5 Kırmızı Işık Türkiye Grand Prix'i İçin Yanacak

5 Kırmızı Işık Türkiye Grand Prix'i İçin Yanacak
  • 0
    0
    0
    0
  • Sadece en hızlıların yer aldığı ve her yarışın milyonlarca kişi tarafından izlendiği Forumula 1, İstanbul'da tekrardan tüm yarışseverler ile buluşacak. 9 yıllık bir özlemin ardından Türkiye Grand Prix'i Kovid-19 pandemisi yüzünden revize edilen yarış takvimine eklendi. Grand Prix, 13-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Park'da düzenlenecek.

    İlk olarak 2005 yılında yapılan organizasyon 2011 yılında mali sebeplerden dolayı son buldu. 8. virajı ile ünlü İstanbul Park, yarış pilotlarını oldukça zorluyor ve ufak bir hata büyük sonuçlar doğurabiliyor. Bu ünlü virajda yarış pilotları ortalama 4.3g gibi bir kuvvete maruz kalıyorlar. Yarış uzunluğu 309,72 km olan pistin tur sayısı 58'dir. Bu zorlu pistte en çok yarış kazanan pilot Felipe Massa olmuştur (3). 2011 yılında yapılan son yarışı ise şu an Ferrari pilotu olan Sebastian Vettel kazanmıştır.

    25 Ağustos 2020 tarihinde kesinleşen bu haberden sonra tüm yarışseverler heyecanlı bir şekilde 13 Kasım'ı beklemeye başladı. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz pandemiden dolayı İstanbul'da yapılacak yarış bu yılki 4 seyircili yarıştan biri olacak.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.