The Falconeer İncelemesi

The Falconeer İncelemesi
  • 1
    0
    0
    1
  • The Falconeer, -tek kişilik dev kadro- Tomas Sala tarafından geliştirilmiş ve Wired Productions tarafından yayınlanmış; açık dünyada bir kuş -şahin- üzerinde Great Ursee'nin esrarengiz dünyasını keşfetmeye çalıştığımız bir oyun. Havada gerçekleşen heyecanlı it dalaşları, kale savunma ve saldırıları ile oldukça tatlı bir dünyası var kendirlerinin.

    Oyunda bir karakter yaratıp oyuna başlamak yerine, Great Ursee bulunan bir çok karekteri oyunuyoruz. Hikayeyi farklı bakış açılarından bakıyor ve esrarengiz dünyasını keşfetmeye çalışıyoruz. Bu aslında bir yandan oldukça tatlı bir hikaye anlatıma olanak sağlıyor. Bir karakterin derdi düşman filosunu alt etmekken, bir değerinin paketin yerine ulaşması oluyor ve hepsi ortak bir noktada buluşuyor.

    Görevlerde malesef bir kontrol noktası\kayıt yeri yok ve bu görevler için büyük bir sorun ortaya çıkarıyor. Görev sırasında yarı yolda ölürseniz her şeye yeniden başlamanız gerekiyor. Uzun veya zorlu görevler için oldukça sinir bozucu bir şey bu. İkinci veya üçüncü deneme sinir bozucu olmayabilir bu normal bir şey ama dördüncü de biraz sinirlenmemeniz içten bile değil özellikle de tam görevin sonuna yaklaşmışken. 

    Oyunun görev bölümü üçe ayrılıyor diyebiliriz aslında. Saldırı, Savunma ve Transfer.

    Saldırı kısmnda; düşman kalelerini veya düşmanları alt etmeye çalışıyor, Savunma kısmında; dost kaleleri veya filoları savunuyor, Transfer kısmında ise; bir kargoyu bir yerden bir yere götürüyoruz ama düşmanlar hiç eksik olmuyor ve bu göervler maalesef bir süre sonra tekrara giriyor. Yani kale savunmak ikinci de sefer zevkli olsada üçüncüde aynı şeyler sizi yorabiliyor.

    "Her oyunda her zaman görülecek bir şey vardır." Uçarken altınızdaki denizde görülebilen bir balina veya kuçük kırmızı balıklar, yıldırım tabancanızı şarj etmek için içinden geçebileceğiniz bir fırtına, küçük bir hortum, henüz keşfetmediğiniz bir ada, ejderhaya binen biri, gün batımı manzarası ve şimşeklerin çarpması gibi. Daha önce yüzlerce kez gördüğünüz bir şey olsa bile, her gördüğünüzde yine de etkileyici bir görsellik sunuyor bu dünya size. Oyunun açık dünyasında bir şahin üzerinde gezmek oldukça eğlendirici ve etkileyici. Manevralar, savaşlar veya sadece öyle uçmak bile size bir kuş yönetiğinizi hissettiriyor. Yani bir hava aracından, uçaktan çok bir kuş yönettiğinizi anlıyorsunuz oynarken ve biraz olsun böyle farklı oyunlar görmek oldukça tatmin edici ve sevindirici. Ayrıca oyunu klavye ile oynamak imkansız. Zaten oyun açılırken de bundan bahsediyor. Bir kontrolcu veya "Flight Joystick" dediğimiz bir kontrolcuye ihtiyaç duyuyosunuz oynarken.

    +Artıları 
    açık dünyası, tatlı grafikleri, şahin kontrolu
     
    -Eksileri 
    Tekrarlayan görevler, her oyuncuya hitap etmeyebilir uçuş oyunları ile aranız yoksa savaşlar sırasında zorlanabilirsiniz
     
    Sonuç : 72


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.