En Yakınında Duran Hayatı Yaşamayı Reddetmek: Sommaren Med Monika (1953)

En Yakınında Duran Hayatı Yaşamayı Reddetmek: Sommaren Med Monika (1953)
  • 17
    0
    0
    16
  • Film, en yakınında duran hayatı yaşamayı -kısa bir süre için bile olsa- reddeden iki genci konu ediniyor.

    Karşımıza çıkan her insanın en az bizim kadar yaralı olacağı gerçeğini bir kez daha önümüze koyuyor. Öyle ki, Harry annesini küçük yaşta kaybetmiş. Anlayışlı ve sakin olduğunu düşündüğümüz babası ile kısmen normal bir yaşam sürmüş. Monika ise, alkol problemi olan babası, gergin annesi ve kardeşleri ile birlikte kendine basit bir özel alan dahi bulmakta zorlanacağı kadar kalabalık bir evde büyümüş.

    Film ilerledikçe, biri 19, diğeri 17 yaşında olan iki gencin, yaşadıkları küçük kasabaya, kendilerine sunulan hayat şartlarına isyan bayrağı çekip, bir bot ile yazı geçirme maceralarına ortak oluyoruz. Zaten sorumluluklara sırtını dönüp, uzaklaşmak ancak bu yaşın ve aşk gibi kuvvetli bir duygunun sizi ele geçirmesi ile mümkün olabilir. 

    Yine de çoğu güzel şey gibi, bu maceranın verdiği haz da uzun sürmez.. Yazın sonlarına doğru Monika'nın hamile kalması, bu yaz rüyasına gölge düşürür. İki genç aşık, hayatlarına çok kısa bir süre sonra, yeni birinin dahil olacağı gerçeği ile yüzleşirler. Harry, hamilelik haberini aldıktan hemen sonra, Monika'yı şehre dönmek için ikna etmeye çalışır. Düzenli bir iş bulması, Monika'ya ve bebeğe güzel bir hayat sunmasaı gerektiğinin farkındadır ve sadece 19 yaşındadır! Monika, bu yaz rüyasını gittiği yere kadar sürdürme isteği konusunda diretir. Şehre dönmeyi erteler.

    Sonunda, şehre dönmeye karar verdiklerinde bebek, nasıl anne olacağını bilmeyen bir anne ve gündüzleri işe gidip, geceleri mühendislik derslerine çalışan bir babaya sahiptir. 

    Çok geçmeden Monika'nın memnuniyetsizliği gün yüzüne çıkar. Monika, yeni bir palto alamamaktan, Harry'nin halasının titizlik takıntısından, Harry'nin ona vakit ayırmamasından, hatta bazen bebekten bile şikayetçidir.

    Bir iş için şehir dışına çıkan Harry, döndüğünde eşini, geçmişte hiç haz etmedikleri bir erkekle evlilik birliğine ters düşecek biçimde görür.

    Film, Harry'nin filmin başında çalıştığı dükkana, kucağında bebeği ile, gençliğini ve heveslerini kaybetmiş bir biçimde dönmesi ile biter.

    Film bazı çevreler tarafından Monika karakterinin kadını oldukça kötü biçimde temsil ettiği düşünülerek beğenilmiyor. Bazı çevreler de çekildiği dönemin toplumsal şartlarını göz önünde bulundurarak, filmin büyük bir gerçeklik sunduğunu savunuyor. Filmi izledikten sonra hangi tarafta yer alacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.