Kiracılar İçin Kolay Ama Etkili Dekorasyon Önerileri

Kiracılar İçin Kolay Ama Etkili Dekorasyon Önerileri
  • 3
    0
    0
    0
  • Bir mülkü kiraladığınızda, verdiğiniz depozitoyu düşünmeden dekorasyon amaçlı bir çivi çakmak bile zordur. Buna rağmen evinize karakter ve stil katarken, evi boşaltırken eski haline kolayca döndürebileceğiniz yollar mevcut. Architectural Digest, bu konuyla ilgili olarak iç mimari tasarımcılar Clare Gaskin ve Lonika Chande'nin yanısıra kiracılar Zeena Shah ve Medina Grillo ile bir söyleşi gerçekleştirmiş. Gelelim, konunun uzmanları tarafından yapılan önerilere!

    Ev Sahibinize Ne yapıp Ne Yapamayacağınızı Sorun

    (Fotoğraf: Rachel Whiting)

    Büyük bir çoğunluk duvarları boyamaya, perdeleri değiştirmeye ya da herhangi bir yere çivi çakmaya izinli olmadığını varsayıyor. Ancak bunu öğrenmenin tek bir yolu var: ev sahibinizle ilk aşamada tüm bu detayları konuşmak. Eğer bir evde çok da kısa olmayan bir süre boyunca kalmayı düşünüyorsanız ve evde değiştirmek istediğiniz şeyler varsa haklı sebeplerinizi öne sürmekten çekinmeyin. Gün sonunda değer kazanacak olan onların evi! Muhtemelen yer döşemesi ya da bunun gibi köklü değişimler yapmanıza gönüllü olmayacaklar ama her zaman bu konuda esneklik ve pazarlık payı olabilir.

    Pencereler

    (Fotoğraf: Taran Wilkhu)

    Bir yeri kiraladığınızda pencere gibi ögeler genellikle göz ardı edilir. Evde bulunan mevcut perdeleri beğenmediniz mi? Kaldığınız süre boyunca bir yerde muhafaza edebilir ya da izniniz doğrultusunda onlardan tamamen kurtulabilirsiniz. Üstelik kiraladığınız ev için perdelere tonlarca para harcamanıza gerek kalmadan basit ama dekoratif çözümler sunan mağazalara bir göz atabilirsiniz. İç mimar Clare Gaskin, pencerelerinizden vazgeçmemenizi öneriyor, çünkü evin dışarıyla bağlantısını sağlayan bu küçük ama işlevsel açıklıklar düşündüğümüzden daha önemli.

    Işıklandırma

    (Fotoğraf: Andrew Montgomery)

    Perdeler gibi ışıklandırma da üzerinde herhangi bir kontrol sağlayamayacağımızı düşündüğümüz ögelerden. Kiraya verilen evlerde ışıklandırmanın pek de üzerine düşülmez ve her odada tek bir sarkıt aydınlatma bulunur. Tasarımcı Lonika Chande yeterli ışıklandırmayı sağlamanın ve ayrıca keyifli bir loş aydınlatma oluşturmanın önemini vurguluyor. Örneğin LED ışıklarla uygun fiyatlı, sanatsal ve sıcak bir ortam yaratırken bitkilerinizi konumlandırdığınız yerleri de ışıklandırabilirsiniz. Eğer değişim istiyor ama nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, ışıklandırma bunun için en uygun seçenek olabilir.

    Renk Ekleyin

    Kiralık dairenize riske girmeden kişilik katmanın en kolay yolu renklerden geçiyor. Eğer duvarları boyamaya izniniz yoksa çıkarılabilen duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Ya da büyük kanvasları duvara asmak yerine yaslayarak aynı etkiyi farklı bir yöntemle elde edebilirsiniz. Evinize renk ve desen katmak için tek seçenek duvarlar da değil, mobilyalarınızda ya da dekoratif aksesuarlarınızda da renk kullanımına giderek ortama bambaşka bir hava katabilirsiniz. Yastık kılıfları, kilimler ya da saksılar... Hayal gücünüzü sınırlandırmayın. Pembe bir koltuk gibi cesur seçimler odaya neşe ve karakter getirir. 

    Kumaşlar

    (Fotoğraf: Elsa Young)

    Kumaş ve doku severler için kiralık evler, ellerindeki seçenekleri sergilemek için harika bir şans sunar. Perde olarak kullanabileceğiniz gibi yalnızca boş bir duvara renk ve işlev katmak için de büyük ve renkli kumaşları kullanabilirsiniz. Bu tarz dokulu malzemeleri kullanmak kendinizi daha evde ve sevgi dolu hissetmenizi sağlar. Sevdiğiniz bir kumaşı, koltuk veya sandalyelerinizi döşeyerek değerlendirebilir ya da kanvasları kaplayarak tablo gibi kullanabilirsiniz. Konforlu ve sıcak bir atmosfer yakalamak için yastık kılıfları, halılar ve perdeleri es geçmeyin. Eviniz tamamlandığında tüm bu detaylar tarzınızı yansıtacaktır.

    Bitkiler

    (Lonika Chande tasarımı)

    Hemen hemen herkes bitkilerin kiralık bir  eve kattığı kişisel dokunuşun en kolay, ucuz, ulaşılabilir ve güzel yolu olduğu konusunda hemfikirdir. Tasarımcı Lonika Chande, iyi bir ev bitkisinin yaratacağı etkilerin küçümsenmemesi gerektiğini söylüyor. Küçük ya da büyük saksılarda kullanacağınız taze bitkiler ya da kurumuş çiçeklerle birbirinden şık düzenlemeler elde edebilirsiniz. Tavandan asılabilen saksılar da alışılmışın dışına çıkmak adına güzel bir öneri niteliğinde olabilir. 

    Sanat

    (Clare Guskin tasarımı)

    Evinin duvarlarında fazladan çivi istemeyen bir ev sahibi olan herkes sanatsal objeleri sergilemek için yaratıcı yollar bulma durumunda kalır. Tasarımcılar Lonika ve Clare küçük küçük çerçeve ve kanvasları asmak yerine daha büyük olanları duvara yaslayabileceğiniz konusunda hemfikir. Resimlerinizi şövale üzerinde sergilemek de yaratıcı bir çözüm sunabilir. Kiralık bir evde yaşamak, sıkıcı bir dekorasyona sahip olmak zorunda olduğunuz anlamına gelmez. Duvarınızda geçici bir sanat galerisi oluşturmak için iplerden bir grid oluşturup, resimlerinizi bu iplerin üzerine asarak da yerleştirebilirsiniz. Galeri duvarı tasarlamak, sevdiğiniz şeyleri sergilemek ve duvarlara renk katmak için harika bir yoldur.

    Yer Döşemesi

    (Clare Gaskin Tasarımı)

    Hoşunuza gitmeyen bir yer döşemesini kaplamanın en iyi yollarından biri doğal tonlarda bir halı kullanmaktır. Bunun üzerine bir katman oluşturmak için daha küçük, yumuşak ve farklı tonda bir halı veya kilim de ekleyebilirsiniz. Dokuma halılar da iddialı bir görünüm için idealdir. Uzun bir koridor ya da giriş holü için vintage kilimler tercih edebilirsiniz. Son olarak, banyolara renk ve doku katmak için yumuşak pamuklu halılar harika birer çözümdür.

     

     

    kaynak

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.