Sony, Ps5'te Sesli Sohbetinizi Aktif Olarak Dinlemeyeceğini Söylüyor

Sony, Ps5'te Sesli Sohbetinizi Aktif Olarak Dinlemeyeceğini Söylüyor
  • 0
    0
    0
    0
  • Sony, en son PlayStation 4 sistem yazılımı güncellemesini yayınladığında, kullanıcıların beklenmedik bir şekilde bu özellikten haberdar olmasının ardından PlayStation 5’in sesli sohbet kayıtları hakkında yeni ayrıntılar yayınladı. Sony Interactive Entertainment'ın küresel tüketici deneyimi başkan yardımcısı Catherine Jensen Cuma öğleden sonra bir PlayStation Blog gönderisinde, "Bu özelliği açık bir şekilde anlatmadık veya neden tanıttığımızı açıklamadık ve bunun için özür dileriz" dedi.

    Çarşamba günü PS4 sistem yazılımı 8.00 sürümünün yayınlanmasının ardından, oyuncular konsolda parti sohbeti özelliğiyle ilgili bir bildirim ve bir mesaj görmeye başladı. "Parti Güvenliği Hakkında" başlıklı bir not adlılar. Bu notta "Lütfen taraflardaki sesli sohbetlerin kaydedilebileceğini ve başka kullanıcılar tarafından bize gönderilebileceğini unutmayın. Sesli sohbetlere katılarak sesinizin kaydedilmesini kabul etmiş olursunuz." Mesajda ayrıca "Bu kayıtlar yalnızca PlayStation Safety tarafından güvenlik ve denetleme amacıyla kullanılacaktır." ifadeleri yer aldı. 

    Sony daha sonra, "Parti Güvenliği Hakkında" ki mesajını ve bildirim hakkındaki PlayStation Blog gönderisini güncelledi ve 12 Kasım'da konsol başladığında kayıt özelliğinin yalnızca PS5'te mevcut olacağını açıkladı . Güncelleme ayrıca, özelliğin kullanıcıların kayıtlarını Sony'ye denetleme amacıyla göndermesine izin vereceğini de söyledi. Ancak bu açıklamalar, PlayStation topluluğu içinde özellikle gizlilik endişeleri açısından dikkatleri üzerine çekti ve Sony'nin Cuma günü daha fazla ayrıntı yayınlamasına yol açtı.

    Bu açıklamada, tüm PlayStation kullanıcıları, çevrimiçi olarak karşılaştıkları kötüye kullanılan oyuncular hakkında rapor verebilir, ancak yalnızca PS5 kullanıcıları bir raporla birlikte bir sesli sohbet klibi gönderme imkanına sahip olacaktır. Jensen, PS5 kullanıcılarının ve PS4 kullanıcılarının birlikte partilerde sohbet edebileceklerini açıkladı, bu da Sony'nin daha sonra açıklamak istediği bir özellik için Çarşamba günkü PS4 ürün yazılımı güncellemesinde bildirim yapılmasını gerektirdi.

    Eğer PS5 sahibi bir taciz raporu verecekse, bu raporlara 40 saniyeye kadar Sesli Sohbet Klibi ekleyebileceğini, bu 40 saniyenin 20 saniyesinin karşı taraf ile olan konuşmadan seçilen bir bölümü içerebileceğini, ayrıca oyuncunun bu raporlama işlevi için kullanabileceği bir Sesli Sohbetin yalnızca en son beş dakikası kayıtlı olacağını dile getirdi. Yani biriyle veya birileriyle sesli sohbet yaparken raporlama ihitimali olacağından konuşmanızın son beş dakikası kayıt altına alınacak. Ayrıca kayıt özelliği, PS5'te varsayılan olarak etkin olacak ve kullanıcılar bunu devre dışı bırakamayacaklar. Jensen, "Bu Sesli Sohbet kayıt işlevini devre dışı bırakma seçeneği olmayacak, çünkü tüm kullanıcıların çevrimiçi olarak başkalarıyla oynarken güvende hissetmesini istiyoruz, yalnızca etkinleştirmeyi seçenlerin değil," dedi. Ancak, Jensen bu özelliğin oyunları ve oyuncuları izlemek ve dinlemek için olmayacağını kayıt özelliği yalnızca taciz veya taciz bildirimlerine eşlik edecek sesi yakalamak için kullanılacağını söyledi.

    Görünüşe göre PS5 sohbetin son beş dakikasının çalışan kaydını tutacak, ancak sesi Sony'ye gönderme işlemini yalnızca bir kullanıcı raporlama sırasında başlatabilecek. Net olmayan şey ise kayıt işlevinin oyun içi sohbet dahil tüm sesli sohbetler için geçerli olup olmadığı veya yalnızca grup sohbeti ile sınırlı olup olmayacağı. PS5 kullanıcıları bu raporları doğrudan konsoldan gönderebilecekler. Moderatörler şikayetleri inceleyecek, kaydı dinleyecek ve uygunsa harekete geçecekler. Ancak bir yaptırımı hak eden davranışlar ile sadece bir anlık heyecan ve sinir ile yapılan davranışlar her zaman net bir vaka olmayacak. Jensen, "Gönderilen bazı raporlar geçerli olmayacak ve ekibimiz bunu rehberlik ve eğitim sağlamak için bir fırsat olarak değerlendirecek" sözlerine ver verdi.

    KAYNAK 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.