2020 Modasını Tanımlayan Parçalar

2020 Modasını Tanımlayan Parçalar
  • 1
    0
    0
    0
  • Belki sayılar her zaman bir hikayenin tamamını anlatmaya yetmez. Ama, geçtiğimiz her yılın sonunda moda anlamında hangi parçaların en çok "tıklandığı" ya da internette aratıldığı her zaman merak konusu olmuştur. Şimdi, moda şovlarını unutup insanların bir yıl boyunca gerçekten ne aldığını ve giydiğini öğrenmek istemez miydiniz. Özellikle de 2020 gibi küresel anlamda bir sağlık krizinin yaşandığı, işsizliğin arttığı, seçimlerin ve ardı arkası kesilmeyen olayların yaşandığı bir yılda nelerin sevildiği ve alındığı bir nevi daha çok önem kazanıyor. Eğer siz de 2020'nin moda anlamında getirilerini merak ediyorsanız, Vogue aksesuarlardan ayakkabılara yılın en çok istenen 17 moda ürününü bizler için derlemiş!

    1. Telfar'ın Alışveriş Çantası

    'The Bushwick Birkin' olarak da bilinen vegan çanta tasarımı 2014 yılında Telfar Clemens tarafından yapılmaya başlandı. Evet, belki yeni bir tasarım değil ama üretilmeye başlandığından beri bulmak oldukça zor. 2020 yılında ise bu saplantı had safhaya çıktı. Temmuz ayında sürpriz bir şekilde stokları yenilenen çantaların saniyeler içinde tükendiği açıklandı. 

    2. By Chari'nin 'Vote' Kolyesi

    Bir zamanlar first lady olan Michelle Obama'dan iddialı moda seçimleri beklemeyi öğrendik ve bu yıl da tam olarak beklendiği gibi geçti. Sanal ortamda gerçekleşen Democratic National Convention etkinliğinde Nanushka markasına ait sütlü kahve bir üst ile "Oy Ver" yazan zarif altın bir kolye tercih eden Michelle Obama'nın kolyesi Los Angeles'ta yaşayan Jamaikalı tasarımcı Chari Cuthbert tarafından tasarlanmış. Evet, seçimler çoktan tamamlandı ama pek çok kadın hala bu kolyeden sipariş vermeye devam ediyor. 

    3. Hill House Home'dan Uyku Elbiseleri

    Markanın kurucusu Nell Diamond, geçen yıl satışa sunduğu çarşaf ve havlu koleksiyonuna uyku elbiselerini de ekleyerek pandeminin zorunlu kıldığı evde kalma konseptine yeni bir bakış açısı getirmiş ve hem evde gün içinde hem de uyurken giyebileceğiniz bu elbiseleri tasarlamış.

    4. Entireworld Eşofmanları

    Scott Sternberg'e ait eşofman markası nisan ayından beri yazdığı başarı öyküsüyle adeta 2020'nin gözdesi haline gelmiş durumda. Rengarenk bir şemaya sahip olan takımları Sternberg, "içinde yaşamak için kıyafetler" olarak tanımlıyor. 

    5. Marine Serre'nin Hilal Desenleri

    Beyoncé'nin Black is King filminin tanıtımının ardından Marine Serre'nin hilal desenli parçalarının internet aramalarının 48 saat içinde % 426 arttığı belirlenmiş.

    6. Resistance by Design'ın 'Vote' Maskeleri

    Lyst'in yaptığı açıklamaya göre 2020'nin en popüler ögesi Off-White markasına ait siyah beyaz logolou maskelerdi. Ama Vogue'a göre New York'ta en sık rastlanan maskeler Resistance by Design markasının "Oy Ver" yazan maskeleri. Alex Posen tarafından tasarlanan maskeler, Hillary Clinton, Jill Biden ve Stacey Abrams gibi etki alanı oldukça yüksek kadınlar tarafından kullanıldı. 

    7. Birkenstock Markasına Ait Arizona Sandaletler

    İnsanların Birkenstock Arizona giymediği zamanları hatırlamak neredeyse imkansız. Phoebe Philo, Ashley ve Mary-Kate Olsen gibi isimler 2010'ların başında bu sandaletleri birer ikon haline getirdiler. 2020 yılındaysa sandaletler dolabımızın olmazsa olmazları haline gelmeyi başardı. Lyst, yılın en çok istenen 10 ögesi arasında Birkenstock Arizona'ları 2. sırada gösterdi.

    8. Bala Markasına Ait Halhal

    Bala markasının el ve ayak bileği için özel olarak tasarlanan ağırlıkları, 2020 yazı boyunca spor salonlarının yerini elan ev egzersizleri için neredeyse yok satmış.

    9. Mugler'in Şeffaf Tulumu

    Beyoncé, Dua Lipa, Miley Cyrus, Kim Kardashian West bu tulumu giyen süper etkili kadınlardan yalnızca bazıları. Markanın kreatif direktörü Casey Cadwallader, Vogue İngiltere'ye yaptığı açıklamada, moda evinde çalışmaya başladığı 2017 yılından beri bu tasarımı geliştirmek için çalıştığını söylemiş.

    10. Bottega Veneta'nın 'Puddle Boot'ları

    Eğlenceli renkleriyle editörlerin ve influencer'ların gözdesi haline gelen botlar Instagram akışımızda sık sık karşımıza çıkmaya başladı ve bu durum onları yılın en çok istenen tasarım ayakkabıları haline getirdi.

    11. Christopher Kane'in "More Joy" Aksesuarları ve İç Çamaşırları

    Çoğunlukla zevksiz birr yıl geçirirken daha da anlam kazanan konsept, her ürünüyle hayattan zevk almak adına bir hatırlatıcı niteliğinde aynı zamanda. 

    12. JW Anderson'ın Renkli, Parçalı Hırka Tasarımı

    Harry Styles gerçek anlamda yılın kişisiydi desek herhalde itiraz eden olmaz. Lyst, Styles'ı 2019 yılında yılın en etkili 9. kişisi olarak belirlemişti; ancak bu yıl yayımladığı raporda, yılın en etkili ünlüsü olarak 1. sırada yer verdi. İlham veren moda terchleriyle sık sık gündemde olan Harry Styles, Today Show provası sırasında giydiği renkli hırka sayesinde TikTok'ta bir akım başlattı. Tığ meraklılarının hırkanın farklı versiyonlarını işledikleri videolar yüzlerce ve binlerce izlenmeye ulaştı. Bunun üzerine JW Anderson, internet sitesinde hırkanın orijinal modelini paylaştı.

    13. Dior Men'den Air Jordans

    Kim Jones'un özel üretim ve sokak modası birleşiminden doğan Air Dior spor ayakkabı işbirliği için pek çok kişi saatlerce sıra beklemeye hazır. Travis Scott tarafından da giyilen ayakkabıların satış fiyatı 8000 dolarken Nike'ın klasik Air Jordans modeli 150 dolardan satılıyor.

    14. Louis Vuitton'un Yüz Siperliği

    2020'yi tanımlayan en önemli aksesuarlar yüz maskeleri ya da siperlikleri oldu. Öyle ki, onlar olmadan evden çıkamıyoruz ve lüks moda markalarının da kendi versiyonlarını yaratması oldukça mantıklı bir hale geldi. İkinci dalganın ayak sesleri de yavaş yavaş duyulurken 2021'de benzer tasarımlar görmeye kendimizi hazırlayabiliriz.

    15. Converse Chuck Taylor All-Stars

    Converse, Amerika'nın yeni başkan yardımcısı Kamala Harris'in satışlardaki ve site tarfiğindeki artış üzerine etkisi hakkında hiçbir yorumda bulunmasa da, Converse ayakkabılar pek çok kişi için artık eskisinden çok daha çekici!

    17. The North Face'in Retro Pofuduk Montu

    Kış, henüz geldi; dolayısıyla yılın montunu açıklamak için hala biraz zaman var. Ancak, şimdiye kadar gördüğümüz örneklerden bir tanesi öne çıkıyor ki ünlü model Emily Ratajkowski tarafından kışın ilk günlerinde tercih edilmiş: The North Face'in 1996 Retro pofuduk montu.

    17. Khaite'nin Kaşmir Hırka ve Sutyeni

    Khaite markasına ait kaşmir sutyen ve hırka takımı geçtiğimiz sonbahar Katie Holmes tarafından giyildiğinde çokça konuşulmuştu. Her yerde bu takımın kopyalarını ve taklitlerini görmemize ve markanın düzenli olarak stoklarını yenilemesine rağmen hala bu ürünlere ulaşabilmek kolay değil. Üstelik 2000 doları aşan fiyat etiketine rağmen...

     

    Sizlerin 2020 yılında en çok tercih ettiği parçalar hangileriydi? Pijama ya da eşofman dediğinizi duyar gibiyiz. Yine de tercihlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

     

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.