Apple Yeni Cihazlarını Tanıtıyor #appleevent

Apple Yeni Cihazlarını Tanıtıyor #appleevent
  • 3
    0
    0
    0
  • Homepod Mini

    Apple, birkaç yıl önce tanıttığı Homepod akıllı asistan hoparlörünün daha küçük versiyonu ile karşımızda. Cihaza Apple'ın S5 çipi güç veriyor ve geçen sene iPhone'lar ile hayatımıza giren U1 çipiyle yakınlaştırdığınızda Homepod Mini ile iPhone'unuz eşleşebiliyor. Siri ile evinizdeki akıllı cihazları kontrol edebileceğiniz, sizin evdeki kontrolünüzü arttıran bir cihaz olarak tanıtıldı. Tamamen Apple ekosistemine entegre yaşıyorsanız iPhone, iPad, Apple Watch ve Apple Carplay gibi sistemlerle uyumlu bir şekilde çalışıyor. 99 Dolarlık fiyat etiketiyle tanıtıldı. 

    iPhone 12

    Apple iPhone 12 ailesinin 5G destekleyeceğini duyurdu. mmWave seviyesiyle sınırlı kalmayacağını belirtiyorlar. Özel anten tasarımızya bir telefonda desteklenen en fazla 5G dalga bandını sunduklarını belirtiyorlar.

    Cihaz iPhone 11'den %11 daha ince, %15 daha küçük, %16 daha hafif durumda. Renk seçenekleri: siyah, beyaz, kırmızı, mavi, yeşil. Ekran tarafında Super Retina XDR adında bir ekran kullanılıyor. Apple'a özel bir OLED ekran türü olarak ekran HDR10, Dolby Vision, HLG ve 1200 nit parlaklığa ulaşan 2532x1170 çözünürlüklü ekrana sahip.

    Ekran Corning'in iPhone'a özel "Ceramic Shield" kaplamasına sahip. Camdan daha dayanıklı olduğunu belirtiyorlar. 4 kat daha iyi düşmeye karşı dayanıklı. Apple telefonların kabusu kırılan ekranları olunca bu gelişme sevindirici durumda. 

    Ve iPhone'a gücünü veren çip: Apple A14 Bionic. 5nm mimarisiyle üretilen ilk işlemci konumuna sahip işlemci 11,8 transistöre sahip. A13 işlemcisinden neredeyse %40 daha fazla transistör demek oluyor. İşlemci 6 çekirdekli CPU ve 4 çekirdekli GPU'lara sahip. 

    Kamera tarafında iPhone 11'de olduğu gibi 2 kamera bizi karşılıyor. 12MP geniş ve 12MP ultra geniş kameraya sahip. Kameraya yeni özellik olarak Smart HDR 3 gelmiş durumda. 

    Şarj tarafında kutudan şarj adaptörü çıkmayacağı duyuruldu. Şarj konusunda bazı gelişmeler yaşandı Apple çok sevdiği magnetleri bu sefer kablosuz şarjı sabitlemek için kullanıyor. 15W'a kadar kablosuz şarjı destekleyen telefonda yeni tanıtılan kablosuz şarj aksesuarı magnetlerine oturup kendi kendine şarja başlayabilecek.  Bu teknolojisi için nostaljik eskiden MacBook'larda bulunan MagSafe ismini kullanmışlar. Telefonlarda lightning girişi korunmaya devam ediyor. 

    iPhone 12 mini

    Yeni kompakt iPhone modeli iPhone 12 mini tanıtıldı. Telefon iPhone 8'den ve dolayısıyla iPhone SE2'den gövde olarak daha küçük ancak daha büyük ekran kullanım deneyimi sunuyor. 

    iPhone 12 ve 12 mini IP68 su dayanıklılığına sahip. iPhone 12 mini 699 Dolar ve iPhone 12 799 Dolardan başlayan fiyat etiketleriyle satışa çıkıyorlar. 

    Apple 12 Pro ve Pro Max

    Paslanmaz çelik kenarlara sahip telefonun gümüş, grafit, altın ve mavi renk seçenekleri bulunuyor.

    Neredeyse aynı gövde boyutunu koruyup daha büyük ekranla karşımıza çıkıyor yeni modeller. iPhone 12 Pro 6.1 inç, iPhone 12 Pro Max 6.7 inç Super Retina XDR ekranlarla geliyorlar. 

    Geçen sene tanıtılan Deep Fusion teknolojisinin Apple hala arkasında duruyor. Bu sefer telefonda bulunan 4 kamera birden Deep Fusion teknolojisini destekliyor. Önceli nesille megapixel rakamlarını koruyan modeller deneyimi geliştiren bazı güncellemeler almış. Modellerden iPhone 12 Pro Max, kardeşi 12 Pro'dan biraz daha iyi kamera donanımlarına sahip. Bu sefer boyut farkı daha iyi donanımların gelebilmesine vesile olmuş.

    Güncellemelerden belki de en önemlilerinden bir diğeri yeni A14 işlemcisinde bulunan Apple'a özel ISP işlemcisi. Ayrıca karşımıza yeni Apple ProRAW formatı sunulmuş durumda. RAW çekimler için var olan HEIC formatının yanına Apple kendi ProRAW formatını eklemiş durumda. Ayrıca 3.'ncü parti geliştiriciler için ProRAW kullanabilmeleri için API sunulacağını belirttiler.  

    Telefon 10 bit HDR video çekebiliyor. Ayrıca Dolby Vision HDR desteği bulunan telefon bunu 4K 60fps'te uygulayabiliyor. iPhone 12 Pro ailesi Dolby Vision HDR'ı çeken, görüntüleyen ve editleyebilen ilk cihaz olarak tarihe adını yazdırıyor. 

    Ve karşımıza iPad Pro ailesiyle çıkan LiDAR teknolojisi bu sefer iPhone'un Pro ailesinde yerini alıyor. Karanlıkta autofocus için önemli bir sensör olacağı belirtiliyor. Ayrıca Arttırılmış Gerçeklik(AR) uygulamalarını deneyimleyebilmenizi sağlayacak. 

    iPhone 12 ailesi gerçekten güçlü donanımlarla karşımıza çıkıyor. Hiçbir iPhone'da bulunmayan 5G'den tutun gelişmiş kamera teknolojilerine kadar güzel gelişmelere sahip. Ancak iPhone 12 Pro ailesi buna rağmen giriş fiyatlarını önceki nesille aynı tutuyor. Bu duruma başlangıç depolama alanının 128GB'a yükselmiş olduğunu ekleyince Apple fiyat konusunda gerçekten şaşırtıyor. iPhone 12 Pro 999 Dolar ve iPhone 12 Pro Max 1099 Dolar başlangıç fiyatlarıyla satışa çıkacak.

     

    Kaynak-1 Kaynak-2 Kaynak-3 Kaynak-4 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.