1996 Faciasından Uyarlanan Bir Film: Everest.

1996 Faciasından Uyarlanan Bir Film: Everest.
  • 18
    0
    0
    15
  • Bazılarımızın içinde tehlikeli bir ses vardır. Bir uçurumun kenarından geçerken... Bir ateşin başındayken.. ''Yap'' der o ses. ''Yap''. Dağcılık da bu tarz, delice(!) bir içgüdünün peşinden gitmeyi gerektiriyor sanırım.

    Hayatının bir döneminde dağcılık ile ilgilenmiş biri olarak, filmin beni çok etkilediğini belirterek başlamak istiyorum. Kendi serüvenimde o kadar aykırı insanlarla tanışma fırsatı elde ettim ki.. Benim için paha biçilemez bir deneyimdi. Bu sporun inanılmaz bir tecrübe gerektirdiğini, yapılan plana ne olursa olsun, zirve yapamadan dönmek söz konusu olsa bile sadık kalınması gerektiğini öğrendim.. Nitekim bu filme konu olan aşağıdaki ekip üyeleri de bunları biliyordu.. Ama...

    Film, 1996 yılında yaşanan talihsiz bir yürüyüşün gerçek hikayesine dayanmaktadır. Kısmen haklı sebeplerle iki rakip firmanın müşterilerine zirve duygusu yaşatma rekabeti, doğru kararların alınmasında yaşanan engeller, bu facia ile birlikte 8 dağcının hayatını kaybetmesine sebep olmuştur.

    Filme dair eleştirecek bir şey bulmakta zorlanıyorum.. Oyuncu seçimlerinden, kıyafet seçimlerine kadar her şey o kadar özenle hazırlanmış ki. Filme dair söyleyebileceğim tek şey: oldukça dramatik olan bu filmin, dağcılık ile ilgilenenler için özel bir anlam ifade edeceği..

    Filmin fragmanı ile kapanışı yaparken, şimdiden hepinize iyi seyirler diliyorum.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.