Soft Rock Müziğin En İyi Temsilcileri

Soft Rock Müziğin En İyi Temsilcileri
  • 11
    1
    0
    0
  • Rock müzik dnilince çoğu insanda aşılması zor bir ön yargı vardır. Türlerinin olduğunu bilmeyen insanlar için rock müzik adeta bir gürültü çeşitdir. Oysa günümüz ömüziyenlerinin rock müzikten ilham aldığını unutmamak gerekir. Klasikleşen ve duyduğumuzda sözlerini ezbere bildiğimiz şarkılar aslında rock müzik efsanesi içinde Soft olarak adlandırılan türün örnekleri.

    1- Ozzy Osbourne - Dreamer

    1970'lerde heavy metal grubu Black Sabbath'ın vokalisti olarak ün kazanmış daha sonra ise müzik kariyerine solo olarak devam eden usta sanatçı, başarılı bir müzik geçmişine sahip. Yaptığı her eser ile hafızalara kazınmayı başaran ve yıllar geçse de hala dinlenen unutulmaz parçalarından biri olan Dreamer, soft rock türünün en güzel örneklerinden.

    2- The Beatles - Here comes the sun

    Beatles! Günümüz sanatçılarının ilham kaynağında ilk sırada olan efsanevi grup. 60'lı yılların zirve grubu. Müziğin yanında ticaret ve modaya katkıları ile günümüz popüler kültrünün e sağlam temeli. Grubun her şarkısı ayrı bir içerik niteliğinde olsa da, Here Comes The Sun, soft rock türünün en güzel tınılı örneklerinden.

    3- 4 Non Blondes - What's Up?

    1989 yılında ABD'de kurulan 4 Non Blondes alternative rock ve grunge müziğin en başarılı temsilcilerinden. linda perry'nin güçlü sesine hayran kaldığımız, coverına denk geldiğimizde bile istemsizce gülümsediğimiz efsanevi şarkı. Dinleyenin mutlaka bir anısına rastladığı What's Up, listenin olmazsa olmazları arasında.

    4- No Doubt - Don't Speak

    Şarkılarının yanı sıra özel hayatları ile de çok konuşulmuş unutulmaz gruplardan biri olan No Doubt Amerikan rock grubudur. Sürkli olarak dağılıp tekrar bir araya gelseler de, ortaya çıkardıkları unutulmaz şarkılar ile hala en iyiler arasında.

    5- Eagles - Hotel California

    Şarkının kendisinden ziyade hikayesi ile ünlü olması her ne kadar şaşırtıcı olsa da dinlerken yüzde acı tebessümü  yıllar geçse de bırakmaya devam ediyor. 1970'lere adını altın harflerle yazdırış olan grup, Hotel California ile 7'den 70'e hala ilk günkü etkisiyle devam ediyor.

    6- Sting - Shape Of My Hearth

    İngiliz esintilerinin ilk saniyelerde kendisini hissettirdiği ve aksağanının kulakların pasını silercesine dinlenilen ve her geçen yıla rağmen popülerliğini yitrmemiş bir şarkı. Kimi zaman herkesin dilinde olsa bile, denk gelindiğinde gerek konu olduğu film ile gerek hissettirdikleri ile kalp ritmini değiştirmeyi başaran en güzel örneklerinden.

    7- Hoostbank - The Reason

    Bir dönem gençliğinin, klibi ile etkisini atlatamadığı ancak hissettrdikleri ile en unutulmaz şarkılar arasında yer alan The Reason... İsmini "Hooba!" ve "The Stank" kelimelerinden alan grup eğlenceli kişilikleri ve unutulmaz şarkıları ile Soft Rock türünün en iyileri arasında.

    8- R.E.M - Losing my Regilion

    Yağmurlu bir hava şarkı olsaydı tam olarak Losing My Religion olurdu! Soğuk havanın vazgeçilmezi olan ve aynı zamanda unutulmazlar arasında her zaman yer alan şarkı dinlenmesi gerekenler arasında.

    9- Guns N' Roses - Don't Cry

    Guns N' Roses, 1985 yılında Los Angeles, Kaliforniya'da kurulmuş Amerikalı bir rock müzik grubudur. Solo kariyerlerinde yetenekleri ile isimlerini duyurmuş grup üyelerinden oluşan Guns N' Roses hala en iyisi.

    10- The Police - Every Breath You Take

    Aşkın en iyi anlatıldığı şarkılardn biri olan Every Breath You Take, 70'li yılların en popüler gruplarından biri olan The Police'a ait. Rock müziğin yanı sıra New Wave ve Reggae müzik alanlarında da başarı elde etmiş olan grup çıkardıkları her şarkı ile isimlerini altın harflerle kazımayı başaranlardan.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.