Advertisement
Advertisement

Netflix'in Yeni Gözdesi; Alice İn Borderland

Netflix'in Yeni Gözdesi; Alice İn Borderland
  • 1
    0
    0
    0
  • Netflix uzun zamandır Japon dizileri çekiyor ve hepsi de yeterli ilgiyi görmüştü ama hiç bir Japon dizisi şimdiye kadar bu kadar ilgi görmemişti. Evet, Alice in Borderland dizisinden bahsediyorum aslında. Dizinin adını görüp izlememiş olabilirsiniz ama bu dizi Aralık ayında yayınlandığından beri bir çok kesim tarafından yoğun ilgi gördü. Bu diziyi neden sevdik peki?

    Öncelikle dizi aslında bir Live Action (Anime ve Manga uyarlamalarına verilen bir isim) olduğu için mangasını okuyanların dizideki değişiklikler pek hoşuna gitmemiş olsa da genel olarak dizinin karakterleri, görselleri ve anlatım tarzı beğenildi. Karakterleri bu kadar özel yapan şey ise, hepsinin birbirinden çok farklı insanlar olması.

    Alice in Borderland, bir oyunun içinde geçen ve sizin her bölümde yeni oyunları merakla takip ettiğiniz bir olay örgüsüne sahip. Başta biraz sıradan gelse de oyunlar ve kartlar arttıkça dizinin heyecanı daha da artıyor. Ayrıca oyuncu kadrosu Japonya'da epey sevilen aktör ve artistlerden oluşuyor. Başrol Arisu karakterini Japonya'nın live action prensi diyebileceğimiz Kento Yamazaki canlandırıyor. Kento aynı zamanda Death Note dizisinin L karakteri ile bu kadar çok konuşulmuştu. Dizi sevecek olanlara özel bir öneri listesi en yakın zamanda yazmak istiyorum. Kento'nun yanı sıra yan karakterlerin bazıları şuan ana karakterinizden daha çok sevilmiş durumda. Özellikle Niragi ve Chishiya karakterleri oyuncuların performansından dolayı ön planda. 

    Dizinin en iyi yanlarından biri de gerçekçi noktaları aslında. Can kaybı korkusu ile birbirilerine ihanet eden insanlar, kahramanlıktan uzak ve tamamen yalnızlık duygusu, gerçek dünyada olamadığı insanlar olmak için çabalayıp dururken geçmişinde boğulan karakterin yanı sıra güce ve tutkuya esir olmuş bit toplum. Dünyanın vardığı son nokta belki de..

    Bu arada dizideki isimlerle aslında ''Alice in Wonderland'' e göndermeler görüyoruz. Hepimizin kafasına o soru diziye başlamadan önce belirmişti zaten. Arisu karakteri Alice, Usagi karakteri aslında Japonca'da ''Tavşan'' iken Chishiya karakterinin ise ''Kedi.'' İlerki bölümlerde ''Hatter'' yani ''Şapkacı'' olarak adlanırdığımız bir karakterimiz daha mevcut. Bunun gibi bir çok teori üretildi.

    Merak duyduğumuz için bir şekilde bağlanıyoruz diziye ama dizinin oyunsuz bölümleri birazcık heyecanı düşük olduğu için izlemekten vazgeçme isteğinizi tetiklenebilir, finale kadar sabırla izlemenizi tavsiye ederim. Özellikle 2.bölümden sonra beklenmedik olaylar yaşıyoruz bu yüzden birazcık hevesimiz kırılıyor. Karakterlerin kendi hikayelerine göz gezdirdiğimiz bir bölüm var ben orayı gerçekten çok sevdim.  Spoiler vermeden özetlemek gerekirse kan, ihanet, zeka oyunları, ölüm ve biraz da korku arıyorsanız aradığınız yapım bu olabilir! Umarım beğenirsiniz, iyi seyirler! 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.