Psikolojik Etki Bırakan Üç Film

Psikolojik Etki Bırakan Üç Film
  • 14
    1
    0
    2
  • Aklım Karıştı (1999)

    Aklım Karıştı (Girl, Interrupted), Winona Ryder ve Angelina Jolie'nin başrol oynadığı, bir gencin 18 ay boyunca akıl hastanesinde kalışını anlatan 1999 yapımı bir dram filmidir.

    Aklım Karıştı filmi bir süre önce tesadüfen karşıma çıktı. İlk dakikalardan itibaren merak duygusunu içimden atamadım. Filmin bazı kısımlarında durarak geri sardım ve oyuncuların söylediği cümleleri tekrar tekrar düşündüm. Filmin ilerleyen dakikalarında benim gibi hayatınızdan birçok kesitle karşılaşmanız mümkün.

    Bir akıl hastanesinde genel olarak her insanın yaşadığı sıkıntıları zirvede yaşayan insanların hayatlarını izlerken kendi hayatınızı gözden geçirebilirsiniz. 

    Siyah Kuğu (2010)

    Siyah Kuğu (Black Swan), Darren Aronofsky'nin yönettiği 2010 çıkışlı, psikolojik gerilim ve dram türünde bir filmdir. Başrollerini Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Barbara Hershey ve Winona Ryder paylaşıyor.

    Geçmiş yıllarda izlediğim ve etkisini uzun süre hissettiğim Siyah Kuğu filmi, bir genç kızın gerçekle hayal arasına sıkışmış hayatını konu alıyor. Filmde balerin olan genç kız tutkuyla mesleğini yaparken hayal ve gerçek hayatla sert bir şekilde yüz yüze geliyor. Filmin heyecanlı gidişatının yanı sıra filmin sonuna doğru psikolojik oyunlardan sonra bir süre kendinize gelemeyebilirsiniz!

    Henry: Bir seri katilin portresi (1986)

    Henry: Bir Seri Katilin Portresi (Henry: Portrait of a Serial Kille), 1986 ABD yapımı suç ve gerilim filmidir. Başrolleri Michael Rooker, Tom Towles ve Tracy Arnold paylaşıyor.

    Yakın zamanda izlerken ürktüğüm fakat yine de kapatamadığım bir film Henry: Bir Seri Katilin Portresi. Filmin en başından itibaren Henry'nin zihnini ve davranışlarını gözlemlemeye başlayacaksınız!

    Gelmiş geçmiş en korkunç filmler sıralamasından 16. sırada olan Henry: Bir Seri Katilin Portresi aslında korku filminden ziyade bizlere bir katilin psikolojisini açık açık gözlemleme fırsatı veriyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.