Evde Çalışırken Motive Olmanın 5 Yolu

Evde Çalışırken Motive Olmanın 5 Yolu
  • 9
    0
    3
    0
  • 1. Erken Uyan

    Araştırmalar gösteriyor ki güne erken başlayan insanların verimliliği ve motivasyonu diğer insanlardan daha fazladır. Bu yüzden işlerini daha istekle ve daha verimli bir şekilde hallederler. Bununla beraber işlerini erkenden hallettikleri için kendilerine ayıracak daha çok vakitleri olur. Eğer sen de daha verimli olmak istiyor ve biraz da motivasyona ihtiyaç duyuyorsan sabah erken kalkmayı kendine alışkanlık edinebilirsin. 

    2. Pijamalardan Kurtul

    Sabah erkenden kalkıp, o uykulu halimizle yüzümüzü buz gibi bir suyla yıkadıktan sonra mutlaka pijamalarımızdan kurtulmalıyız çünkü uyuduğumuz ve rahat ettiğimiz bir kıyafetle günü geçirmek hem uyku modundan çıkamamamıza hem de yaptığımız işe odaklanamamamıza sebep olabilir. O yüzden rahat bir şeyler giymekten ziyade hem motivasyonunu artıracak hem de içinde kendini mutlu hissettiğin bir kıyafet giymek yaptığın işte verimliliğini arttırmaya yardımcı olabilir.

    3. Çalışma Alanını Gözden Geçir

    Verimliliğin ve motivasyonun bir diğer sırrı ise çalışma alanını güzelleştirmektir. Çalışmaya başlamak bazen zor olabilir ve bunun nedenlerinden biri de dikkatimizi dağıtacak şeylerdir. Çalışma alanımız ne kadar sakin ve motive ediciyse verimliliğimiz de o kadar artar. Çalışma alanında küçük değişiklikler yapmak da bunlardan birisidir. Seni motive eden ve gözüne güzel görünen bir görsel veya bir yazı buna yardımcı olabilir. 

    4. Spor Yap

    Spor yapmak verimliliğin ve motivasyonun en önemli yardımcılarından biridir. Güne güzel bir sporla başlamak veya gün içerisinde spora biraz da olsa yer ayırmak o günün güzel geçeceğinin göstergesidir. Spor yapmak hem seni daha zinde hissettirir hem de daha enerjik ve motive olmuş hissedebilirsin. O yüzden en azından hergün 15 dakika bile olsa spor yapmak o günün verimli geçeceğinin bir göstergesidir.

    5. Program Oluştur

    O güne ait yapman gerekenleri yazmak seni daha iyi hissettirebilir. Gün içerisinde ne yapman gerekiyorsa onları renkli kalemlerle bir kağıda yazabilir ve onu görebileceğin bir yere asabilirsin. Renkli kalemlerle yazmak işi daha eğlenceli bir hale getirebilir. Biten işlerden sonra yazdıklarının yanına koca bir tik işareti koymak her şeye değerdir! 

     


    Yorumlar (3)
    • Son 1 aydır böyle bir program içerisindeyim çok faydalı gerçekten bununla ilgili yazı yazdığınız için teşekkürler

      • Çok faydalı bir motivasyon yazısı olmuş bayıldımm 😍

        • Harika bir yazı olmuş şimdiden yarın için heyecanlıyım, kalemine sağlık🤍

          Yorum Bırakın

          Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.