılar, Elvis Presley'e Rock and Roll'un Kralı, Bruce Springsteen'e Patron ve The Beatles'a En İyisi diyerek siyahilerin üzerine beyazları koydular. Evet The Beatles iyiydi ama siyahilerden daha iyi şarkıcı veya dansçı değillerdi. Fark şu, medyayı yöneten beyazlar ve halkı istediklerine inandırabiliyorlar. Ek olarak siyahiler onlara göre çirkin ve onlara göre güzel olmalısınız. Bunu şarkılarımın, danslarıın ve görünüşümün gücüyle "ARTIK" değiştireceğim. Bir "Kral" gibi hükmedeceğim. İlk Siyahi Kral'ın zamanı geldi."

    Notların devamında Elvis'in kral olmadığını ve Springsteen'e kimin patron olduğunu göstereceğini söyleyen sanatçı, siyahi çocukların da beyazlar gibi hayaller kurabilmelerini ve o hayalleri elde edebilmelerini sağlayacağını ifade etmekte.

     

    Ortaya çıkan notların tamamı ise şu şekilde:

     

     

     

    Kaynak: 1

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.