Sanat Anladıkça Zorlaşır #1: Land Art.

Sanat Anladıkça Zorlaşır #1: Land Art.
  • 19
    0
    0
    15
  • Sanat Anladıkça Zorlaşır bu platformda başlattığım yeni bir seri. Serinin şimdilik belirlediğim kesin sınırları yok. Öğrendiğim ve sizin de öğrenmenizi istediğim içerikleri bu seride birleştirmeyi düşünüyorum. Serinin adı Sanat Anladıkça Zorlaşır çünkü sanat hem meydana getirmek hem de anlamak açısından büyük emek isteyen bir şey. Benimle birlikte, sanatla ilgili yeni bir kapının anahtarını edinmek isteyen herkesi de bu ve benzeri içeriklerimde buluşmaya davet ediyorum! Yazım hatalarım, cümlelerdeki anlam kargaşaları vb. tüm pürüzler ve eksiklikler için şimdiden özür diliyorum! Sanatla kalın!

    Land Art, bilinen diğer adlarıyla Yeryüzü Sanatı, Toprak Sanatı, Arazi Sanatı. Bu sanat akımı 1960'ların sonunda ortaya çıkmıştır. Bu akımı en basit biçimde: doğanın geniş alanlarına yapılan insan müdahaleleri olarak açıklayabiliriz. Yaklaşımın temelinde, insanla doğanın tekrar iletişime geçmesini sağlamak ve doğaya karşı duyarlılığı arttırmak amaçlanmıştır. Robert Simithson (Spiral Jetti eserini incelemenizi tavsiye ederim!) bu akımın öncü isimlerindendir ve akımın sanatçıları için 'Fırça yerine buldozer kullananlar..' tanımını yapar. Bu akımdan hem kendiniz hem de çocuklarınız için yararlanabilirsiniz. Doğadaki unsurları kullanarak, anlamlı bütünler oluşturmak hem sizin için hem de çocuklarınız için inanılmaz bir deneyim olabilir.

    Bu akım hakkında size üstünkörü bilgiler verdikten sonra içeriğin asıl amacından  bahsetmek istiyorum. Bu akımın içerisinde yer alan ve sizinle sanatını paylaşmak istediğim yegane isim: Andy Goldsworthy. Kendisi oldukça yaratıcı bir heykeltraş, fotoğrafçı ve çevrecidir. Bütün bunların yanında, Arazi Sanatının bugün en popüler isimlerinden biridir. Kendisine dair bahsedilebilecek çok fazla şey var. Hepsini bu içeriğe sığdırmam mümkün değil. O yüzden sizlere şu makaleyi incelemenizi öneriyorum: ANDY GOLDSWORTHY İLE DOĞAYA DOKUNMAK

    Hem Goldswothy'nin sanatını incelemek hem de yaratıcılığınızı geliştirmek için kendimce en başarılı bulduğum eserlerini bu içerikte topladım. Şimdi o eserlerle sizleri başbaşa bırakıyorum.

    Eğer sanatçının bu eserleri hoşunuza gittiyse, sanatını kendi ağzından dinlemek için aşağıdaki belgeseli de izleyebilirsiniz. Şimdiden hepinize iyi seyirler dilerim!

    Not: Belgeselin türkçe dil desteği bulunmamakta.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.