İzlediğimizde Kendilerine Hayran Bırakan Video Klipler Nerede Çekilmiştir?

İzlediğimizde Kendilerine Hayran Bırakan Video Klipler Nerede Çekilmiştir?
  • 4
    0
    0
    0
  • Bazen öyle kliplere denk geliyoruz ki estetik açıdan olsun, çekim yapılan yer olsun tam bir görsel ziyafet. Bu kısa filmler, parçayı alıp bir yerden başka bir yere taşıyıp onu efsaneleştirme yolunda büyük bir adım atıyor. Hatta bazen öyle güzel yerlerde klip çekilmiş oluyor ki klibi yaşayıp orada olmayı istiyoruz. Biz de sizinle bazı kliplerin hikayelerini ve belli mi olur belki gidip görürsünüz diye bir çok başarılı klibin çekildiği güzel yerleri paylaşalım dedik.
    • Lana Del Rey - High By The Beach
    Klip Malibu, California'da bir evde geçiyor. Klipteki olay örgüsü ve evin sadeliği, huzuru şarkıyla bütünleşip resmen Lana Del Rey gibi oradan oraya salınma isteği uyandırıyor. Bir çok doğal alanı ve parkları içinde bulunduran Malibu, huzurlu yapısıyla parçanın sözleri ve müzik alt yapısıyla uyumlu.
    • Linkin Park - Numb
    Klip, popüler olmayan bir genç kızın okul hayatı ve çevresiyle yaşadığı sorunlara değiniyor. Klibin bir çok bölümü Çek Cumhuriyeti'ndeki Gymnazium Jana Keplera'da çekildi. Fakat yaşanan sorunlar nedeniyle normalde Prag'daki bir gotik kilisede çekilmesi planlanan Linkin Park performans sahneleri, Los Angeles'ta bulunan ilk cemaat kilisesinde gerçekleştirildi.
    • Arctic Monkeys - Four Out Of Five
    Klip içinde, konu bakımından iki ayrı Turner'a yer veriyor. Castle Howard'a çekimi yapılan video klipte Turner, kalede çekim yapan bir yönetmeni canlandırıyor. Stanley Kubrick'in The Shining filmini andıran sahne kayıtlarıyla klibin bir bölümü sürrealist çalışmalar içindeyken bir yandan da Arctic Monkeys ekibiyle birlikte şarkı yapan her zamanki tanıdığımız Alex Turner ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu iki kişilik arasında gidip gelen Turner yanında boş koridorlar ve vintage otel anahtarları ile klip estetik açıdan baya doyurucu.
    • Coldplay - Hymn For The Weekend
    Klip öncelikle görsel bir şölen tadında. Chris Martin'in kalabalık bir şehrin sokaklarını gezerken, bir çok güzel binalar ve yeşillik manzaralarını seyrettiğiniz klip, Mumbai'nin bir çok yerinde uzun uğraşlar sonucunda çekilmiş.
    • The Last Shadow Puppets - Miracle Aligner
    Yine Alex Turner ve yine sürrealist bir çalışma. Klip aslında "Everything Everything You've Come To Expect" ve "Aviation" kliplerinin devamı niteliğinde. Konu olarak ise klip; iki Avrupalı Playboy'un, Hotel Cafe Royal'da birbirleriyle karşılıklı dans koreografilerinden oluşuyor. Giyimler, sahte ten renkleri ve yapılan dans figürleriyle günümüz sosyal medyasındaki gerçek dışı paylaşımlarla dalga geçiliyor.
    •  Lana Del Rey - Born to Die
    Lana Del Rey ile özleşmiş bir şarkı ve video klip desek bizce abartmış olmayız. Klip bir çok vintage unsuru içinde bulunduruyor. Çiçeklerden tacı, tahtı ve kaplanları ile klip Chateau de Fontainebleau'da çekilmiş.
    • Feder - Lordly ft. Alex Aiono
    Klip çiftlerin, klasik Fransız ev betimlemesi yapılmış bir mekanda tartışmalarını konu edinen dans koreografilerinden oluşuyor. Uzun yemek masaları, şamdanlar, Fransız usulü berjer takımları, eskitilmiş havası verilen eşyalarla estetik açından oldukça hoş görünen bir yerde çekilen klibin çekim esnasında Feder, dansçıların dans koreografilerinin izlerken çok heyecanlandığını ve bir çok kez tekrar edilerek bu görüntüleri elde ettiklerinden bahsetmiş.
    • Röyksopp - Running To The Sea
    Elektronik müzik ikilisi Röyksopp, klibin Norveç'in güney batısında; çocukluğunda yazları ailesiyle birlikte tatile gittiği bir yerde geçtiğini söylüyor. Unutamadığı bir anısının canlandırıldığını ve köpeği, avcı babası ile yaşadığı tatil anılarını karmaşık bir şekilde anlatan Röyksopp yanında; klipteki olaylar parçayı seslendiren Susanne Sundfor'u betimleyen bir kızın başından geçiyor.
    • Thirty Seconds To Mars - A Beautiful Lie
    Klip, Thirty Seconds to Mars grubu lideri Jared Leto'nun uzun zamandır kutuplarda bir video klip çekmek istediği için Grönland'taki Kuzey Kutup Dairesinin 200 mil kuzeyinde kaydedilmiş. Klip küresel ısınmanın insan ve doğal hayata olan zararlarına değinmeyi amaç edinmiş ve bu başarılı video klip için altı ay kadar uğraş verilmiş.
    • Bon Iver - Holocene
    Bon Iver'in Holocene isimli müzik videosunun çekimleri İzlanda'da yapılmış. Klibin yönetmeni Elderkin, İzlanda'nın göz alıcı bir yer olduğundan bahsedip bu klibini çekebilecekleri en güzel yerin İzlanda olduğunu düşündüğünden bahsetmiş. Klip ilk olarak National Geographic'de yayınlanıp daha sonra diğer müzik ve video platformlarına dağıtıldı. İzlandalı bir çocuğun bir adada doğayı keşfini anlatan klip, dramatik sahneleriyle ön plana çıkıyor.
    • Alexander Rybak - Europe's Skies
    Klip; Crimea, Ukrayna'da çekilmiş. Doğal manzarasıyla birlikte keman melodileri eşliğinde huzur verici bir klip çekilen parçanın sözlerinin bir kısmı da şu şekilde: "I don't know you but I need more time   Promise me you'll be mine   Birds are flying over Europe skies   Tell me please why can't I?"

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.